Ταξίδεψε η σκέψη τους 11.500 χλμ.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η Γουαδαλαχάρα είναι 11.500 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα κι η διοργάνωση που φιλοξενεί αυτές τις μέρες, οι Παναμερικανικοί Αγώνες, φαινομενικά δεν «αγγίζουν» τους Ελληνες.Κι όμως, μας αφορούν! Επίσης, μοιάζει παράδοξο το γεγονός ότι πρώτα απ' όλα μας «καίνε»
οι ομάδες που θα κατακτήσουν το αργυρό μετάλλιο κι όχι οι νικήτριες της διοργάνωσης Κι όμως, είναι πολύ λογικό!
Οι εθνικές ομάδες πόλο της Ελλάδας στους άνδρες και τις γυναίκες θα συναντήσουν τις φιναλίστ των Παναμερικανικών Αγώνων στα προολυμπιακά τουρνουά, από τα οποία θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες διεξάγονταν οι ημιτελικοί των γυναικών στη μεξικανική πόλη και απόψε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα θ' αρχίσουν οι μάχες της τετράδας των ανδρών
Και στις δύο περιπτώσεις οι ίδιες τέσσερις ομάδες διεκδικούν την είσοδό τους στους τελικούς των Παναμερικανικών Αγώνων. Πρόκειται για τις Βραζιλία, Καναδά, Κούβα και Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα ζευγάρια στις γυναίκες είναι Βραζιλία - ΗΠΑ και Κούβα - Καναδάς και στους άνδρες Κούβα - ΗΠΑ και Βραζιλία - Καναδάς. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες φαβορί για το χρυσό είναι οι ΗΠΑ και το δώρο της πρωτιάς είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Πιο πιθανή ομάδα για παρτενέρ των Αμερικανών στον τελικό μοιάζει ο Καναδάς. Κάθε άλλο ζευγάρι για τους δύο τελικούς θα θεωρηθεί έκπληξη. Συνεπώς, οι Καναδοί κι οι Καναδέζες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να συναντηθούν με τις ελληνικές ομάδες στα προολυμπιακά τουρνουά. Μάλιστα, θα είναι και οι διοργανωτές ενός εκ των δύο, αυτού των ανδρών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Εντμοντον από την 1η Απριλίου του 2012 μέχρι τις 8 του ίδιου μήνα. Το προολυμπιακό τουρνουά των γυναικών θα το διοργανώσουν οι Ιταλίδες (15-22 Απριλίου) και αναμένεται ο ορισμός της πόλης, όπου θα φιλοξενηθεί.
Η Εθνική των Ανδρών αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Οραντέα και προετοιμάζεται με την εθνική Ρουμανίας, λίγο πριν από τον επαναληπτικό αγώνα με τους Σλοβάκους (29/10, Κόζιτσε) για τα πλέι οφ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στο Αϊντχόφεν. Η πρώτη επιθυμία των διεθνών μας (χθες νίκησαν 10-4 τους Ρουμάνους σε φιλικό ματς) -όπως και των γυναικών- είναι ν' αποφύγουν τους Αμερικανούς στο προολυμπιακό τουρνουά και λογικά αυτή θα ικανοποιηθεί.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ