Δελτίο Τύπου του Ν.Ο.Αλιβερίου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ η Ελληνική κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι τα λάθη και τα εγκλήματα των πολιτικών και δημόσιων αρχών κατά των πολιτών, δεν διώκονται αλλά παραγράφονται. Αντιθέτως διώκονται πράξεις σαν κι αυτή του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου κ. Δ. Θωμά, να σώσει έναν ιστορικό
σύλλογο, το Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου από τη διάλυση και να βρει λύσεις στο λιγοστό χρόνο που απέμενε μέχρι την έναρξη της θερινής κολυμβητικής περιόδου, ώστε τα διακόσια παιδιά του Ομίλου να μπορέσουν να αθληθούν.
Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή τραγική κατάληξη ενός συλλόγου «σημαία» για τη περιοχή του Αλιβερίου; Τα πραγματικά γεγονότα που θα αναφερθούν θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα.
Μάιος 2003 Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες και ολοκληρωμένες μελέτες του πρώην Δημάρχου Ταμυνέων κ. Γ. Γκίκα, του Προέδρου του Ν.Ο.Αλιβερίου κ. Αλέξη Σταμάτη και του Δ.Σ., στις 29/05/2003 έρχεται εντολή δημοπράτησης αθλητικού κέντρου στο Μεσονήσι, συμπεριλαμβανομένου κλειστή αίθουσα πισίνας (‘Έγγραφο 29/05/2003 Αρ. Πρωτ. 583/02). Έργο ενταγμένο στο ΕΛΛΑΔΑ 2004. Η τότε Δήμαρχος κ. Αικ. Καράπα δεν προχωρεί στη δημοπράτηση, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει επίσημη παραχώρηση στο Μεσονήσι, δεν υπάρχει μελέτη ή προμελέτη και ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη απόφαση δημοπράτησης.
Ο Ν.Ο.Α. είχε εκτελέσει το καθήκον του κατά τον καλύτερο τρόπο. Μάρτυρας αδιάψευστος των σωστών ενεργειών του τότε Προέδρου Σταμάτη Αλέξη, είναι η υλοποίηση του κολυμβητηρίου των Σερρών και του γυμναστηρίου της Κατερίνης, που αναφέρονται στην ίδια απόφαση του

ΥΠΕΣΔΔΑ 23/07/2002, που ανακοινώθηκε στον τότε Δήμαρχο κ. Γ. Γκίκα και σήμερα λειτουργούν!!! Έτσι το όνειρο του κολυμβητηρίου σβήνει.
Ιούνιος 2009 Έξι χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο Ν.Ο.Α. προσανατολίζεται στη λύση των πλωτών εξεδρών, για καλύτερες εγκαταστάσεις και ασφαλείς προπονήσεις των αθλητών. Εγχείρημα δαπανηρό και χρονοβόρο. Οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Καραμάνου στο Δ.Σ. του Ν.Ο.Α. ώστε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ήταν χωρίς αντίκρισμα.
Οκτώβριος 2010 Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α. συνεδριάζει παρουσία της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Καραμάνου, η οποία υπόσχεται πως το Λιμενικό Ταμείο θα χορηγήσει στο Ν.Ο.Α το ποσό των 25.000,00 ευρώ, για την αγορά πλωτών εξεδρών, με την προοπτική πως τον Μάιο του 2011 που ξεκινά η κολυμβητική περίοδος, θα είναι όλα έτοιμα.
Δυστυχώς δε πραγματοποιήθηκε ούτε αυτή η υπόσχεση. Για μια ακόμη φορά το όνειρο σβήνει.
Το Δ.Σ Ν.Ο.Α όμως δεν σταματά να ελπίζει και να προσπαθεί να εξασφαλίσει καλύτερες και καταλληλότερες εγκαταστάσεις για τους αθλητές του ή ακόμα και να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες. Έτσι επισκέπτεται αρκετές φορές τόσο τον Δήμαρχο κ. Θωμά αλλά περισσότερες τον λιμενάρχη, για να τους επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και τις απαιτήσεις των προπονήσεων των αθλητών του.
Ας μην ξεχνάμε πως όλα αυτά τα χρόνια ο Ν.Ο.Α λειτούργησε ουσιαστικά ως σύλλογος με την μαζικότερη παρουσία κάθε χρόνο σε όλους τους Πανελλήνιους Αγώνες και συνάμα ο πιο δυναμικός σε επίπεδο επιτυχιών ξεπερνώντας συλλόγους με περισσότερες υποδομές.
10 Μαΐου 2011 Ο Λιμενάρχης Αλιβερίου κ. Νίκας Νικόλαος προχωρεί στην αιφνίδια και αυθαίρετη ενέργεια να αποξηλώσει τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Α. χωρίς να υπάρχει καμιά εναλλακτική λύση, για τη λειτουργία του Ομίλου. Την επόμενη μέρα 11 Μαΐου 2011 με πρωτοβουλία του Δημάρχου γίνεται συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αλιβερίου όπου παρίστανται ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κιούσης Ν., ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου κ. Κατσαμάγκος, ο Πρόεδρος της επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Ντόβολης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Στουπή Ε., ο νομικός σύμβουλος κ. Λυμπερόπουλος, εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου, ο Λιμενάρχης, ο Διευθυντής του Ράδιο Αλιβέρι Ένα κ. Β. Γκότσης, το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α. και οι προπονητές του.
Ο Δήμαρχος καλεί όλους να λειτουργήσουμε με συλλογικό πνεύμα και με χαμηλούς τόνους και προτείνει τη λύση να τοποθετηθούν πλωτές εξέδρες στην Ανθούπολη, ζητώντας από το Λιμενάρχη την προφορική συγκατάθεση του και την ανοχή του λέγοντας χαρακτηριστικά «ο λόγος των ανδρών είναι πάνω και από τις υπογραφές». Ο Λιμενάρχης συναινεί δηλώνοντας πως θα βοηθήσει αρκεί οι εγκαταστάσεις να είναι εκτός Λιμένα.
20 Ιουνίου 2011 Οι νέες εξέδρες τοποθετούνται στον θαλάσσιο χώρο της παραλίας της Ανθούπολης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών φτάνει στο χώρο όχημα του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να σταματήσει κάθε ενέργεια. Ο Δήμαρχος ενημερώνεται τηλεφωνικά από το Λιμενάρχη πως έγινε επώνυμη καταγγελία στον Εισαγγελέα και είναι υποχρεωμένος να ασκήσει δίωξη. Την επόμενη μέρα, ο ίδιος άνθρωπος, ο Λιμενάρχης δηλώνει στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΝΑ πως το τηλεφώνημα που δέχτηκε ήταν ανώνυμο (το αμφισβητούμε) και ότι ο ίδιος ζήτησε την Εισαγγελική Εντολή για τη σύλληψη του Δημάρχου.

Ποιοι είναι υπόλογοι για το σημερινό κατάντημα;
Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α. που πολλοί νομίζουν πως άγεται και φέρεται και αποτελείται από «γραφικούς και γελοίους τύπους», όπως μας αποκάλεσε ο Λιμενάρχης;
Ο Δήμαρχος που επιχείρησε να βοηθήσει για το καλό της νεολαίας και της περιοχής μας, τον Ν.Ο.Αλιβερίου;
Ή η τότε καταστροφική απόφαση του Δήμου Ταμυνέων και συγκεκριμένα της Δημάρχου Αικ. Καράπα για τη μη δημοπράτηση στο Μεσονήσι;
Ή οι ψευδής υποσχέσεις της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου;

Ή η προσωπική απόφαση του Λιμενάρχη να ξεριζώσει 50 χρόνια ιστορία, αλλά και την αθλητική προοπτική των παιδιών μας, θεωρώντας πως ασκεί το καθήκον του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το θαλάσσιο περιβάλλον του Λιμένα Αλιβερίου;
Σήμερα με τις υπάρχουσες δυστυχώς συνθήκες, της ανύπαρκτης υποδομής, της έλλειψης μελετών, αλλά και της έλλειψης προγραμματισμού, καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν δίπλα σ’ εμάς, στα 200 παιδιά του Ομίλου, στην προοπτική και όλοι μαζί να κάνουμε όχι με λόγια, αλλά με έργα την νέα πρόταση, για το μέλλον της περιοχής, για ένα Αλιβέρι καλύτερο, για ένα άλλο Αλιβέρι που πάνω από το νόμο θα χτυπάει στην καρδιά και στις συνειδήσεις της νεολαίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ