Μετανάστες στη χώρα τους!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα είναι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών της Ελλάδος. Όπως λένε τους θυμούνται μόνο στις εκλογές και τις δηλώσεις που κάνουν οι πολιτικοί πως τα νησιά αυτά είναι η καρδιά της Ελλάδος τις ακούν και γελούν.
Στην Κάλυμνο το καράβι για τον Πειραιά και για τα άλλα νησιά έρχεται ακόμη και το καλοκαίρι 1-2 φορές την εβδομάδα και ο κόσμος αισθάνεται πως τον έχουν ξεχάσει. Ένα ωραίο παράδειγμα είναι αυτό που θα συμβεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κάλυμνο. 

Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού από τη Χίο (συμμετέχει και η Χίος στο φάιναλ φορ του πόλο) θα μεταβούν στην Κάλυμνο για να υποστηρίξουν και τις δυο ομάδες. Το τραγικό της ιστορίας όμως είναι πως θα έρθουν στην Κάλυμνο μέσω Τουρκίας αφού η ίδια τους η χώρα δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Για να μεταβεί κάποιος από την Χίο στην Κάλυμνο χωρίς να εξέλθει των συνόρων θα πρέπει να πάει στην Πειραιά και στη συνέχεια με καράβι στην Κω και από εκεί στην Καλυμνο. Το ταξίδι αυτό είναι δαπανηρό και διαρκεί πολλές ημέρες. Έτσι οι Χιώτες επέλεξαν να έρθουν μέσω Τουρκίας. Θα επιβιβαστούν σε καράβι που θα τους πάει στη Σμύρνη (30') και από εκεί με πούλμαν θα κατέβουν σε λιμάνι της Τουρκίας που είναι κοντά στην Κάλυμνο και θα περάσουν απέναντι. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Δεν έχουμε πτωχεύσει μόνο οικονομικά αλλά και ως άνθρωποι και ως κράτος.
ΠΗΓΗ:theplayer.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ