Φωνή αγωνίας από τις «χρυσές» νεάνιδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011


Όπως οι γυναίκες έτσι και τώρα οι νεάνιδες επέστρεψαν από το πιο σημαντικό ραντεβού τους αυτό το καλοκαίρι με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος τους. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων της Μαδρίτης είχε χρώμα
«γαλανόλευκο» με τις διεθνείς παίκτριες να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους και να φτάνουν πανάξια στην κορυφή.
Στην επιστροφή της αποστολής της εθνικής ομάδας από την Ισπανία, τόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης, όσο και οι παίκτριες μίλησαν για τα προβλήματά τους και απηύθυναν έκκληση στην Πολιτεία να τις βοηθήσει έτσι ώστε να συνεχίσουν το άθλημα.
«Δεν θέλουν ούτε χρήματα, ούτε διορισμούς στο δημόσιο. Θέλουν να σπουδάσουν και δεν μπορούν στην Ελλάδα. Ηδη οι περισσότερες έχουν δεχθεί προτάσεις από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εάν η Πολιτεία δεν κάνει κάτι τα παιδιά αυτά θα φύγουν» υποστήριξε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Κώστας Πετράκης.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφερόμενος στο θρίαμβο της Μαδρίτης τόνισε: «Η επιτυχία ήταν αναμενόμενη, αλλά μόνο για εμάς. Κανείς δεν μας περίμενε τόσο δυνατούς. Εμείς μόνο ξέραμε το ...χρυσάφι που είχαμε στα χέρια μας.
Με χαμηλούς τόνους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πολλά προβλήματα στην προετοιμασία, αλλά με πολλή δουλειά και μεθοδικότητα, τα καταφέραμε.
Καθοριστικό ήταν το συγκλονιστικό παιχνίδι με την Ιταλία. Εκεί νικήσαμε και λύθηκαν τα ..χέρια των κοριτσιών μας. Μετά, χωρίς άγχος, έπαιξαν σύμφωνα με τις απεριόριστες δυνατότητές τους και έκαναν μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο, να φαντάζουν ομαδούλες της γειτονιάς.

Μιλάω για την Ρωσία και την Ουγγαρία που είναι καλές ομάδες, αλλά φάνηκαν μικρές απέναντί μας. Τα κορίτσια που αποτελούν την ομάδα μας είναι μεγάλες αθλήτριες. Να θυμηθείτε τα ονόματά τους. Σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για αυτές. Το μέλλον τους ανήκει. Όμως πρέπει να προσέξει η Ελλάδα».
 
Κότσια: «Χρειαζόμαστε στήριξη»
Η αρχηγός της εθνικής ομάδας Χριστίνα Κότσια, που αγωνίζεται στον Πανιώνιο δήλωσε:
«Ηταν μεγάλη η ευθύνη μας. Έπρεπε να συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξε η εθνική γυναικών με το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα. Τα καταφέραμε και είμαστε υπερήφανες. Η Πολιτεία έχει πλέον τον λόγο. Χρειαζόμαστε κάποια κίνητρα για να συνεχίσουμε. Όλη την ημέρα προπονούμαστε και τώρα ήλθε η ώρα των σπουδών μας. Πολλά κορίτσια είναι φέτος στην Γ' Λυκείου και θέλουν στήριξη. Θα την έχουν;»..
Η Στεφανία Χαραλαμπίδου αναδείχθηκε η κορυφαία παίκτρια του πρωταθλήματος: «Νιώθω υπερήφανη για την επιτυχία αυτή. Ελπίζω η συνέχεια να είναι η ανάλογη για μένα, αλλά και για αυτή την ομάδα που έχει απεριόριστες δυνατότητες» τόνισε η πολίστρια του Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Η Ελλάδα ανέδειξε και την καλύτερη τερματοφύλακα στο πρόσωπο της
Χρυσής Διαμαντοπούλου, που είπε: «Υπερηφάνεια και συγκίνηση. Αυτά είναι τα αισθήματα που μας διακατέχουν. Η ομάδα αυτή θα έχει και συνέχεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».
Την εθνική ομάδα νεανίδων υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο εκ μέρους της ΚΟΕ, ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης.
«Εχουμε κάνει το αεροδρόμιο δεύτερο σπίτι μας. Είναι τόσες οι επιτυχίες του υγρού στίβου εφέτος που δεν μπορούμε να φύγουμε από το αεροδρόμιο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την επιτυχία των νεανίδων και το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα αυτή θα πάρει τα σκήπτρα μετά την Ολυμπιάδα του 2012 και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Έπεται συνέχεια όμως για την Ελλάδα μέσα στο 2011. Οι επιτυχίες για την ΚΟΕ και τα παιδιά της δεν τέλειωσαν ακόμη για τη χρονιά αυτή».
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ