Δεύτερη νίκη για την Εθνική

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών κατάφερε να νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αυτή τη φορά μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι. Το αντιπροσωπευτικό
συγκρότημα επικράτησε 11-10 στα πέναλτι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου της τελικής φάσης του World League, που διεξάγεται στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 7-7 και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ελενα Κούβδου έκανε τρεις αποκρούσεις και χάρισε στην ελληνική ομάδα τη νίκη.

Αυτά που έγιναν στο σημερινό παιχνίδι συμβαίνουν σπάνια, τουλάχιστον σε τόσο υψηλό επίπεδο. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση μπήκαν... κοιμισμένες στην πισίνα και βρέθηκαν να χάνουν 4-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τις Αμερικανίδες να κυριαρχούν απόλυτα. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η εικόνα ήταν ίδια αλλά με... αντεστραμμένους ρόλους: η εθνική έκανε ό,τι ήθελε σε άμυνα και επίθεση και οι ΗΠΑ έδειχναν ανήμπορες να αντιδράσουν. Η ελληνική ομάδα «ανταπέδωσε» το 4-0 και ισοφάρισε, ενώ πήρε και προβάδισμα (5-4) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, χάρη σε πέναλτι της Ρουμπέση. Ακολούθησε νέα καθίζηση της εθνικής και οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες, με πρωταγωνίστια την Κάμι Κρεγκ, σκόραραν τρία αναπάντητα γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα και πέρασαν ξανά μπροστά με 7-5.


Στο τελευταίο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα «έσφιξε» ξανά την άμυνά της, μείωσε με τη Γερόλυμου και ισοφάρισε με τη Ρουμπέση, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το 7-7 δεν άλλαξε στις τελευταίες επιθέσεις, με την Κούβδου να κάνει σπουδαία απόκρουση σε σουτ της Βίλα στην εκπνοή, και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί η Κούβδου είπε «όχι» στις Στέφενς και Πέτρι, αλλά και η Μπέτσι Αρμστρονγκ απέκρουσε τα πέναλτι των Τσουκαλά και Γερόλυμου. Μετά τις πρώτες πέντε εκτελέσεις το σκορ παρέμεινε ισόπαλο (10-10), αλλά στη συνέχεια η Αντωνάκου ευστόχησε και η Κούβδου απέκρουσε το σουτ της Ρούλον, χαρίζοντας στην εθνική τους δύο βαθμούς (η ηττημένη παίρνει έναν βαθμό).


Παρά τη νίκη της, πάντως, η εθνική δύσκολα θα αποφύγει την τρίτη θέση του ομίλου (θα πρέπει να χάσει αργότερα η Κίνα από την ουραγό Ιταλία), όπερ σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει στον αυριανό προημιτελικό την Αυστραλία. Οι «στίνγκερς» έχασαν νωρίς σήμερα το πρωί 12-9 από τη Ρωσία και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο διαδοχικές νίκες επί των ΗΠΑ (είχε προηγηθεί το 11-9 στο διεθνές τουρνουά του Κίρισι) αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι ικανή να «κοιτάξει στα μάτια» οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ παράλληλα αποτελούν και την καλύτερη τονωτική ένεση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σανγκάης, όπου είναι πιθανό οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.


Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-0, 1-3, 2-0

Στα πέναλτι: 4-3

Τα γκολ:


ΕΛΛΑΔΑ:
Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 2, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά, Αβραμίδου, Ασημάκη
ΗΠΑ: Ρούλον 2, Κρεγκ 2, Πέτρι 2, Βίλα, Ουένγκερ, Μάθιουσον, Ντράις

ΠΗΓΗ:exedrasports.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ