Επιστροφή με δάκρυα χαράς και περηφάνιας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες πάτησαν Ελλάδα! Οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και άνθρωποι του αθλήματος άρχισαν να μαζεύονται στο αεροδρόμιο και έξω από την πύλη Α στην αίθουσα αφίξεων,
σαράντα πέντε περίπου λεπτά πριν από την προγραμματισμένη άφιξη της εθνικής ομάδας από τη Σαγκάη, μέσω της Κωνσταντινούπολης.
Η αδημονία για την στιγμής συνάντησης με τα παιδιά τους, ήταν φανερή στα πρόσωπά τους.

Σιγά σιγά έφθαναν ,τεχνικοί, πρώην παίκτριες της εθνικής ομάδας ανθρωποι του αθλήματος βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και παλιός πολίστας, ο Σπύρος Καπράλος, .η Αλεξία Καμμένου, που είχε οκτώ δικά της κορίτσια από τη Βουλιαγμένη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης, οι πρώην διεθνείς παίκτριες Βούλα Κοζομπόλη και Εύη Μωραϊτίδου, ο πρώην τερματοφύλακας Βαγγέλης Πάτρας είχαν την ευκαιρία να τα πουν και να αστειευτούν, περιμένοντας τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Η πρόεδρος της Βουλιαγμένη Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα, μαζί με μικρά κορίτσια από τον ¨Όμιλο και ανθοδέσμες για τις πρωταθλήτριες κόσμου.


Η στιγμή της αποθέωσης

Το αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που μετέφερε την αποστολή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» 12 λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι.

Με πρώτον τον τεχνικό Γιώργο Μορφέση εμφανίστηκαν 25 περίπου λεπτά αργότερα. Οι παίκτριες με την μπλε φανέλα της εθνικής ομάδας και το χρυσό μετάλλιο να λάμπει στο στήθος τους έβγαιναν μια μια από την αίθουσα των αποσκευών.

Ηταν η στιγμή της αποθέωσης, των παικτριών. Το παρατεταμένο χειροκρότημα, οι σημαίες που ανέμιζαν, συνθήματα «μπράβο κορίτσαροι», «μας κάνατε υπερήφανους» συνέθεσαν ένα υπέροχο σκηνικό στο «Ελ Βενιζέλος». 

«Γιατί όλοι κλαίμε;».

Οι πρωταθλήτριες κόσμου έμειναν για αρκετά λεπτά μπροστά στην πόρτα εξόδου από την αίθουσα αποσκευών, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να κάνουν μισό βήμα. Είχαν γίνει ένα κουβάρι με τους συγγενείς τους, ήταν τα πρώτα μπράβο, οι πρώτες αγκαλιές, τα πρώτα δάκρυα χαράς.

Μπροστά μπροστά η Αλεξάνδρα Ασημάκη, δύο μέτρα δίπλα της η Εύη Μωραϊτίδου (συμπαίκτριά της στη Βουλιαγμένη και «ασημένια» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα). «”Ψιλή μου”» φωνάζει η Ασημάκη και οι δύο αγκαλιάζονται πνιγμένες στα δάκρυα, με την φουνταριστή της εθνικής ομάδας να αναρωτιέται, χωρίς βέβαια να πάρει απάντηση.


«Για όλους τους Ελληνες».

Λίγο πιο πέρα μια άλλη μεγάλη δόξα της γυναικείας υδατοσφαίρισης και μάνατζερ της εθνικής ομάδας, η Βούλα Κοζομπόλη. Εξ αιτίας της εγκυμοσύνης της δεν ταξίδεψε στη Σαγκάη, αλλά τώρα στο αεροδρόμιο δεν σταματούσε να μοιράζει φιλιά και να κλαίει.

«Όταν φθάσαμε στην Κωνσταντινούπολη τότε αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι φθάνουμε στην Ελλάδα, στην πατρίδα. Αφιερώνουμε αυτό το μετάλλιο σε όλους Ελληνες, για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας» έλεγε η Σταυρούλα Αντωνάκου.

Είκοσι δευτερόλεπτα, ένας αιώνας

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης μας φάνηκε ακόμα πιο αδυνατισμένος. «Μπα , πήρα ένα δόο. Ειχαν καταπλητικά φαγητά, φοβερή διοργάνωση» απαντούσε στο πείραγμα. Ζητήσαμε να μας περιγράψει, πώς έζησε τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα του τελικού, όταν η Κίνα είχε μειώσει στο γκολ, αλλά η εθνική είχε την κατοχή της μπάλας.

«Εκείνες τις στιγμές πεθαίνεις από το άγχος, Προσπαθούσα, ,μαζί με τον Σάκη (σ,.σ. Κεχαγιάς, ο βοηθός του) να δώσουμε οδηγίες, Οι Κινέζες προσπαθούσαν να πρεσάρουν και ξαφνικά είδα τη Γιατίν Σαν μόνη της μπροστά στην εστία, Φώναζα στην Αντι (Μελιδώνη), να γυρίσει πίσω, έστω να την καλύψει, μην τυχόν χάναμε την μπάλα. Με το τέλος χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβω ότι ο αγώνας τελείωσε, μετά απλά με έσπρωξαν στην πισίνα». 

Το κινέζικο βάζο για τα…. λουλούδια!
Η Ελενα Κούβδου ανακηρύχθηκε καλύτερη τερματοφύλακας του τουρνουά και είχε στα χέρια της το κινέζικο βάζο, που πήρε ως έπαθλο.
Η Αλεξία Καμμένου, προπονήτριά της μέχρι τον Μάιο στην Βουλιαγμένη, πέταξε την ατάκα. «Να, μας έφερε το βάζο για να βάλουμε μέσα τα λουλούδια».

Η αρχηγός και τα σκυλιά της
Οι Ελληνίδες αθλήτριες «πνίγηκαν» στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων, οι οποίοι τις στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και η αρχηγός της «γαλανόλευκης», Κική Λιόση κατάφερε να ξεφύγει για λίγο από το... ασφυκτικό πρέσινγκ των δικών της ανθρώπων και των αγαπημένων της σκυλιών που την περίμεναν υπομονετικά στο αεροδρόμιο και μίλησε στον «Sentra 103,3» και τη Μαρία Καούκη.
«Στο αεροπλάνο της επιστροφής δεν σκεφτόμασταν τίποτα! Κοιμόμασταν! Ημασταν κουρασμένες, περιμέναμε να έρθουμε να μας υποδεχτούν οι άνθρωποί μας, οι οικογένειες αυτοί που μας στηρίζουν τόσα χρόνια» είπε αρχικά
Οσον αφορά στην τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας η Λιόση τόνισε: «Ήταν μεγάλη προσδοκία», ενώ εξέφρασε το παράπονό της ότι άπαντες θυμούνται την ομάδα μόνο στις μεγάλες επιτυχίες: «Το ξέρετε καλά κι εσείς οι ίδιοι το τι συμβαίνει. Κάθε φορά που έρχεται μια επιτυχία μας θυμούνται».
Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται...: «Δεν έχω λόγια να εκφράσω πως νιώθω. Ο καθένας το βιώνει ξεχωριστά. Είναι τρομερό συναίσθημα». Κλείνοντας άφησε υποσχέσεις για το μέλλον: «Θέλουμε κι άλλα μετάλλια και τρόπαια! Δεν σταματάμε! Θέλουμε και χρυσό στους Ολυμπιακούς! Ολοι οι αθλητές θέλουν κι άλλα» κατέληξε η αρχηγός της «γαλανόλευκης».
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ