Το «τριφύλλι» σε νέα εποχή

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011


Τα αστεία έδιναν και έπαιρναν στην παρουσίαση της ομάδας υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.
Το τμήμα με τις πολλές και σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις μπαίνει σε νέα ρότα και τα όνειρα τόσο των ανθρώπων της ομάδας, όσο και της διοίκησης είναι υψηλές και δεν κρύβονται.
Πέρα από τους παλιούς Γιώργο Τσόκα, Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη, Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλο, Χριστόφορο Δερμιτζάκη, Αγη Φαναριώτογλου και Νίκο Στελλάτο, τα βλέμματα ήταν συγκεντρωμένα στα νέα αποκτήματα της ομάδας, που δεν ήταν και λίγα.

Οι Γιώργος Ρέππας, Κώστας Κοκκινάκης, Νικήτας και Γιάννης Κόχειλας, Άντριγια Κομάντινα και Μίμης Αληχανίδης ντύθηκαν στα «πράσινα» και δίνουν στον Παναθηναϊκό τεράστια ώθηση, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να έχει πορεία πρωταθλητισμού.

Αρχικά το πρωινό ξεκινησε στο κολυμβητήριο του Ζαππείου με τον καθιερωμένο αγιασμό, όπου το κεντρικό πρόσωπο ήταν ο έφορος της τμήματος Νίκος Πλυτάς.

Για πρώτη φορά, τέσσερις μήνες μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε εμφανίστηκε στην πισίνα.

Εμφανώς αδυνατισμένος, αλλά συγκινημένος, δέχτηκε τις ευχές όλων των παικτών, οι οποίοι τελειώνοντας την προπόνηση ένας ένας τον πλησίαζαν και τον καλωσόριζαν σν΄σ πίσω στην ομάδα.

«Ο Νίκος Πλυτάς είναι ο “πατέρας” μας, τώρα έχουμε και ένα δεύτερο “πατέρα” τον πρόεδρο κύριο Μακρόπουλο» τόνισε ο τερματοφύλακας, Γιώργος Ρέππας, ο οποίος έπειτα από έναν χρόνο επέστρεψε στον Παναθηναϊκό.


«Φωτογράφισε» Θωμάκο

Ο Νίκος Πλυτάς στο σύντομο χαιρετισμό του,σ την εκδήλωση που έγινε στην Αίγλη του Ζαππείου, αναφερόμενος στην ομάδα τόνισε ότι πέρα από τη βοήθεια του Αχιλλέα Μακρόπουλου, υπάρχουν και τρεις χορηγοί που βοηθούν φέτος την ομάδα.

«Όλοι ξέρουν ότι αν δεν ήσουν εσύ πρόεδρε το τμήμα θα ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα πόλο ήταν το παραπαίδι του Ερασιτέχνη, όμως τώρα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής» είπε αρχικά ο Νίκος Πλυτάς και έπειτα πέταξε την είδηση.

«Πέρα από τον πρόεδρο υπάρχουν και τρεις χορηγοί που έχουν στηρίξει το τμήμα. Αν όλα πάνε καλά θα πάμε για μια ακόμα μεταγραφή κι αν κλείσει ο παίκτης τότες νομίζω ότι η ομάδα θα γίνει φαβορί».

Τα παραπάνω λόγια του Νίκου Πλυτά «φωτογραφίζουν» τον 35χρονο περιεφεριακό Γιάννη Θωμάκο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες αποδεσμεύτηκε από τον Πανιώνιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το νέο σταθμό της καριέρας του.


Μακρόπουλος: «Να έχετε πίστη και θα έρθουν οι επιτυχίες»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, στην ομιλία του προς τους παίκτες τόνισε:

«Σας καλωσορίζω. Θα είμαστε όλοι κοντά σας, αφού είστε μέλη της οικογένειάς μας. Να ξέρετε μόνο ότι χρειάζεται πίστη και ο Θεός θα είναι μαζί σας. Η νίκη έρχεται με αγώνα. Είμαστε όλοι παλικάρια με την κατάσταση που επικρατεί και όλοι γνωρίζουμε. Εάν προπονείστε, είστε συγκεντρωμένοι, ακούτε μόνο τον προπονητή σας αλλά και έχετε πίστη στο Θεό να είστε σίγουροι πως θα φέρουν επιτυχίες. Εύχομαι “πράσινες” νίκες και καλή επιτυχία».


Κουντουδιός: «Η ώρα να βρεθούμε σε έναν τελικό»

Ο Φάνης Κουντουδιός που κρέμασε πέρυσι το σκουφάκι του στον Παναθηναϊκό κι αντικατέστησε στη θέση του προπονητή τον νυν Ομοσπονδιακό τεχνικό Ντράγκαν Αντριτς, πλόεν έχει στα χέρια του πολλά «όπλα».

Η περσινή ενίσχυση με τους Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη έδωσε μια πρώτη ώθηση στην ομάδα να φθάσει έπειτα από 35 χρόνια στην 3η θέση της Α1, να ισοφαρίσει δηλαδή την καλύτερη επίδοσή της στην ιστορία των εθνικών πρωταθλημάτων και παράλληλα να κερδίσει την έξοδο στο «Τσάμπιονς Λιγκ».

«Είμαστε όλοι ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί ο Νίκος Πλυτάς έπειτα από τέσσερις μήνες είναι ξανά δίπλα μας» τόνισε αρχικά ο Φάνης Κουντουδιός για να συνεχίσει.

«Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις είναι τελείως διαφορετικές. Με τη βοήθεια του προέδρου Αχιλλέα Μακρόπουλου η ομάδα έχει ενισχυθεί, στην ομάδα ήρθα παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Με όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν τέσσερις ομάδες (Παναθηναϊκός, Χίος, Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη) που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Αυτό που μένει είναι εμείς να δουλέψουμε, πρώτα από όλα να παίξουμε καλύτερο πόλο από πέρυσι και γιατί όχι στο τέλος της χρονιάς να μπορέσουμε να βρεθούμε σε τελικούς.

Η Ευρώπη είναι κάτι καινούργιο για εμάς, από την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουμε στην προκριματική φάση, πάμε κι όπου βγει».


Τσόκας: «Θέλω επιτέλους να χαμογελώ»

Μια μικρή τοποθέτηση του αρχηγού Γιώργου Τσόκα ήταν γενική απαίτηση των συμπαικτών τοου.

Έτσι παίρνοντας τον λόγο, είπε λίγα λόγια και σημαδιακά.

«Φέτος, έπειτα από εννέα χρόνια σε αυτή την ομάδα θέλω να βγαίνω από την πισίνα και να χαμογελώ, να μην είμαι στεναχωρημένος».


Κομάντινα: «Πάμε βήμα βήμα»

Η αλήθεια είναι ότι τον Αντριγια Κομάντινα τον είχαμε συνηθίσει στα «ερυθρόλευκα».

Πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό δεν είναι λίγα κι όταν αντικρίσαμε τον Κροάτη αμυντικό να φορά την φανέλα με το τριφύλλι, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο πείραγμα.

«Ναι, φίλε, αυτός είναι ο έκτος χρόνος στην Ελλάδα, στον Παναθηναϊκό είναι ωραία» μας έλεγε χαμογελώντας στα ελληνικά ο Αντριγια Κομάντινα, ενώ λίγα λεπτά μετά συμπλήρωνε στα αγγλικά στο σύντομο χαιρετισμό του.

«Για εμένα είναι μια νέα σελίδα, μια νέα αρχή, θα πρέπει όλοι μαζί να πάμε βήμα βήμα».

Την ίδια πορεία με τον Κομάντινα ακολούθησε κι ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Νικήτας Κόχειλας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με έφεραν στον Παναθηναϊκό, όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας τους στόχους της ομάδας» επεσήμανε ο παίκτης.

Ο Κώστας Κοκκινάκης, έχοντας «κολλήσει» μπροστά στο κέικ, δέχθηκε το πείραγμα από τον τερματοφύλακα, Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλο. «Κοκκινάκη δεν σε φέραμε στον Παναθηναϊκό για να τρως το κέικ».

Στη συνέχεια ο διεθνής αμυντικός δεν μπόρεσε να αποφύγει το μικρόφωνο. «Τι να εγώ τώρα, αφού τα είπε όλα ο Ρέππας», είπε ο Κοκκινάκης, για να συνπληρώσει. «Εύχομαι στο τέλος της χρονιάς όλοι να είμαστε χαρούμενοι».

Ο Γιάννης Κόχειλας, ερχόμενος από τη Χίο, είπε με τη σειρά του: «Όλοι μαζί καλούμαστε να μετατρέψουμε σε έργα τις φιλοδοξίες της διοίκησης του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μίμης Αληχανίδης πρόσθεσε.

«Πρέπει να μιλήσουμε μέσα στην πισίνα και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα.


Πρώτες Ευρωμάχες στο Κότορ

Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη (7/9) θα αναχωρήσει για το Κότορ, από την επομένη θα πάρει μέρος στον προκριματικό όμιλο της α΄ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στην πόλη του Μαυροβούνιου.

Οι «πράσινοι» την Πέμπτη (8/9) θα παίξουν με την ουκρανική Καρκόφ, την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν τη γαλλική Μονπελιέ και την ουγγρική Ζέγκεντ, το Σάββατο θα τεθούν αντιμέτωποι της ιταλικής Ποζίλιπο Νάπολι και την Κυριακή θα κλείσουν τις υποχρεώσεις τους κόντρα στη γηπεδούχο Πρίμορατς.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα συνεχίσουν στη β' φάση, ενώ οι δύο τελευταίες θα πάνε στο «Λεν Τρόφι». 
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ