Φινάλε στο Ρίο σκέφτεται ο Ντέιβις

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, ο Βρετανός κολυμβητής Ντέιβιντ Ντέιβις είχε δηλώσει ότι θα ήταν ιδανικά να ολοκλήρωνε την καριέρα του μετά την Ολυμπιάδα του Λονδίνου
το 2012.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα επιθυμούσε ο Ντέιβις, με αποτέλεσμα πλέον να σκέφτεται σοβαρά να συνεχίσει μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.
Ο 26χρονος κολυμβητής έλαβε μέρος τον προηγούμενο μήνα στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ανοικτής θάλασσας που διεξήχθη στο Ισραήλ.
Η εμφάνισή του όμως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και κατετάγη τελικά 26ος, αλλά για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης έπρεπε να τερματίσει μέσα στις δύο πρώτες θέσεις των Βρετανών κολυμβητών.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ο Τομ Άλλεν τερμάτισε 10ος και ο Ντάνιελ Φογκ 18ος και έτσι μόνη πλέον ελπίδα του Ντέιβις να αγωνιστεί του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι δύο συναθλητές του να μην τερματίσουν στην πρώτη δεκάδα του Παγκοσμίου, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά κριτήρια.
«Πάντα έλεγα ότι θα σταματήσω μετά το 2012, αλλά αν η πόρτα της ανοικτής θάλασσας κλείνει με αυτόν το τρόπο για μένα, μπορώ να το αφήσω έτσι;», αναρωτιέται ο Ντέιβις.
«Δεν ξέρω αν σε πέντε χρόνια θα μπορούσα να συγχωρήσω τον εαυτό μου, αλλά νομίζω ότι έχω ακόμα πολλά να δώσω στην ανοικτή θάλασσα και θα ήταν κρίμα να φύγω με τον τρόπο αυτό», συνέχισε ο Βρετανός κολυμβητής.
Το μόνο σενάριο που του επιτρέπει ακόμη να ελπίζει σε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του χρόνου είναι οι δύο Βρετανοί κολυμβητές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο της Σαγκάης να μην έχουν καλή απόδοση.
«Θα πρέπει να περιμένω και να δω τα αποτελέσματα στη Σαγκάη για να δω αν έχω ακόμη μία ευκαιρία. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εύχομαι οι συμπατριώτες μου να μην τα πάνε καλά. Αλλά έτσι έχει η κατάσταση και αν θέλω να είμαι εγώ στο Λονδίνο, θα πρέπει κάποιος άλλος να αποτύχει», δήλωσε.
Πάντως, ο Ντέιβις θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, αφού θα αγωνιστεί στα 1.500μ. ελεύθερο, μετά την πρωτιά που πέτυχε στους Βρετανικούς αγώνες τον Μάρτιο.
ΠΗΓΗ:aquaticsnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ