Ο Καναδάς πριν τη Σαγκάη

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Λίγες ημέρες απομένουν έως την αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Σαγκάη και όλες οι αποστολές σιγά-σιγά αποκαλύπτονται.Ήταν η σειρά του Καναδά να αποκαλύψει τους στόχους όλης της ομάδας, που θα βρεθεί στην Κίνα. Σε συνέντευξη Τύπου στο Μόντρεαλ, ενόψει
της διοργάνωσης  της Σαγκάης, τα μέλη της Ομοσπονδίας δήλωσαν αισιόδοξοι, και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο σκληρή πρόκληση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, του χρόνου το καλοκαίρι.
«Οι Καναδοί αθλητές έχουν ως στόχο την παρουσία τους στο βάθρο και την επιστροφή τους στη διεθνή κολυμβητική σκηνή, όπως τους αξίζει, στη διοργάνωση της Κίνας» συμφώνησαν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας του Καναδά.
Τρία μετάλλια, έχουν  στόχο να κατακτήσουν οι Καναδοί κολυμβητές στους Αγώνες του 2012, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο  Ομοσπονδιακός προπονητής Πιέρ Λαφοντέν, που μετά την ομάδα των ΗΠΑ και της Αυστραλίας ανέλαβε και τον Καναδά. Με κολυμβητές παγκοσμίας εμβέλειας, όπως ο Ράιαν Κοχρέιν (χάλκινο μετάλλιο, το 2008 στο Πεκίνο, ο Μπρέντ Χέιντεν, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, και η Αναμέι Πίρς, κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, αλλά και με πολλά νέα πρόσωπα, που αναμένεται να αφήσουν το σημάδι τους, στην παγκόσμια σκηνή αυτό το καλοκαίρι. Στους αγώνες κολύμβησης , που θα διεξαχθούν 24-31/7,  «ο στόχος της ομάδας μας, είναι να έχουμε περισσότερους κολυμβητές  σε τελικούς  από ότι στη Ρώμη το 2009. Η ομάδα μας αναπτύσσεται σε βάθος. Η Σαγκάη για εμάς θα είναι ένα καλό τεστ για την προετοιμασία μας , ενόψει του Λονδίνου το 2012», δήλωσε ο Πιέρ Λαφοντέν.
Τους ίδιους στόχους για τη Σαγκάη έχει και η ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης του Καναδά, στους αγώνες που θα γίνουν 17-23/7, ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο  για το Λονδίνο το 2012,  νωρίτερα και μέσα στη χρονιά.
«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού της επόμενης χρονιάς. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα συνολικά μας αποτελέσματα παγκοσμίως», πρόσθεσε η Τζούλι Σοβέ

Αλλά και για την ομάδα των καταδύσεων (16-24/7), το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πρόβα τζενεράλε των  Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
«Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου να είναι ένα χρόνο μακριά, αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα μας βοηθήσει να μετρήσουμε το επίπεδο μας σχετικά με την ετοιμότητα που  θα έχουμε στους Αγώνες του 2012. Κύριος στόχος μας στη Σαγκάη είναι να βρεθούμε σε όσο πιο πολλούς  τελικούς μπορέσουμε» δήλωσε ο  Scott Cranham, ο υπεύθυνος της ομάδας των καταδύσεων.

Όσο για τις ομάδες του πόλο ανδρών και γυναικών (17-30/7) ο εκτελεστικός διευθυντής των εθνικών ομάδων Ahmed El-Awadi, δήλωσε: «Αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες μας. Η ομάδα των ανδρών θα είναι παρούσα  στο Σούπερ Φάιναλ του World League και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που και οι  δύο αυτές διοργανώσεις οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε στις οκτώ κορυφαίες ομάδες ώστε να προκριθούμε στο Λονδίνο το 2012. Ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι ικανή να πετύχει το στόχο της. Η ομάδα των γυναικών θα επιδιώξει να κατακτήσει ένα  μετάλλιο για άλλη μια φορά, όπως έκανε στη Ρώμη το 2009. Η ομάδα βρίσκεται στο Νο 2 του κόσμου και σίγουρα μπορεί να φθάσει ψηλά, είναι ισχυρότερη από ό, τι ήταν το 2009 και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε μετάλλιο».
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ