Το Top 10 της... πισίνας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αυτό το καλοκαίρι ο χάρτης στην Α1 ανδρών άλλαξε ολοκληρωτικά. Το κύμα φυγής παικτών, κατά πρώτο λόγο, από τον απόλυτα κυρίαρχο των προηγούμενων ετών Ολυμπιακό και κατά δεύτερο λόγο από τον Πανιώνιο έφεραν νέα δεδομένα.

Η τράπουλα ανακατώθηκε για τα καλά και πλέον ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, η δεύτερη πέρυσι Βουλιαγμένη, η πρωταθλήτρια των μεταγραφών Χίος, ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Πανιώνιος θα παλέψουν αρχικά για την είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ και έπειτα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Το 26ο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης (4/10) με τρία παιχνίδια και το Sentragoal παρουσιάζει τις δέκα κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού.

1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ)
Με διαφορά η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού.
Άφησε τη Βουλιαγμένη το καλοκαίρι του 2004 για να πάει στα ξένα. Με την Ποζίλιπο Νάπολι έγινε πρωταθλητής Ευρώπης και το 2006 ο πανίσχυρος και πρωταθλητής τότε Εθνικός τον έφερε ξανά πίσω.
Όμως στον «αυτοκράτορα» έμεινε μόλις μια αγωνιστική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός τον έκανε δικό του. Το ξεκίνημά του στους «ερυθρόλευκους» λαμπρό. όλοι συμφωνούσαν ότι βρήκαν τον νέο ηγέτη.
Κέρδισε πρωταθλήματα και Κύπελλα, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που άρχισαν να συσσωρεύονται στον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία χρόνια, τελμάτωσαν και την προσωπική του εξέλιξη.
Η φυγή του από τον Ολυμπιακό ήταν αναπόφευκτη και η επιστροφή του στο «σπίτι» του στη Βουλιαγμένη, λύτρωση.
Ο οργανωτής του παιχνιδιού στον Ολυμπιακό, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, θα είναι το μυαλό της Βουλιαγμένης.
2. ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ)
Η δεύτερη όλη κι όλη μεταγραφή της Βουλιαγμένης, αυτό το καλοκαίρι, αλλά εξίσου σημαντική και ουσιαστική.
Ο Μανώλης Μυλωνάκης, παιδί του Εθνικού, άφησε τον Ολυμπιακό και βρήκε το νέο του λιμάνι στον Λαιμό.
Έχοντας κάνει τεράστια βήματα προόδου στο παιχνίδι του, ο Χανιώτης παίκτης κάνει πολλά περισσότερα μέσα στο νερό από ό,τι συνήθως μπορεί να προσφέρει ένας δεξιός περιφερειακός.
Παρά το ελαφρύ κορμί του μπορεί, αν χρειαστεί, να βρεθεί και σε θέση άμυνας απέναντι στον αντίπαλο φουνταριστό, ενώ είναι με διαφορά ο κορυφαίος Ελληνας παίκτης στα κλεψίματα. Με δύο λόγια ένα εργαλείο για πολλές δουλειές.
«Αυτοί οι δύο είναι κομμένοι και ραμμένοι σε αυτά που ζητούσα» έχει δηλώσει για τους Χρ. Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη, ο τεχνικός του ΝΟΒ. Τεό Λοράντος.
Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν θα τον δικαιώσουν.
3. ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΧΙΟΣ)
Ο πρώην εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, επέστρεψε ξανά στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά όχι για λογαριασμό της μεγάλης του αγάπης.
Επέστρεψε, μάλιστα, με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, για να φορέσει το σκουφάκι του ΝΟ Χίου.
Για μια από τις πιο τεράστιες μορφές της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του ελληνικού αθλητισμού, η νησιωτική ομάδα είναι μια ακόμα πρόκληση στην καριέρα του.
Τέτοιες ημέρες, πέρυσι, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου έπειτα από ένα θυελλώδες καλοκαίρι άφηνε τον Ολυμπιακό για να δοκιμάσει την τύχη του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.
Δεν είχε να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Πήγε στο Βελιγράδι, προπονήθηκε δίπλα στον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, κέρδισε τέσσερις τίτλους, με κορυφαίο την Ευρωλίγκα στη Ρώμη.
Εμαθε πολλά, κατάλαβε πόσο λάθος ήταν που δεν είχε δοκιμάσει χρόνια πριν εκτός συνόρων και να'τος ορεξάτος να κλείνει πρώτος πρώτος στη Χίο.
Η αλήθεια είναι ότι η απουσία του αυτόν τον ένα χρόνο από το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν εμφανής.
4. ΝΙΚΟΛΑ ΡΑΤΖΕΝ (ΧΙΟΣ)
Κάτι το ψηστήρι από τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, κάτι η οικονομική πρόταση από τον πρόεδρο της Χίου, Κωνσταντίνο Παππή, ο Νίκολα Ράτζεν δεν ήθελε και πολύ για βγει εκτός Σερβίας για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Παιδί του σερβικού βορρά, ο 26χρονος Ράτζεν μεγάλωσε στο Νόβι Σαντ., έκανε τα πρώτα του βήματα στην Βοϊβοντίνα, πριν πάει στο πανεπιστήμιο που λέγεται Παρτιζάν και εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο.
Βασικός συντελεστής των επιτυχιών της εθνικής Σερβίας τα τελευταία χρόνια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 στη Ρώμη πέρασε τα παιδικά του χρόνια μέσα στον εμφύλιο πόλεμο κι αυτό τον έκανε πολεμιστή.
Στην παρουσίαση της Χίου μας άρεσε ότι δεν κρύφτηκε. Είπε ξεκάθαρα ότι τα χρήματα ήταν ένα βασικό κίνητρο για να έρθει στη Χίο, αλλά παράλληλα μίλησε για το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να έχει η ομάδα για να γίνει κυρίαρχη μέσα από το παιχνίδι της.
5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Τα προηγούμενα χρόνια, είτε με τον Εθνικό, είτε με τον Πανιώνιο γύαλιζε το μάτι του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Να, όμως πώς τα φέρνει η ζωή και ο Δημήτρης Μάζης θα φορά το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι. Και σε αυτό το κύμα αλλαγών στην ομάδα, η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από σημαντικής σημασίας.
Με την εμπειρία του μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στον «πληγωμένο» πρωταθλητή, τόσο στη θέση του αμυντικού, αλλά και από την περιφέρεια.
Στο τελείωμα της περσινής σεζόν, ο Μάζης ξεχώριζε σαν μύγα μέσα στο γάλα, έμοιαζε να παλεύει μόνος του στα πλέι οφ σε έναν Πανιώνιο που κατέρρεε.
Αν τώρα χρειαζόταν να κατέβει στον Πειραιά για να χαρεί έναν τίτλο, τον πρώτο μετά το πρωτάθλημα του 2006 με τον Εθνικό, αυτό θα το ξέρουμε τον ερχόμενο Μάιο.
6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΣΚΑΣ (ΧΙΟΣ)
Γέννημα θρέμμα της Χίου, ο «Ντόσκοβιτς» όπως τον φωνάζουν για το δυνατό σουτ, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μετά από μια μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό.
Στην καλύτερη ηλικία του, ο 27χρονος παίκτης δεν θα μπορούσε να αρνηθεί στην πρόταση επιστροφής του στη Χίο για να προσφέρει κι αυτός στο μεγάλο εγχείρημα της διοίκησης Παππή.
Ο βασικός αριστερός περιφερειακός της εθνικής ομάδας, απαλλαγμένος από την γκρίνια που υπήρχε στον Ολυμπιακό, θέλει να κερδίσει τίτλους με την ομάδα του τόπου του κι αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τον Γιώργο Ντόσκα.
7. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά ο Κώστας Κοκκινάκης παραμένει ένας αμυντικός ογκόλιθος.
Ο 35χρονος παίκτης πέρασε το μεγάλο μέρος της καριέρας του στα «πέτρινα» χρόνια του Εθνικού και οι τίτλοι που έχει κερδίσει δεν συμβαδίζουν με την τεράστια αξία του.
Στον Πανιώνιο έδωσε πολλά, πήγε δύο φορές με την ομάδα της Νέας Σμύρνης στον τελικό του Λεν Τρόφι. Για να κυριολεκτούμε την άνοξη του 2009 πήρε την ομάδα από το χεράκι και την οδήγησε στον τελικό. Το γκολ που είχε πετύχει στην ημιτελική φάση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα μείνει αξέχαστο σε όσους το είχαν δει.
Λίγες ημέρες μετά ο Κούλης Ιωσηφίδης του έλεγε στο «Παπαστράτειο»: «Αγόρι μου είμαι εξήντα χρόνια στην πισίνα, αλλά τέτοιο γκολ δεν έχω ξαναδεί».
Ο Κοκκινάκης αυτό το καλοκαίρι «πρασίνισε» και στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι έβαλαν στην μηχανή τους έναν παικταρά.
Αλλωστε κάτι ήξερε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Αντριτς που χάλασε τις αυγουστιάτικες διακοπές του στις δυτικές Κυκλάδες και τον κάλεσε άρον άρον στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας, ανοίγοντας τον απαραίτητο χορό επιστροφής των κομμένων πιακτών.
8. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΡΑΛΗΣ (ΧΙΟΣ)
Η μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στη Χίο ήταν η πλέον θορυβώβης του καλοκαριου. Και κυριολεκτούμε. Το απόγευμα που βρισκόταν στη νησί για να υπογράψει, στο σπίτι του στο Παγκράτι έγινε επίθεση με συνθήματα, στους τοίχους γράφτηκαν απειλητικά συνθήματα, πρωτάκουστα δηλαδή πράγματα για το άθλημα.
Τον διεθνή περιφερειακό διεκδικούσε, ήθελε παρά πολύ και ο Ολυμπιακός, αλλά η τελική απόφαση ανήκε στον πρόεδρο του Πανιώνιου, Γεράσιμο Βεντούρη, καθώς ο παίκτης δεν ήταν ελεύθερος να επιλέξει.
Η μεταγραφή του άναψε «φωτιές» και κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Χίο για έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος.
Μάλιστα έχει εκφραστεί η άποψη, ότι η κατάληξη της μεταγραφής τους να μετρήσει πολύ σε βάρος του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
9. ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΚΟΜΑΝΤΙΝΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
Ήρθε στην χώρα μας το καλοκαίρι του 2006 για τον Ολυμπιακό και από τότε ρίζωσε στον Πειραιά. Όμως και για τον Κροάτη αμυντικό, έπειτα από μια τεράστια σε προσφορά πορεία στους «ερυθρόλευκους» έφτασε η ώρα να αλλάξει στρατόπεδο και να μετακομίσει στον «αιώνιο» αντίπαλο.
Ο 34χρονος Κομάντινα μπορεί να μην έχει την λάψμη των πρώτων ετών της θητείας του στον Ολυμπιακό, αλλά πάντα παραμένει μια αξιόπιστη λύση στη θέση των αμυντικών.
Η εμπειρία του είναι τεράστια και ο Παναθηναϊκός με την τριάδα των Κομάντινα, Κοκκινάκη και Φαναριώτογλου διαθέτει μια από τις κορυφαίες αμυντικές γραμμές του πρωταθλήματος.
10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Μια ακόμα από τις πολλές και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Ο 23χρονος φουνταριστός άφησε τον Πανιώνιο για τον Ολυμπιακό και εκεί θα βρει τον έτερο των φουνταριστών της εθνικής ομάδας μέχρι και πριν από λίγο καιρό, τον Χριστόδουλο Κολόμβο.
Οι δύο τους ήταν το δίδυμο των φουνταριστών πάνω στο οποίο πόνταραν στην Ομοσπονδία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Με τους Μουρίκη και Κολόμβο πήγε η Ελλάδα στη μοναδική της μεγάλη διοργάνωση αυτή την τριετία, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010 και παρότι στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Σλοβακία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού στο Αϊντχόφεν είχαν αντικατασταθεί από του Γιώργο Αφρουδάκη και Μάνθο Βουλγαράκη, δεν παύουν να αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον.
Ο Μουρίκης θέλει να αποδείξει ότι αξίζει πιο πολλά και ο Ολυμπιακός του δίνει μια τεράστια ευκαιρία.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ