Με συν έξι πάει στο Αϊντχόφεν

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης πέτυχε το στόχο της. Κέρδισε τη Σλοβακία στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης με 13-7 και πήρε μια διαφορά έξι γκολ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την στέλνει τον ερχόμενο Ιανουάριο στην τελική φάση του ευρωπαϊκού
πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν.
Πλέον η Ελλάδα θα πάει στις 29 Οκτωβρίου στο Κόζιτσε για τον επαναληπτικό αγώνα με τη Σλοβακία, αλλά η διαφορά των δύο εθνικών ομάδων, κάνει σχεδόν αδύνατη την ανατροπή των έξι γκολ.

Αρχή με πολύ άγχος
Η εθνική ομάδα ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι, με το άγχος να είναι εμφανές στις επιθετικές επιλογές των διεθνών παικτών.
Οι δύο πρώτες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω δεν βρήκαν στόχο, με τους Σλοβάκους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με γκολ του Λούκας Λέμαν από τη θέση του φουνταριστού (5:39).
Η τρίτη επίθεση στον παίκτη παραπάνω ήταν και φαρμακερή από την πλευρά της εθνικής ομάδας, με τον Βαγγέλη Δελακά να γυρίζει όμορφα το σώμα του από το πρώτο δοκάρι και να ισοφαρίζει σε 1-1 (1:51).

Το «γαλανόλευκο» ξέσπασμα
Η περιφερειακή οβίδα από τον Γιάννη Φουντούλη, στην πρώτη επίθεση του β' οκταλέπτου (7:07), έδωσε προβάδισμα στην εθνική ομάδα με 2-1, ενώ 67'' μετά ο Γιώργος Αφρουδάκης κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Κράτοσβιλ, με τον Γιάννη Φουντούλη να ευστοχεί (3-1) και να διπλασιάζει τα τέρματά του.
Ο Πέτερ Νίζνι ευστόχησε στον πρώτο παίκτη της Σλοβακίας στον παίκτη παραπάνω, ακριβώς στα μισά της δεύτερης περιόδου και μείωσε σε 3-2, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση με γκολ σπεσιαλιτέ του Γιώργου Αφρουδάκη από τη θέση του φουνταριστού η Ελλάδα πήρε ξανά αέρα δύο γκολ (4-2).

Πέντε φορές στο +4
Ο Ανδρέας Μιράλης με γκολ στον παίκτη παραπάνω, έφερε τη διαφορά στο +3 (5-2), 2:08 πριν από τη συμπλήρωση του οκταλέπτου, ενώ στην εκπνοή της επίθεσής της ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος «εκτέλεσε» τον Σλοβάκο τερματοφύλακα Μίχαλ Γκόγκολα για το 6-2.
Ο Γιουράι Ζάτοβιτς με γκολ από την περιφέρεια μείωσε σε 6-3, αλλά η εθνική ομάδα είχε βρει το ρυθμό της. Ο Μανώλης Μυλωνάκης πέτυχε γκολ στο παίκτη παραπάνω, με την Ελλάδα να έχει τρία στα τρία σε αυτόν τον τομέα και έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου έκανε το 7-3.
Το μακρινό σουτ από τον Μάρτιν Κολάρικ αιφνιδίασε τον Φίλιππο Καραμπέτσο (7-4), αλλά το ρεσιτάλ των Ελλήνων παικτών στον παίκτη παραπάνω συνεχίστηκε, με τον Βαγγέλη Δελακά να κάνει το 8-4, στο τέταρτο «γαλανόλευκο» γκολ σε αντίστοιχες προσπάθειες.
Το κερδισμένο πέναλτι από τον Μάνθο Βουλγαράκη, το μετέτρεψε σε γκολ ο Ανδρέας Μιράλης, δίνοντας για 4η φορά στην εθνική ομάδα διαφορά τεσσάρων γκολ (9-5), ενώ με νέο γκολ από τον Γιώργο Αφρουδάκη από τα 2μ. η Ελλάδα διατήρησε το +4 (10-6) στο τέλος της γ' περιόδου.
Ο Γιώργος Ντόσκας με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 5 γκολ στην εθνική ομάδα με 11-6, 5:25 πριν από το τέλος του αγώνα.
Το περιφερειακό γκολ του Μάρτιν Φαμέρα έκανε το 11-7, αλλά μετά ανέλαβε δράση ο Κώστας Κοκκινάκης Με δύο παρόμοια γκολ από την περιφέρεια ο διεθνής αμυντικός έγραψε το 13-7, 1:20 πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 6-2, 3-3, 3-1.
Η εθνική ομάδα είχε 5/9 στον παίκτη παραπάνω, 2/2 στα πέναλτι, πέτυχε δύο γκολ από τον φουνταριστό και τέσσερα από την περιφέρεια.
Αντίστοιχα η Σλοβακία είχε 2/4 στον παίκτη παραπάνω, πήρε τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα από τη θέση του φουνταριστού.
Ελλάδα (Άντριτς): Καραμπέτσος, Μυλωνάκης 1, Μιράλης 2, Δελακάς 2, Κοκκινάκης 2, Θοεδωρόπουλος 1, Χρ. Αφρουδάκης, Γιάν. Φουντούλης 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Ντόσκας 1, Βουλγαράκης, Βλαχόπουλος, Τσαλκάνης.
Σλοβακία (Πόλατσικ): Νίζνι 2, Φαμέρα 2, Λέμαν 1, Ζάτοβιτς 1, Κολάρικ 1.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ