Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011


Τα «χρυσά» κορίτσια του ελληνικού αθλητισμού δεν έχουν σταματημό και οδεύουν ολοταχώς για το χρυσό μετάλλιο. Με τέτοιες εμφανίσεις, όπως αυτή απέναντι στην Ιταλία, δεν χάνουν με τίποτα τον παγκόσμιο τίτλο. Το όνειρο είναι μια ανάσα μακριά
και η ευχή όλων είναι την Κυριακή (31/7) να επιστρέψουν στην πατρίδα από τη Σαγκάη με το χρυσάφι και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.
Το σημειώναμε από τη στιγμή που μάθαμε ότι η Ιταλία θα ήταν η αντίπαλος της Ελλάδας στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελλάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε πάρει τον αέρα της «σετερόζα», ήταν καλύτερη ομάδα και εφόσον έπιανε τα γνωστά της αγωνιστικά στάνταρτ δεν θα ήταν δυνατόν να χαθεί αυτή η ευκαιρία.
Όπως και έγινε. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη στην πρώτη επίθεση του αγώνα χόρεψε την αντίπαλό της και με γυριστό σουτ από τα δύο μέρα πετύχαινε το 1-0, και έδειξε τι θα επακολουθούσε.
Όταν χρειάστηκε να περάσει και ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στην ιταλική επίθεση, άρχισε το πάρτι.
Το ισορροπημένο 3-2 του πρώτου οκταλέπτου με διαδοχικά γκολ των Γερόλυμου, Ψούνη και Αντωνάκου εκτόξευσε τη διαφορά στο 6-2 (4:41 του β' οκταλέπτου).
Η εθνική ομάδα είχε μπει για τα καλά στη θέση του οδηγού. Στο 3ο οκτάλεπτο δράση ανέλαβε η Αντιγόνη Ρουμπέηση
Πρώτα τελείωσε επίθεση στην παίκτρια παραπάνω (9-5) μετά βομβάρδισε από την περιφέρεια (10-5) και εν τέλει ολοκλήρωσε το κρεσέντο της σε αυτό το διάστημα κάνοντας το 11-7 και σπάζοντας για τα καλά τον τσαμπουκά των Ιταλίδων που είχαν μειώσει στα δύο γκολ.
Ακόμα κι όταν η Ραμπάλντι με δύο συνεχόμενα γκολ έδωσε ελπίδα στην Ιταλία (11-9), έξι λεπτά πριν από το τέλος, ήταν η σειρά της Σταυρούλας Αντώνακου να στήσει την Ιταλία στα 5 μέτρα και να την εκτελέσει (12-9), 4:53 πριν από το τέλος.,
Απλά κι όπως ήταν σωστό, η αρχηγός της εθνικής ομάδας Κική Λιόση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο σχεδόν πεθαμένο σώμα της ιταλικής ομάδας (13-9).
Τώρα η εθνική ομάδα θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό ανάμεσα στην Ρωσία και την Κίνα (4 μμ) για να μάθει τον αντίπαλό της για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδώνη, Ηλέκτρα Ψούνη 1, Κική Λιόση 1, Αλκηστης Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη 2, Αντιγόνη Ρουμπέση 3, Αγγελική Γερόλυμου 3, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 1, Σταυρούλα Αντωνάκου 3, Γιούλη Λαρά, Ελένη Γουλά.

ΙΤΑΛΙΑ (Μπορέλ): Τζούλια Τζορλέρο, Σιμόνα Αμπάτε 2, Ελίζα Καζανόβα, Φραντσέσκα Πομέρι, Μαρτίνα Σαβιόλι 1, Αλέκγρα Λάπι 1, Μαρία Κολαϊόκο, Ρομπέρτα Μπιανκόνι 3, Τζούλια Έμολο 1, Τζούλια Ραμπάλντι 3, Αλεκσάντρα Κότι, Τερέζα Φρασινέτι, Ελενα Τζίλι.

Διαιτητές:
Ερχάν Τουργκάν (Τουρκία), Σέρτζιο Μπορέλ (Ισπανία)
ΠΗΓΗ:sentragoal 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ