Στάση....πετρελαίου στο κολυμβητήριο Λιβαδειάς

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Όμιλος μας, με τα σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας στην πόλη και στην περιφέρεια της , αισθάνεται (και είναι) πολύ ισχυρός, ώστε να αναλώνεται ασκώντας πολιτικές. Για το λόγο αυτό , σπάνια ασκεί δημόσιες κριτικές σε αρχές , φορείς ή πρόσωπα.
Τις ελάχιστες φορές που καταφύγαμε σ’ αυτήν την πρακτική της δημόσιας
κριτικής, ήταν αποτέλεσμα της άρνησης του ατόμου ή φορέα να μας δεχθεί – ακούσει ή συνεργασθεί - σε πράγματα που αφορούν κυρίως την πόλη και δημιουργούν προβλήματα σε αθλούμενους ή και μεμονωμένους πολίτες που ασκούν δικαίωμα εκγύμνασης.
Δυστυχώς, σε αυτό το έσχατο για εμάς μέσο άσκησης δημόσιας κριτικής αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε και σήμερα. 
Ο Όμιλος μας ,λοιπόν, προσπάθησε επανειλημμένα, από την δεύτερη ημέρα σχεδόν της εκλογής της νέας Δημοτικής αρχής της πόλης ,να επικοινωνήσει αρμοδίως και να αναφέρει τους προβληματισμούς και τις απόψεις του για γενικότερα θέματα του αθλητισμού, που χρόνια λιμνάζουν και μας οδηγούν σε μαρασμό, όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο πολύ αργά .
Κατανοούμε βεβαίως, ότι σε ένα νέο όργανο με εκ βάθρων αλλαγές στο θεσμό και στις δομές διοίκησης, πιθανόν τα θέματα αθλητικής ενασχόλησης της πόλης και των παιδιών μας να αξιολογούνται δευτερεύουσας σημασίας. .

Περιμέναμε ,λοιπόν ,με υπομονή να γίνει μία επαφή με την νέα αρχή εξουσίας και αυτό έγινε δυνατόν μετά των από 7 /2 / 11 και 1 / 3 / 11 επιστολών μας, όπου και γνωστοποιήσαμε στο Δήμαρχο τον προγραμματισμό των δράσεων μας , παρακαλώντας ,εάν ήταν δυνατό, για συνεισφορά μέρος του κόστους των δαπανών, χωρίς αυτό να αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Δήμου στα δρώμενα του Ομίλου.

Την 26η Απριλίου στείλαμε ,επίσης, μία επιστολή στο Δήμο με κοινοποίηση στην Τοπική επιτροπή και στον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό Λιβαδειάς ( Α.Π.Ο.Λ. ), με αίτημα την κατασκευή ενός σκάμματος αλμάτων στο δημοτικό στάδιο της πόλης , -ενός πολύ χαμηλού κόστους έργο- επισημαίνοντας ότι «εάν αδυνατούν οικονομικά να πραγματοποιήσουν το έργο, να μας επιτρέψουν την κατασκευή του σκάμματος με δικά μας έξοδα ». Στην ίδια επιστολή ζητήσαμε το άνοιγμα της μικρής πισίνας από την 9η Μαΐου ώστε να εξοικειωθούν και να μάθουν να κολυμπούν παιδιά από 3 ετών.

Σε όλα τα αιτήματα μας , η απάντηση ήταν μια απαξιωτική σιωπή και παντελής αγνόηση των αιτημάτων του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς.

Όμως δε σταματά εδώ η αρνητική δράση των νέων αρχόντων της πόλης. Την Παρασκευή 27 /5 /11 χωρίς να ενημερώσουν κανένα, ούτε τον Όμιλο μας, ούτε τους γονείς, ούτε τους αθλητές ή τους για λόγους υγείας ενήλικες κολυμβητές, έστω και με την ανάρτηση στο κολυμβητήριο μιας ανακοίνωσης, ακόμα και με αναληθείς λόγους όπως έκαναν στο δημοτικό στάδιο, αποφάσισαν και διέκοψαν την προμήθεια πετρελαίου στην πισίνα της πόλης.

Φυσικά ο Α.Κ.Ο.Λ. δεν μπορούσε να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και με συνοπτικές διαδικασίες το Δ.Σ σεβόμενο την ιστορία του, τις ανάγκες των αθλητών, των οικογενειών τους αλλά και των ενηλίκων, αποφάσισε την προμήθεια 1000 λίτρων πετρελαίου με έξοδα του Ομίλου, δυστυχώς όμως σε τιμή πετρελαίου κίνησης αφού η ειδική τιμή με απαλλαγή φόρου έχει καταργηθεί και η υπεύθυνη αρχή δε φρόντισε έγκαιρα την προμήθεια ή έστω την ενημέρωση μας ώστε να πληρώσουμε λιγότερα.

Τελειώνοντας (και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό) μας έχει γίνει ανεπισήμως γνωστό από παράγοντες, ότι ο Α.Π.Ο. Λ. θέλει να απαλλαγεί από την πισίνα λόγω, λέει, υψηλού κόστους λειτουργίας.
Ελπίζουμε αυτά να είναι μόνο φήμες που να διαψευσθούν και όχι μία πρώτη ένδειξη του τρόπου διοίκησης του νέου οργάνου του Καλλικρατικού μας Δήμου, Εάν ,όμως, αυτό αληθεύει και αποφασισθεί η απαλλαγή του Δήμου από τις αθλητικές εγκαταστάσεις δηλώνουμε παρόντες και άξιοι να διατηρήσουμε (είμαστε σίγουροι) με τη βοήθεια της πόλης, όχι μόνο το κολυμβητήριο, αλλά και κάθε άλλη αθλητική εγκατάσταση .
Tο Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς
ΠΗΓΗ:sourta-ferta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ