ΑΜΚΕ: Παραδίδει τη σημαία το Λίχτενσταϊν

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μετά από έξι μέρες αγωνιστικής δράσης στους 14ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται στο Λίχτενσταϊν, απόψε στις 21:00 (ώρα Κύπρου) πέφτουν οι τίτλοι τέλους, με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στη Λίνταμπλατζ της πόλης Σάαν, το νεόκτιστο συνεδριακό κέντρο του Λίχτενσταϊν,
λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Βαντούζ.
Οι σχεδόν 800 αθλητές, αλλά και πολλοί φίλαθλοι, θα ανεβούν στην τελετή για να αποχαιρετήσουν τους Αγώνες, που για μια εβδομάδα έδωσαν ένα διαφορετικό αέρα στη μικρή αλπική χώρα. Με ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του Λίχτενσταϊν να έχει ενεργό συμμετοχή στους ΑΜΚΕ, οι στιγμές απόψε αναμένεται να είναι φορτισμένες, αφού οι ντόπιοι «δέθηκαν» με τους Αγώνες. Στην τελετή λήξης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των LieGames, Λέο Κρανζ, θα παραδώσει τη σημαία των ΑΜΚΕ στον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο, τη χώρα που έχει αναλάβει τη διοργάνωση σε δύο χρόνια.


Ερωτηματικό ο σημαιοφόρος
Στην τελετή λήξη θα κυριαρχήσει το τραγούδι και η ενσωμάτωση του κόσμου στην τελετή, όπως ζητούσε και το μότο των 14ων ΑΜΚΕ «be part of it» ή «γίνε κομμάτι τους». Ο σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και αυτό θα γίνει μάλλον μετά το τέλος των σημερινών αγωνισμάτων, αφού συνήθως ο αθλητής που έχει την ευθύνη να μεταφέρει στην τελετή λήξης τη σημαία, είναι εκείνος που είχε τις περισσότερες ή σημαντικότερες επιτυχίες στους Αγώνες. Αθλητές από την κολύμβηση, όπως η Άννα Στυλιανού, η Άννα Σογκόλεβα, ο Αλεξάνταρ Μπακτιάροφ ή από το στίβο, όπως ο Παναγιώτης Ιωάννου, η Άννα-Ραμόνα Παπαϊωάννου ή η Μερόπη Παναγιώτου, δείχνουν να είναι οι επικρατέστεροι να επιλεγούν ως ο σημαιοφόρος, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια έκπληξη.

Υποστήριξη Ελλήνων ομογενών
Την ένθερμη υποστήριξη των Ελλήνων ομογενών που κατοικούν στο Λίχτενσταϊν έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, στους 14ους ΑΜΚΕ. Ο Ελληνικός Σύλλογος Λίχτενσταϊν αριθμεί πέραν των 100 μελών και στην ευρύτερη περιοχή διαμένουν 50 περίπου οικογένειες Ελλήνων. Η παρουσία των Ελλήνων ομογενών -έστω και ολιγάριθμη- είναι αισθητή σε όλα τα γήπεδα της διοργάνωσης, αφού ανεμίζουν κυπριακές και ελληνικές σημαίες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στράτος Αγγελώνης επισκέφθηκε χθες το αρχηγείο της κυπριακής ομάδας και είχε συνάντηση με τους αξιωματούχους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, ευχαρίστησε θερμά τους Έλληνες του Λίχτενσταϊν, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των αθλητών μας, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες είναι και δικές τους. Ο κ. Στράτος Αγγελώνης ευχήθηκε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στη συνέχεια και «πάνω απ’ όλα λεφτεριά στην Κύπρο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ