Ευρωπαϊκό: Αργυρός ο Γκολομέεφ!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ενα ανέλπιστο μετάλλιο κατέκτησε ο Κρίστιαν Γκολομέεφ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο. Ο 18χρονος κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά, παρά την κούραση από τις τέσσερις συνολικά κούρσες που έκανε το Σάββατο, είχε μεγάλα αποθέματα δυνάμεων τελικά και μετά από εκπληκτική προσπάθεια πήρε το αργυρό
μετάλλιο με χρόνο 22.86 (ατομικό ρεκόρ) πέφτοντας στον τερματισμό μαζί με τον Κροάτη Βούκιτς (ίδιος χρόνος). Νικητής ήταν ο Ισπανός Μαρτίνεζ με 22.64.Εκπληκτική κούρσα έκανε η Αννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, παίρνοντας την 4η θέση με 27.56. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Σουηδέζα Χάνσον με 27.04, το αργυρό η Ρωσίδα Τσβέτκοβα με 27.06 και το χάλκινο η συμπατριώτισσά της Τσίμπροβα με 27.22.

Ο Ανδρέας Βαζαίος στον τελικό των 100μ. πεταλούδα των εφήβων ήταν 7ος με 54.39. Πρώτος ήταν ο Σέρβος Στεπάνοβιτς με 53.79, δεύτερος ο Ουκρανός Κοπτιέλοφ με 53.94 και 3ος ο Ιταλός Λουκατέλο με 53.96.


Γκολομέεφ: «Πείσμωσα»


«Μετά από την πρωινή ακύρωση, άλλαξε η ψυχολογία μου, πείσμωσα πολύ και ήθελα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Η κούρσα μου βγήκε όπως ήθελα, δεν έκανα λάθη και ήρθε αυτό το μετάλλιο, το οποίο ήθελα πάρα πολύ. Το αφιερώνω στον πατέρα μου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό. Όταν έφυγα από την Αθήνα για το Βελιγράδι είχα σαν στόχο την οκτάδα, αλλά φυσικά αυτό το μετάλλιο είναι καλοδεχούμενο και με γεμίζει χαρά».


Η Ντουντουνάκη, που πήγε πολύ καλά και πήρε την 4η θέση στα 50μ. πεταλούδα, τόνισε: «Δεν το περίμενα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ηθελα το χάλκινο μετάλλιο, αλλά δεν πειράζει και η τέταρτη θέση είναι πολύ καλή».


Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης κάνοντας ένα απολογισμό για τις εκπληκτικές εμφανίσεις των Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών ανέφερε: "Ηρθαμε στο Βελιγράδι με μία ολιγομελή αποστολή 12 ατόμων και φεύγουμε με τέσσερα μετάλλια. Εκτός από τα παιδιά που περιμέναμε να διακριθούν, ήταν ελπιδοφόρες και οι εμφανίσεις της Ντουντουνάκη και του Γκολομέεφ. Κάποιοι έκαναν την υπέρβαση, από αλλού περιμέναμε τα μετάλλια από αλλού ήρθαν".


10η η Ελλάδα


Τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας στη διοργάνωση (χρυσά ο Σαμιλίδης στα 50μ.πρόσθιο και 100μ. πρόσθιο, αργυρό ο Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο και χάλκινο ο Βαζαίος στα 200μ. Μ.Ατομικής) την έφεραν στην 10η θέση του πίνακα των μεταλλίων σε σύνολο 23 που ανέβασαν αθλητή ή, αθλήτρια στο βάθρο (43 συνολικά μετείχαν στη διοργάνωση).


Την πρώτη θέση πήρε η Μ.Βρετανία με 19 μετάλλια (6 χρυσά-6 αργυρά-7 χάλκινα), δεύτερη ήταν η Ιταλία με 16 (5-6-5), τρίτη η Γερμανία με 8 (4-2-2), τέταρτη η Γαλλία με 4 (3 χρυσά, ένα χάλκινο), πέμπτη η Ρωσία με 14 (2-7-5) και έκτη η Ουγγαρία με 8 (2-4-2).

ΠΗΓΗ:sentragoal 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ