«Το ταξίδι του Οδυσσέα»

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η τελετή έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων «Special Olympics Αθήνα 2011» θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 25 Ιουνίου και θα έχει την «καλλιτεχνική υπογραφή» του Φωκά Ευαγγελινού.Θέμα θα έχει το «Το ταξίδι του Οδυσσέα». Με τη βοήθεια οπτικών μέσων, ειδικών εφέ και βίντεο,
το καράβι του Οδυσσέα με το επταμελές πλήρωμά του διασχίζει μία «άγρια» θάλασσα.
Η γιορτή αρχίζει με την παρέλαση των αθλητών. Ο πολύ γνωστός  Στίβι Γουόντερ, έρχεται στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής, για να τραγουδήσει γνωστές του επιτυχίες. Αμέσως μετά, στη σκηνή θ’ ανέβει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με τη βοήθεια του τενόρου Βιτόριο Γκριγκόλο θα τραγουδήσουν τον ύμνο των «Special Olympics» που έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και αποκάλυψε κάποια από τα σχέδια του για τις δύο τελετές, έναρξης και λήξης:
«Αυτό που με συγκινεί είναι η επαφή με τους νεαρούς αθλητές. Η ζεστασιά και η αγάπη, που τη δίνουν με απλοχεριά. Ναι, ο Οδυσσέας φτάνει στον προορισμό του νικητής. Τίποτα στις δύο γιορτές δεν είναι κραυγαλέα φαντασμαγορικό. Γίνεται εντυπωσιακό με κάποιες σκηνοθετικές κινήσεις».

Μία μικρή ομάδα εργάζεται πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα. Αποτελείται από τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή, τον σκηνογράφο Ηλία Λεδάκη, την ενδυματολόγο Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και τον συγγραφέα Θοδωρή Γρηγοριάδη, με επικεφαλής τον Φωκά Ευαγγελινό, που έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές καλλιτεχνικές επιτυχίες.
«Δεν «οπτικοποιούμε» τον Οδυσσέα και το ταξίδι του. Η ιστορία του Οδυσσέα έχει απασχολήσει καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Αυτή ήταν και η αρχική μου ιδέα. Μία διαχρονική ιστορία. Σκηνοθετικά την αντιμετωπίζουμε ως ένα ταξίδι που τα παιδιά ξεπερνούν τα εμπόδια, όπως και ο μυθικός ήρωας Οδυσσέας. Θάρρος και συλλογικότητα είναι τα μηνύματα της γιορτής, αλλά και του ταξιδιού», τονίζει ο Έλληνας σκηνοθέτης.
Η τελετή έναρξης θα έχει διάρκεια 3 ώρες και η τελετή λήξης 2,5.
Εντυπωσιασμένος δείχνει και από τη συμμετοχή των εθελοντών καθώς έως σήμερα, έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 2.000 εθελοντές για τις τελετές και 20.000-25.000 για τα αγωνίσματα.
Τα φώτα της γιορτής θα σβήσουν στις 4 Ιουλίου. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων θα είναι «η Ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», που θα γίνει με τη βοήθεια των παραστατικών Τεχνών (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία).
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ