Η Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστέκεται στον αγώνα των παιδιών και των γονέων τους για άμεση λύση

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Την Πέμπτη 23-6 συνεδρίασε εκτάκτως και κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα με το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτηση της τόνισε ότι: Το πρόβλημα του κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι
γίνετε κατανοητό μόνο αν συνδέσουμε το μέρος με το σύνολο όπου μέρος εδώ είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου
και σύνολο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη χώρα μας, επίσης πρέπει να συνδέουμε πάντα το σήμερα με το αύριο.

Σήμερα, ο πολιτισμός και κατ' επέκταση ο αθλητισμός, χέρι -χέρι βρίσκονται στο δρόμο της πλήρους εμπορευματοποίησης, καθοδηγούμενοι από το μεγάλο κεφάλαιο, από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Αυτό πάει να πει ότι το παιχνίδι, την άθληση, την ελεύθερη ώρα του παιδιού, καλείται η οικογένεια να τα πληρώσει όπως την Υγεία, την Παιδεία κλπ.

Εύκολα, λοιπόν, βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία του δήμου μας, τα οποία χρόνια τώρα στηρίζονται με το στέρημα των απλών ανθρώπων θα σβήσουν, αφήνοντας γονείς και παιδιά έρμαια στα χέρια κάθε κατεργάρη.

Διαφωνούμε με την προοπτική να εξελιχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε άλλη μια «ατομική υπόθεση».

Αυτή η προοπτική θα έχει σαν αποτέλεσμα τα έξοδα να επιβαρύνουν αποκλειστικά το σύλλογο και, κατ' επέκταση τις λαϊκές οικογένειες, που αναζητούν λίγες ώρες άσκησης και ποιοτικής ψυχαγωγίας για τα παιδιά τους.

Επισημαίνουμε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα παλέψει για το λαϊκού αθλητισμό και τονίζουμε εδώ τη βοήθεια που πρέπει να παρέχει Δήμος.

Αν δεν υπάρξει αντίσταση, αν ο κόσμος στα χωριά και στα κεφαλοχώρια δεν αντισταθεί, αν τα σωματεία δεν πιέσουν τις ενώσεις τους κατά περιοχές, αν ο κόσμος δεν ξεσηκωθεί, τα μεγάλα πολυεθνικά σωματεία θα τους καταπιούν.

Μην αυταπατόμαστε

Η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων όπως του Ναυτικού Ομίλου είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής.

Απαράδεκτο σήμερα να μην υπάρχει δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο με πλήρη υποδομή, αποδυτήρια κλπ στο Δήμο μας και μην καλλιεργούνται αυταπάτες ότι θαααααα……. γίνει.

Είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ευημερία, να υπάρχουν τοπικές φιλολαϊκές λύσεις, αντιμετώπισης τοπικών προβλημάτων, όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική.

Εδώ έχει σημασία η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στα καθημερινά εργατικά λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την κρίση.

Η αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, προκειμένου να βγει από το τέλμα που τον έχουν βάλει οι πολιτικές του κέρδους που εφαρμόστηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γίνεται μόνο μέσα από πάλη και αγώνες.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πρόσφεραν μόνο ψίχουλα.

Οι ΟΤΑ και οι παλιές Νομαρχίες στήριξαν τις περισσότερες φορές αυτές τις πολιτικές, συμβάλλοντας στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού αλλά και στην απαξίωση κάθε πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο, αφήνοντας τους συλλόγους να φυτοζωούν, να ψάχνουν για χορηγούς, φορολογώντας το λαό για να απολαύσει τα αυτονόητα.

Σημειώνεται ότι τις αποφάσεις αυτές στους ΟΤΑ και στις Νομαρχίες τις επισφράγιζαν κάθε φορά, άνθρωποι που ενώ δήλωναν ανεξάρτητοι προεκλογικά, μετά τις εκλογές εφάρμοσαν κατά γράμμα την κυρίαρχη πολιτική στα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης.

Καμιά μέριμνα για ανάπτυξη, κανένας σχεδιασμός, αντίθετα γινόταν στο ...πόδι κάποια πράγματα, προκειμένου να κρατηθούν τα προσχήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστέκεται στην αγωνία και στον αγώνα των παιδιών και των γονέων τους για άμεση λύση, γιατί ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα, έστω και προσωρινή, υπερπηδώντας κάθε εμπόδια τυπικά και νομικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για:

Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση και διαμόρφωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.

Διαμόρφωση ενιαίου συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην εκπαίδευση, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες για τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης των νέων.

Οργανωμένη Προσχολική Αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμός των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Διορισμός καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα.

Οργάνωση ειδικών προγραμμάτων για παιδιά με σωματικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Ανάπτυξη της άθλησης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας με καθηγητές Σωματικής Αγωγής και τα απαιτούμενα μέσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ