Έπαιξαν άμυνα, υπέταξαν τις ΗΠΑ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών. Η νίκη επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής ομάδας των ΗΠΑ με 11-9 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του τουρνουά «Κίρισι Καπ» αποτελεί το καλύτερο τονωτικό για τις διεθνείς παίκτριες.Ύστερα από δύο κακές εμφανίσεις, ειδικά στην άμυνα με το Καζακστάν και την Ουγγαρία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μάζεψε 27 γκολ, αυτή τη φορά κόντρα σε μια υπερδύναμη, όπως οι ΗΠΑ, οι διεθνείς παίκτριες δούλεψαν πολύ καλά στην αμυντικά τους καθήκοντα, φθάνοντας σε μια τεράστια νίκη απέναντι στις ΗΠΑ.

Μάλιστα η εθνική ομάδα είναι πολύ πιθανό να βρει τον Ιούλιο τις ΗΠΑ σε νοκ άουτ αγώνα για πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Κι όταν λέμε ΗΠΑ, εννοούμε την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, αλλά και την εθνική ομάδα που πάει για το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα.Μάλιστα πριν από δύο χρόνια στο «Φόρο Ιτάλικο» της Ρώμης η εθνική ομάδα είχε χάσει από τις ΗΠΑ με 8-7 στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τέσσερις «βόμβες» από Ρουμπέση «βούλιαξαν» τις ΗΠΑ


Είπαμε η εθνική ομάδα αυτή τη φορά δούλεψε πολύ καλά αμυντικά, ενώ επιθετικά το παιχνίδι της σημάδεψε η Αντιγόνη Ρουμπέση.


Η παίκτρια της Βουλιαγμένης με τέσσερα γκολ σε τέσσερα λεπτά στο 2
ο οκτάλεπτο, έδωσε αέρα τεσσάρων γκολ για την εθνική ομάδα.

Συγκεκριμένα με δύο συνεχόμενα γκολ στο πρώτι δίλεπτο της περιόδου έκανε το 3-1 για την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ με την πρώην παίκτρια της Γλυφάδας. Λαουρέν Γουένγκερ μείωσε σε 3-2, η Αντιγόνη Ρουμπέση σκόραρε για το 4-2, η Αγγελική Γερόλυμου πέτυχε το 5-2 για να συνεχίσει το κρεσέντο της η Ρουμπέση για το 6-2.


Η εθνική ομάδα κράτησε στην αντεπίθεση των ΗΠΑ, έφθασε να προηγηθεί ακόμα και με πέντε γκολ, 11-6 από την Αλεξάνδρα Ασημάκη 7:28 πριν από το τέλος, με τις Αμερικανίδες απλά να μειώνουν στο τελικό 11-9.


Η εθνική ομάδα χρεώθηκε συνολικά με εννέα αποβολές, χάνοντας με τρεις ποινές την Αντι Μελιδώνη και την Ηλέκτρα Ψούνη, ενώ έπαιξε εφτά φορές με παίκτρια παραπάνω.
Η Ελλάδα για την 4η αγωνιστική του «Κίρισι Καπ» θα αντιμπετωπίσει την Παρασκευή (3/6, 4 μμ ώρα Ελλάδας) τη γηπεδούχο Ρωσία στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι μετά τον περσινό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 5-1, 4-4, 1-3.
Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 2, Λαρά, Παπαϊωάννου.
ΗΠΑ (Κρικόριαν):
Γουένγκερ 2, Γουίντες 2, Πέτρι 1, Σέλντεμαν 1, Στέφενς 1, Ντρίες 1, Κρεγκ 1.
ΠΗΓΗ:sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ