EOE κατά Οργανωτικής των S.O

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κάνει σαφές ότι στηρίζει το θεσμό των Special Olympics, αλλά δεν εγκρίνει τις παρεμβάσεις, που έχουν γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.Επισημαίνει ότι δεν ενημερώθηκε για τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει από τη Οργανωτική Επιτροπή και χαρακτηριστικά τονίζει
στο τέλος της ανακοίνωσης ότι «η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των Οργανωτών θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συζήτησης στην προσεχή Ολομέλεια της ΕΟΕ».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΟΕ αναφέρει:  
1. Η θέση της ΕΟΕ απέναντι στο θεσμό των Special Olympics, ένα θεσμό που προσφέρει πολλά στους μικρούς αγωνιστές της ζωής, ήταν, είναι και θα είναι πάντα σταθερή και συνεχής στην κατεύθυνση της στήριξης όλων των δράσεών του.
2. Η στήριξη όμως αυτή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται  ως αποδοχή κάθε ενέργειας της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, που θα είχε ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του χαρακτήρα του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενός μοναδικού παγκοσμίως μνημείου αθλητικής ιστορίας.
3. Η ΕΟΕ, μετά τη γενναιόδωρη παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου στην Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics για τις ανάγκες των σχετικών τελετών, ουδέποτε ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς που προγραμματίζονταν και ουδέποτε ζητήθηκε η έγκρισή της για την συντελεσθείσα τροποποίηση – παραποίηση της ταυτότητας του Σταδίου.
4. Η άδεια τροποποίησης του χαρακτήρα του Σταδίου, πρέπει προφανώς να δόθηκε από το ΚΑΣ, το οποίο και έχει την ευθύνη σε κάθε χρήση ιστορικού χώρου στην Ελλάδα.
5. Η ΕΟΕ είναι υποχρεωμένη να καταστήσει σαφή, στην κοινή γνώμη, την αντίθεσή της για αυτήν την παραμόρφωση του Παναθηναϊκού Σταδίου που τόσο άκριτα έγινε και να ζητήσει την ακριβή επαναφορά όλων των χαρακτηριστικών του Σταδίου από τους υπευθύνους μετά το πέρας της χρήσης του. Κρίνει όμως εύλογο ότι  οποιαδήποτε άμεση παρέμβασή της  θα έπεφτε στο κενό λόγω της επικείμενης έναρξης των Αγώνων.
6. Τέλος σημειώνεται ότι, η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των Οργανωτών θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συζήτησης στην προσεχή Ολομέλεια της ΕΟΕ.
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ