«Γαλανόλευκη» η κορυφή του κόσμου!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Τα 13 χρυσά κορίτσια κέρδισαν την Κίνα με 9-8 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαγκάη και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου.
Οι Ελληνίδες είναι οι καλύτερες και το απέδειξαν.
Κέρδισαν πανάξια τον παγκόσμιο τίτλο και την Κυριακή (31/7) στις 12 το μεσημέρι θα πατήσουν το ελληνικό έδαφος με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος τους.Την ώρα ανάκρουσης του Εθνικού Ϋμνου όλες αγκαλιασμένες με δάκρυα στα μάτια, χάριζαν σε όλους τους Ελληνες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας.

Η ελληνική ψυχή

Η εθνική ομάδα για μια ακόμα φορά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα είχε την ψυχραιμία να βγάλει άμυνες, αλλά και στην επίθεση τις προσωπικότητες να πετύχουν τα κρίσιμα γκολ.

Ακόμα κι αν χρεώθηκε με 14 αποβολές κι έχασε με τρεις ποινές τις Χριστίνα Τσουκαλά και Ηλέκτρα Ψούνη, ακόμα κι όταν η Αγγελική Γερόλυμου αποβλήθηκε με αντικατάσταση 3:27 πριν από τη λήξη του 3ου οκταλέπτου, αυτό που εν τέλει μέτρησε ήταν η ελληνική ψυχή.

Η παγκόσμια Αντιγόνη Ρουμπέση είχε βγάλει το όπλο της και φόρτωσε με τρία γκολ την εστία της Κίνας, η υπέροχη Ελενα Κούβδου είχε κατεβάσει τα ρολά, όλες οι παίκτριες έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για να ανέβουν στον πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Μάλιστα η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, που για πρώτη φορά πήρε τη θέση της βασικής τερματοφύλακας στην εθνική ομάδα, κέρδισε στο τέλος πανάξια τον τίτλο της καλύτερης πορτιέρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα από το δεύτερο οκτάλεπτο πήρε διαφορά δύο γκολ (4-2), που τη διατήρησε μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου (8-6).

Η αρχηγός Κική Λιόση έκανε το 9-6. 7:15 πριν από το τέλος του αγώνα κι όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα το χρυσό ερχόταν όλο και πιο κοντά.

Όμως ο τελικός είχε συγκλονιστική εξεέλιξη,. Η Κίνα έπαιξε το τελευταίο της χαρτί και με γκολ των Σονγκ (3:08) και Γιουτζούν Σαν (1:38) μείωσαν στο γκολ. Στα 46'' πριν από το τέλος η Λιόση χρεώθηκε με αποβολή, αλλά οι Κινέζες στην τελευταία τους επίθεση στην παίκτρια παραπάνω έκαναν λάθος και η μπάλα στα τελευταία 15''' έμεινα στα ελληνικά χέρια.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

ΚΙΝΑ (Ζανέ): Τζουν Γιανγκ, Φέι Τενγκ 1, Πινγκ Λιού 2, Γιουτζούν Σαν 1, Τζιν Χε 1, Γιατίνγκ Σαν, Ντογκλούν Σονγκ 1, Γιαν Τσεν., Γι Γουάνγκ 2, Χουανχουάν Μα, Χουιζού Σαν, Λέι Ζανγκ, Γινγκ Γουάνγκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά. Αντι Μελιδώνη 1,.Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση 1, Αλκηστης Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη 3, Αντιγόβη Ρουμπέση 3, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 1, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά, Ελενα Γουλά.

Διαιτητές: Μασιμιλιάνο Καπούτι (Ιταλία), Μάριο Μπρούλιαν (Μαυροβούνιο).
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ