Συνεχίζεται ο «πόλεμος»

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Εθνικός, με έγγραφα αυτήν την φορά, επιτίθεται στην ΚΟΕ και εξακολουθεί να την κατηγορεί για διαφορετική αντιμετώπιση στον Ολυμπιακό. Ο… πόλεμος ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Εθνικός στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε, κατηγόρησε την ΚΟΕ για ειδική αντιμετώπιση
στον Ολυμπιακό, αναφέροντας παράλληλα πως η Ομοσπονδία αρνήθηκε την μεταγραφή επτά ομογενών αθλητών στο κολυμβητικό τμήμα του «αυτοκράτορα».
Στη συνέχεια, τη δική του απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος για να έρθει και πάλι η απάντηση από τον Εθνικό.
Ο Εθνικός λοιπόν, απέστειλε δύο έγγραφα, στα οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αποδεικνύουν τις καταγγελίες σχετικά με την απόρριψη από την ΚΟΕ των αιτήσεων εγγραφών ομογενών κολυμβητών - κολυμβητριών στο σύλλογό και κατ' επέκτασιν στα μητρώα της ομοσπονδίας, αλλά και την διαφορετική αντιμετώπιση που είχε το σωματείο Ολυμπιακός ΣΦΠ σε ανάλογη περίπτωση».
Το πρώτο έγγραφο αφορά σε μία διαδικτυακή συζήτηση που είχε ο συνεργάτης του Εθνικού Γιάννης Χονδροκούκης με τον πατέρα της κολυμβήτριας Δάφνης Σκέλος στις 10 Φεβρουαρίου 2010 (όταν ακόμα τότε ο Χονδροκούκης συνεργαζόταν με το σωματείο Άρτεμις Κορυδαλλού), για το εάν ενδιαφέρεται να πάρει μεταγραφή η κόρη του στην Άρτεμη Κορυδαλλού και τί της προσφέρει, καθώς είχε μιλήσει την προηγούμενη ημέρα με παράγοντα του Ολυμπιακού.
Στο email που απέστειλε ο πατέρας της Δάφνης Σκέλος στον Γιάννη Χονδροκούκη στις 10 Φεβρουαρίου 2010, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο κ. Γεωργάτος από τον Ολυμπιακό που μίλησε για τη μεταγραφή της Δάφνης σε αυτήν την ομάδα. Αναρωτιόμουν τι προσφέρει η ομάδα σας στην κόρη μου. Ειλικρινά, πιστεύουμε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για τη Δάφνη και θα ενθουσιαστεί και η ίδια, αν επιστρέψει και γίνει μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας».

Το ερώτημα λοιπόν, των ανθρώπων του Εθνικού με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν είναι το εξής: «Πώς γίνεται, λοιπόν, η μεταγραφή της να είχε περάσει κανονικά τον Οκτώβριο του 2009, αφού οι επαφές γινόταν τότε; Καταρρίπτονται, λοιπόν, έτσι και οι ισχυρισμοί του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου ότι η μεταγραφή είχε εγκριθεί τον Οκτώβριο και ότι μόνο τέτοιες μεταγραφές εγκρίνονται νόμιμα από την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας».
Στο δεύτερο έγγραφο είναι η επιστολή μίας ομογενούς αθλήτριας. Αναλυτικά η επιστολή: «Ονομάζομαι Papaemanouil Tiffany γεννηθείς το 1991στη Ρόδο και μετά λύπης μου πληροφορήθηκα πως απαγορεύουν σε εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού που όνειρο μας είναι να φορέσουμε το σκουφάκι και να αγωνιστούμε με τα χρώματα της πατρίδας μας.. Από πέρυσι δέχτηκα να έρθω στην Ελλάδα για κάποιο σωματείο το οποίο όμως έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί μου. Φέτος  το σωματείο που πραγματικά έδειξε ενδιαφέρον και με έκανε ξανά να εμπιστευτώ τους ανθρώπους του χώρου και με έπεισε με τις πράξεις του, μου ανακοίνωσε πως η Ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται να με ένταξη στο δυναμικό της και να κάνω το όνειρο  μου  πραγματικότητα αν και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να έρθω. Από την μεριά μου λοιπόν το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ σε όλους είναι πως αν καταφέρω να ανέβω στο βάθρο σε κάποιους  αγώνες που έρχονται, θα κρατάω και τις ΔΥΟ σημαίες στα χέρια μου, γιατί Εγώ την Ελλάδα δεν θα την Ξεχάσω ποτέ».
Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους του Εθνικού, στη συγκεκριμένη επιστολή εκφράζονται: «τα παράπονα μιας εκ των ομογενών κολυμβητριών που ήθελαν να εγγραφούν στον Εθνικό - και κατ' επέκτασιν να αγωνιστούν και για την εθνική ομάδα - κάτι που απέρριψε η ομοσπονδία. Ο Εθνικός ΟΦΠΦ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι ομογενείς έχουν το δικαίωμα εγγραφής στην ομάδα μας και στα μητρώα της ΚΟΕ και έχει προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για να δικαιωθεί (ΓΓΑ, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού όπου έχουν κάνει παράπονα ήδη οι συγκεκριμένοι αθλητές)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού.
Στην ανακοίνωση συνεχίζεται: «O Εθνικός Πειραιώς, λοιπόν, μετά αυτήν την εξέλιξη επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του και να προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Ζητούμε η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία να πράξει τα νόμιμα όπως,  άλλωστε, καλώς έπραξε και σε ανάλογες περιπτώσεις διαφορετικών σωματείων.
Πεποίθηση μας είναι να γίνει καλύτερο το άθλημα και να έχουμε πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα.   Έχουμε στην σκέψη μας να  στείλουμε σε όλα τα αρμόδια όργανα επιστολές  Γ.Γ.Αθλητισμού,  Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, καταθέτοντας τα στοιχεία που έχουμε ήδη στην διάθεση μας , και ας κρίνουν  αν πρέπει να εγγραφούν και να ανήκουν στο δυναμικό της Ομοσπονδίας μας αλλά και του Συλλόγου μας».
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ