Στο Προεδρικό Μέγαρο η Φλόγα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι λαμπαδηφόροι, που μετέφεραν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία τη Φλόγα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, ΑΘΗΝΑ 2011 έκαναν μια στάση και στο Προεδρικό Μέγαρο.Στα προπύλαια του Προεδρικού Μεγάρου υποδέχτηκε τη Φλόγα, τους λαμπαδηφόρους και τους αθλητές ο υφυπουργός
παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, οποίος ανέφερε ότι «με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Φλόγα της Ελπίδας στο νησί μας».
Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι «οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics είναι μια σημαντική αθλητική εκδήλωση, αλλά συνάμα και πολυσήμαντη, όσον αφορά την ανθρωπιστική της πλευρά» και πρόσθεσε ότι «είναι αγώνες στους οποίους η αξία της συμμετοχής είναι στην κορυφαία γραμμή και εδώ το ζητούμενο δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και η διεκδίκηση της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής αποδοχής, της αλληλεγγύης και της ελπίδας».
Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθησή του ότι «η διοργανώτρια χώρα, η Ελλάδα, θα διοργανώσει και πάλι μια εξαιρετική διεθνή αθλητική εκδήλωση και παράλληλα θα αναδείξει ακόμη μια φορά το ολυμπιακό ιδεώδες.
Καταλήγοντας, ο Κύπριος υφυπουργός ανακοίνωσε τη συνεισφορά της Κυπριακής Κυβέρνησης, με το συμβολικό ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ για ενίσχυση της προσπάθειας του «International Law Enforcement Torch Run» που διοργανώνει τη λαμπαδηφορία.

Από το Προεδρικό Μέγαρο, η Φλόγα μεταφέρθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας της Λευκωσίας και στη συνέχεια στο Παραλίμνι. Αργά το βράδυ η Φλόγα θα φθάσει στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Σε όλες τις πόλεις οργανώθηκαν σύντομες τελετές για την υποδοχή της Φλόγας με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών, πολιτών και ξένων τουριστών.
Το Σάββατο (11/6) το πρωί, η Φλόγα αναχώρησε από την Κύπρο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα και τα νησιά.
ΠΗΓΗ:onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ