ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011: Στην κορυφή του κόσμου από... βίτσιο! (VIDEO)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Είναι η κορυφαία ομάδα της χρονιάς. Είναι η μοναδική εθνική ομάδα της χώρας που έχει κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ίδια ομάδα (με διαφορετική σύνθεση βεβαίως) είναι η μοναδική που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο,
το ασημένιο στην Αθήνα. Φέτος η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, παλεύοντας με σφεντόνες, έχοντας όμως στη σύνθεση της παίκτριες με τεράστιο ταλέντο, τρομακτική επιμονή και κυρίως κάποιο... μετφυσικό βίτσιο.Ήταν 29 Ιουλίου του 2011. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έπαιζαν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Σαγκάης με αντίπαλο την οικοδέσποινα Κίνα. Έπαιξαν κόντρα σε Θεούς, δαίμονες και διαιτητές, αλλά νίκησαν 9-8 και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου. Μια ξέφρενη πορεία για μια ανανεωμένη ομάδα που δικαιώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο τελικός ήταν θρίλερ.
Δείτε την διακύμανση, τις σκόρερ και στιγμές από τον αγώνα:Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-0, 4-4, 1-2Τα γκολ:Ελλάδα: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη 1, Μελιδόνη, Λιόση 1Κίνα: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε 1, Φέι Τενγκ 1, Γιουτζούν Σουν 1, Ντονγκλούν Σονγκ 1Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.
Αυτές είναι οι 13 παίκτριες που όχι μόνο κατέπληξαν, αλλά άφησαν υποσχέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου στοχεύουν λογικά στο βάθρο. Λογικά είπαμε ε; Πόσο λογικό είναι η πρωταθλήτρια κόσμου να μην έξασφαλίζει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία το γνωρίζει. Θεωρούμε όμως ότι όλα θα πάνε καλά και η ομάδα μας θα είναι εκεί, απλούστατα γιατί είναι όντως η κορυφαία του κόσμου. 
Δείτε ποιές ομάδες νίκησε στην ξέφρενη πορεία προς το χρυσό μετάλλιο:

Γ' όμιλος

Ελλάδα - Ισπανία 10-9

Ελλάδα - Βραζιλία 11-8

Ελλάδα - Ρωσία 6-5

Προημιτελικός

Ελλάδα - Ολλανδία 12-10

Ημιτελικός

Ελλάδα - Ιταλία 14-11
ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ: ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Στην επιστροφή τις κοπέλες και τον προπονητή τους περίμεναν φωτογραφίσεις, συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, αποθέωση, αλλά τίποτα επί της ουσίας. Μόνο προβλήματα. Ο Γιώργος Μορφέσης δεν κρίνεται ικανός να διδάξει τα παιδιά μας σε κάποιο σχολείο, τα κορίτσια δεν έχουν καμία βοήθεια, οι πισίνες της χώρας αδειάζουν από νερό και πετρέλαιο, οι ομάδες διαλύονται, αλλά η υπομονή περισσεύει. Κι αυτό γιατί όπως έχει πει η Άντι Μελιδώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη: «Το πόλο αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική πηγή ευτυχία της ζωής μου. Με κάνει πολύ ευτυχισμένη».
Γυναικείο πόλο. Υπόθεση τίτλων , κορυφών και μεταλλίων σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Αλλά και υπόθεση ανέχειας, προβλημάτων, απαξίωσης. Κι όμως τα κορίτσια μόνο χαμογελούν. Χαμογελούν και συνεχίζουν.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ