Διαθεσόπουλος: «Δεν αντέχουμε άλλο!»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Για τα οικονομικά δεδομένα στον ελληνικό αθλητισμό, μίλησε στον Sentra 103,3 ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
«Στο μόνο πράγμα που είμαστε ψηλά είναι ο αθλητισμός. Η ομοσπονδία έχει να δει δεκάρα στο ταμείο της από τις αρχές του Ιουλίου του 2011 και φτάνουμε
στον 12ο του '11. και έχουμε ολοκληρώσει τα πάντα. Και να σας πως και κάτι; Χωρίς να θέλω να είναι αιχμή για κανέναν άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στον Sentra 103,3:

Για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό:

Αν το ελληνικό κράτος δεν έχει την δυνατότητα να το εκπροσωπεί αυτή την στιγμή το αντιπροσωπευτικότερο άθλημα του, η αντιπροσωπευτικότερη ομάδα του σε μια μεγάλη διοργάνωση για την πρόκριση για την Ολυμπιάδα, δεν αξίζει ν' ασχολιόμαστε.

Για τα λεφτά που δίνονται στον ελληνικό αθλητισμό:

Τα έχω πει και στην Βουλή. Οι ίδιοι βουλευτές, η ίδια επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων το αγνοούσε. Ξέρετε ποιο είναι το ποσοστό του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό; Το 0,20%. Για 123 εκατομμύρια ετησίως για όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού, από την πόρτα της γενική γραμματείας, μέχρι τον τελευταίο σωματάρχη. Δηλαδή είναι τραγικό, αδιανόητο, είναι ηλίθιο.

Το ποσό είναι μηδαμινό. Είμαι πολίτης αυτής της χώρας, ξέρω που ζω, δεν είμαι από άλλο πλανήτη, ξέρω τις συνθήκες, τις βιώνω καθημερινά. Ξέρω σε τι κατάσταση είναι η χώρα μου, μα είναι και κάποια πράγματα που δεν είναι απαγορευτικά. Θέλει λιγάκι καλή θέληση και καλή βούληση.

Και να σας πω και κάτι άλλο; Που είναι ο ΟΠΑΠ; Τι είναι για να κάνει διαφημίσεις; Να πλουτίζουν τα ΜΜΕ και να «χρυσώνει» το ποδόσφαιρο; Είναι ποσά που δεν είναι απαγορευτικά. Εγώ είχα πει πριν είκοσι μήνες στην τότε αρμόδια Υπουργό αθλητισμού, ότι αν ο ΟΠΑΠ διαθέσει το 30% από το ποσόν που δίνει για τις διαφημίσεις, καλύπτεται το κόστος που κόβεται από τον αθλητισμό και είναι ο μόνος αντιπροσωπευτικός χώρος, είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς αυτής της χώρας που δείχνει έξω από τα ελληνικά σύνορα ότι υπάρχει αυτή η χώρα και ότι μπορεί να κάνει κάτι. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Σε όλα τα άλλα είμαστε μία μηδενικούρα. Στο μόνο πράγμα που είμαστε ψηλά είναι ο αθλητισμός. Η ομοσπονδία έχει να δει δεκάρα στο ταμείο της από τις αρχές του Ιουλίου του 2011 και φτάνουμε στον 12ο του '11. και έχουμε ολοκληρώσει τα πάντα. Και να σας πως και κάτι; Χωρίς να θέλω να είναι αιχμή για κανέναν άλλο. Εμείς τα επενδύσαμε σε χρυσάφι. Πενήντα τρία μετάλλια πήραμε σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά και μεσογειακά πρωταθλήματα. Έλεος πια!


Για το τι θα γίνει με την προθεσμία που έχει οριστεί:

Δεν ξέρω τι θα γίνει. Έχουμε καταντήσει… Δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθώ να μην το λέω γιατί δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα. Βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας. Εμείς δεν είμαστε ούτε ΠΑΕ, ούτε ΚΑΕ, ούτε επιχειρηματίες, ούτε μεγαλοεφοπλιστές. Άνθρωποι του αθλητισμού είμαστε. Της καθημερινότητας που βγάζουμε το ψωμί μας από την δουλειά μας. Έχουμε διαθέσει το βιός μας, στο να στηρίζουμε αυτή την ομοσπονδία για να μην σταματήσουμε τίποτα.

Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε. Δεν είναι και επιτρεπτό, γιατί κάποιοι βολεύονται με αυτή την ιστορία. Όταν σου λέει ο άλλος, εντάξει μωρέ ο Διαθεσόπουλος βρίσκει την λύση, κάνει τους αγώνες του, βρίσκει την τρύπα και περνάει. Βολεύονται πολύ ωραία και όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπει να ξεκινάει η μέρα λες τι μου επιφυλάσσει. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να αθλητική παραγωγική διαδικασία. Ούτε κακή διαχείριση δεν μπορείς να κάνεις. Και ο ρόλος του παράγοντα δεν είναι να κάνει διαχείριση είναι να κάνει αθλητική παραγωγική διαδικασία.

Έχουμε χάσει όλες τις έννοιες, όλους τους προσανατολισμούς σε αυτή την χώρα. Έλεος πια. Θα μπορούσαν να μας πουν: « Ξέρετε κάτι; Κλείνουμε μηδενίζουμε, δεν έχουμε τίποτα».

Όχι εγκρίνουμε και εγκρίνουμε να πάμε πανευρωπαϊκά, να κάνουμε προετοιμασίες, το ένα, το άλλο. Και αφού τα εγκρίνουμε τα κάνουμε, ξοδευόμαστε και χρωστάμε. Και ύστερα σου λέει δεν έχουμε να δώσουμε. Και εγώ που να τα βρω να τα δώσω 2,5 εκατομμύρια ευρώ που μου λείπουν, που είναι στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό μου;

Που είναι στην επίσημη υπόσχεση της Πολιτείας! Που θα τα βρω τώρα εγώ που με έβαλες και τα έκανα; Πήγαμε στην Σανγκάι και κάναμε το μεγαλείο του ελληνικού αθλητισμού, με τα δικά μας λεφτά τα οποία δεν ξέρω αν ποτέ θα τα πάρω και ούτε με ενδιαφέρει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ