Με την Ιταλία για μια θέση στον τελικό

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011




Η Ιταλία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαγκάη. Η «σετερόζα» σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό κέρδισε την Αυστραλία στα πέναλτι με 14-12 (κανονικός αγώνας 8-8, παράταση 9-9, πέναλτι 5-3) και πέρασε στα ημιτελικά
της διοργάνωσης.
Ο ημιτελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη (27/7) στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα ότι αν η Κίνα σε λίγες ώρες κερδίσει τον Καναδά και περάσει στα ημιτελικά, τότε θα αλλάξει και ο ημιτελικός της Ελλάδας με την Ιταλία που θα πάει στις 11..50 π.μ.

Ξόρκισε τον δαίμονα στη Ρώμη, την έκανε «πελάτισσα» στο Ζάγκρεμπ
Ο δρόμος πλέον για την εθνική ομάδα προς τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ορθάνοιχτος, εφόσον βέβαια παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο.
Η Ελλάδα έχει πάρει για τα καλό τον αέρα της Ιταλίας, της ομάδας που μας είχε «πληγώσει» στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Στις 25 Ιουλίου 2009 η Ελλάδα ξόρκισε τον κακό της δαίμονα μέσα στη Ρώμη.
Η εθνική ομάδα είχε κερδίσει, για πρώτη την Ιταλία σε μεγάλη διοργάνωση., επικρατώντας με 10-9 στο «Φόρο Ιτάλικο» σε νοκ άουτ αγώνα για την πρόκριση στα προημιτελικά του προηγούμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Πέρυσι την έκανε πελάτισσα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, όταν την κέρδισε στην πρεμιέρα των αγώνων με 7-5 και μετά στον ημιτελικό με 10-5.

Δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου, αλλά παλιά


Η Ιταλία μετρά τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Εχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στο Περθ το 1998 και στη Φουκουόκα το 2001, ενώ έχει ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο στη Βαρκελώνη το 2003 και ένα χάλκινο στη Ρώμη το 1994.
Στο Μόντρεαλ το 2005 είχε χάσει στο μικρό τελικό από τον Καναδά και είναι η πρώτη φορά από τότε που επιστρέφει στα ημιτελικά.
Πάντως τα φετινά καλά δείγματα γραφής της τα έδειξε στο «Γουόρλντ Λιγκ» όπου πήρε το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας στον τελικό από τις ΗΠΑ με 9-7 στον τελικό της 19ης Ιουνίου στην πόλη Τιανζίν της Κίνας. 

Δραματικός προημιτελικός
Ο προημιτελικός με την Αυστραλία ήταν συγκλονιστικός. Η Ιταλία με εξαιρετική απόδοση αιφνιδίασε τις Αυστραλίδες, προηγήθηκε με 7-3, 4:15 πριν από το τέλος του γ' οκταλέπτου, όμως ο αγώνας είχε πολύ ψωμί.
Η Αυστραλία στα επόμενα λεπτά είχε μειώσει σε 8-7 πριν τελειώσει η περίοδος και με γκολ της Τζέμα Μπίντσγουορθ έστειλε τον αγώνα στην παράταση (8-8), 1:50 πριν από το τέλος.
Εκεί μάλιστα με γκολ της Ραλφ στο πρότο οκτάλεπτο πέρασε μπροστά με 90-8, αλλά στο δεύτερο τρίλεπτο του έξτρα χρόνου η Τζιούλια Εμολο με γκολ στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 9-9 και ο προημιτελικός κρίθηκε στα πέναλτι.
Εκεί οι Ιταλίδες ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις, σε αντίθεση με τη Αυστραλία που αστόχησε στο πρώτο πέναλτι με την Μπράουν και στο τελευταίο με τη Ραλφ, για να γίνει το 5-3 και το τελικό 13-12.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 4-0, 4-6, 0-1
Τα τρίλεπτα της παράτασης: 0-1, 1-0
Τα πέναλτι: 5-3
Ιταλία (Κόντι): Μπαινκόνι 4, Σαβιόλι 2, Πομέρι 2, Εμολο 3, Φρασινέτι 2, Κότι 1
Αυστραλία (Μακφέιντεν): Μπίντσουορθ 2, Ρ, Ρίπον 1, Νοξ 2, Γουέμπστερ 2, Γκίνδερ 1, Ραλφ 2, Μ. Ρίπον 1, Ζαγκάμε 1.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ