Χάνονται με το... τσουβάλι

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011


Στα δύο παιχνίδια της Χίου με την Καζάν για τη φάση των «16» του Eurocup στο πόλο των Ανδρών δόθηκαν συνολικά έξι πέναλτι. Τα τέσσερα από αυτά δεν βρήκαν στόχο. Το ποσοστό αστοχίας του 66,6 % είναι εκπληκτικό
και σαφώς προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Αλλωστε προχθές και ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι στην Μπούντβα στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Το φαινόμενο αυτό σταδιακά παίρνει μορφή επιδημίας
Το «Goal» ανακάλυψε ότι μάλλον δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν και τα στατιστικά των 6 αγωνιστικών που έχουν διεξαχθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο των Ανδρών.
Μέχρι τώρα οι διαιτητές έχουν σφυρίξει 38 πέναλτι σε 36 αγώνες. Από αυτά στόχο βρήκαν μόλις τα 25, δηλαδή τα 13 πήγαν στο βρόντο!
Το ποσοστό αστοχίας είναι σαφώς μεγάλο για πέναλτι, καθώς έφτασε το 34,2%.
Υπάρχει μια εξήγηση για το γεγονός ότι αυτό το πλεονέκτημα δεν μετουσιώνεται σε γκολ και κλέβουν τις δάφνες από τους υπόλοιπους παίκτες συχνά οι τερματοφύλακες. Τον Ιούλιο του 2009 η παγκόσμια ομοσπονδία προχώρησε σε κάποιες μετατροπές στους κανονισμούς. Σ' αυτές ήταν και η αλλαγή στο σημείο εκτέλεσης της εσχάτης των ποινών. Από τα τέσσερα μέτρα μεταφέρθηκε στα πέντε
«Εχει δυσκολέψει το πέναλτι από τότε που πήγε στα πέντε μέτρα» παραδέχθηκε ο Βλοντάκης με αφορμή τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των ομάδων.
Τα μάτια του διαιτητή Νίκου Σταυρόπουλου έχουν δει πολλά από το 2009 και έπειτα. Πριν από λίγες μέρες σφύριξε τον τελικό των Γυναικών στο Σούπερ Καπ Ευρώπης ανάμεσα στη Σαμπαντέλ και την Προ Ρέκο. «Η τερματοφύλακας της Σαμπαντέλ απέκρουσε τα τρία από τα επτά πέναλτι της Ρέκο!» τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος και στη συνέχεια συμφώνησε με τον Αντώνη Βλοντάκη: «Βασική αιτία για τα πολλά χαμένα πέναλτι είναι η αλλαγή του κανονισμού. Παραμένει πλεονέκτημα για τις ομάδες, αλλά πλέον είναι πιο δύσκολο να σημειώσεις γκολ με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια, σε παιχνίδια υψηλής πίεσης, όπως αυτό ανάμεσα στη Χίο και τη Σίντεζ Καζάν, είναι πιο πιθανό να μη βρει στόχο ο παίχτης που θα εκτελέσει ένα πέναλτι, καθώς έχει μεγάλο άγχος».
Οντως στα παιχνίδια υψηλής πίεσης πιο εύκολα θα χαθεί μια τέτοια ευκαιρία. Θυμίζουμε το παιχνίδι ανάμεσα στη Χίο και τον Ολυμπιακό, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν στα δύο από τα τρία πέναλτι που κέρδισαν.
Zητείται εκτελεστής
Ακολουθεί ο πίνακας των έξι αγωνιστικών της Α1 των Ανδρών με τα εύστοχα και τα άστοχα πέναλτι.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΣΤΟΧΑ ΑΣΤΟΧΑ
1η 5 1
2η 3 1
3η 5 2
4η 4 4
5η 4 3
6η 3 2
Σύνολο 25 13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ