Στη Θεσσαλονίκη η Φλόγα

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το ταξίδι της «Φλόγας της καρδιάς μας», των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics συνεχίζεται και χθες το βράδυ την υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη.Η άφιξη της Φλόγας, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ πρώτα οι  λαμπαδηδρόμοι έτρεξαν στους δρόμους της
πόλης. Τους «φύλακες» της  Φλόγας υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, καθώς και πλήθος κόσμου, που αψήφησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 7.000 αθλητές από 180 χώρες που θα λάβουν μέρος σε 22 ολυμπιακά αθλήματα. «Είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Η Θεσσαλονίκη μας υποδέχθηκε με αγάπη, όπως κάνει πάντα. Σε αυτούς αγώνες είναι ευκαιρία να δώσουμε για άλλη μια φορά τα καλύτερα διαπιστευτήριά μας, ώστε όλοι οι αθλητές που θα γυρίσουν στις χώρες τους να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα», ανέφερε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Στέλιος Κωνσταντινίδης.
Ο Αμερικανός παίκτης του μπάσκετ που συνόδευσε την Φλόγα καθ’ όλη την διάρκεια άφιξής της στην Θεσσαλονίκη, Σάκο Κομάντερ, ήταν ενθουσιασμένος: «Περνάω καταπληκτικά. Είμαι ένας από τα πολλά παιδιά που φυλάμε την Φλόγα. Η Ελλάδα είναι υπέροχη και προσπαθώ να αποθανατίσω αυτές τις στιγμές με την φωτογραφική μου μηχανή. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να μάθουν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι και να είναι υπερήφανοι για τους εαυτούς τους».
Ο Έλληνας αθλητής του μπάσκετ, Βασίλης Ματσίρης επισήμανε: «ότι όλα τα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να καταφέρουμε να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής όλα είναι υπέροχα και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που έχουμε».
ΠΗΓΗ:onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ