Νιάτα, φρεσκάδα και δροσιά...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

στο χειρότερο πρωτάθλημα ...ever
Τα νιάτα, η φρεσκάδα και δροσιά των εκατοντάδων κολυμβητών και κολυμβητριών που συνέρευσαν από όλη την Ελλάδα στο κολυμβητήριο του Περιστερίου, ήταν το αντιστάθμισμα σε ένα πρωτάθλημα που από διοργανωτικής άποψης διεκδικεί την αρνητική πρωτιά όλων των εποχών. 
Είναι κρίμα οι κόποι αθλητών, προπονητών, γονέων να μην τυγχάνουν του ελάχιστου σεβασμού, που θα αρκούσε για να τους προσφέρει ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα, του οποίου οι προκριματικοί δε θα τελείωναν στις 2 το μεσημέρι. Ένα πρωτάθλημα όπου δε θα χρειάζονταν να γίνουν αλλαγές την τελευταία στιγμή. Ένα πρωτάθλημα που θα έδινε πραγματικά τις δυνατότητες στους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες και ιδιαίτερα της επαρχίας, να αναδείξουν τα αποτελέσματα του μόχθου μιας ολόκληρης χρονιάς. 
  
Τα είχαμε ξαναπεί, μπορεί το κολυμβητήριο του Περιστερίου να είναι ωραίο και φιλόξενο, είναι όμως και αποδείχτηκε ακατάλληλο για να φιλοξενήσει μια τόσο πολυπληθή διοργάνωση.
 
Α. Είναι αδύνατη η προθέρμανση κατά τους πρωινούς προκριματικούς, άλλωστε μια φωτογραφία μπορεί να πείσει και τους μεγαλύτερους αμφισβητίες. Μπορεί να παραχωρείται και το κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου για προθέρμανση, αλλά αυτές οι μετακινήσεις πρακτικά δεν εφικτές.
 
Β. Μετά την μετακίνηση των τελικών σειρών των ομαδικών Χ 100 από τις πρωινές αγωνιστικές στις απογευματινές, καταφέραμε να αποφύγουμε την έναρξη της απογευματινής προθέρμανσης αμέσως μετά τη λήξη των …πρωινών προκριματικών! Αισίως οι προκριματικοί της Α’ μέρας (χωρίς ομαδικά) τελείωσαν στις 2 το μεσημέρι.
 
Γ. Όλες οι υπόλοιπες δυσκολίες που έχουμε περιγράψει στο άρθρο «Όπου φτωχός κι η μοίρα του» είναι εκεί… και μας περιμένουν. Σύμμαχοι στην προσπάθεια των αθλητών, προπονητών και γονέων, οι κριτές και χρονομέτρες, στους οποίους θα συγχωρήσουμε και κάποια λαθάκια. Επίσης σύμμαχοι και οι όποιοι άλλοι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίοι εργάστηκαν πολύ σκληρά κάτω από τον καυτό ήλιο για πολύ περισσότερο από το όριο των 3 ωρών που έχει θέσει η ΚΟΕ…
 
Κρίμα για την ΚΟΕ που μετά από τα θαυμάσια PoolSport Festival των προηγούμενων ετών μας έβαλε όλους στη μηχανή του χρόνου και μας γύρισε 10ετίες πίσω. Αν και προσωπικά μετά από 34 χρόνια που ζω πρωταθλήματα, δεν έχω να θυμηθώ κάτι τέτοιο, εκτός από ένα χειμερινό στη Γλυφάδα…
 
Βέβαια - και θα το πω δε θα κρατηθώ - και τότε που κάποιες εταιρίες χορηγούσαν και απολαμβάναμε τα Φεστιβάλ, πάλι κάποιοι κατηγορούσαν και γκρίνιαζαν. Τελικά αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μας αξίζει; Άραγε πόσοι θα προέβαιναν σε αποχή από τους αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας;
 
Στον αγωνιστικό τομέα δεν έγιναν θαύματα επιδόσεων, έγινε όμως το πρωί ένα πανελλήνιο ρεκόρ παμπαίδων Β στα 100μ. ελεύθερο, από τον Χρήστο Μπόνια του ΝΟ Χαλκίδας με 55:02! Επίσης ξεχώρισε και η επίδοση του Θεόδωρου Μπενεχούτσου της ΑΕ Χαϊδαρίου στα 400μ. μικτής ατομικής παμπαίδων Β’ με 4:43.91!  
      
Για το SW
ΓΜ 
ΠΗΓΗ:swimming.gr    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ