Η σκληρή προπόνηση του Φελπς

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τι κι αν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας το περνάει στην πισίνα, ο Αμερικανός κολυμβητής, φαίνεται να το απολαμβάνει.Κάθε μέρα ο Μάικλ Φελπς ξυπνά πριν την αυγή, παίρνει τα μαγιό του, τα γυαλιά του και τις πετσέτες του και βαίνει προς την πισίνα. Στη συνέχεια, υπό τις οδηγίες και την προσεκτική
καθοδήγηση του προπονητή του Μπομπ Μπόουμαν, βυθίζεται στο νερό και κάνει αμέτρητους γύρους με στόχο να βελτιώσει την ταχύτητά του.
Το απόγευμα ακολουθεί και πάλι προπόνηση, με ένα εξοντωτικό πρόγραμμα χωρίς ημέρες ξεκούρασης. Στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχει διανύσει 70 χιλιόμετρα στο νερό. «Και αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι» λέει ο Φελπς. «Απολαμβάνω να προπονούμαι, να δουλεύω σκληρά. Θέλω να είμαι εκεί για να γίνομαι καλύτερος».
Καλύτερος; Όταν στα 26 του είναι ο μεγαλύτερος κολυμβητής στον κόσμο, έχει κατακτήσει 14 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οκτώ από τα οποία στο Πεκίνο.
Ωστόσο, ο Φελπς δεν είναι ικανοποιημένος. «Κάθε φορά που μπαίνω στην πισίνα, θέλω να αγωνίζομαι, θέλω να κερδίζω», δήλωσε ο Αμερικανός κολυμβητής. «Κανείς δεν με αναγκάζει να αγωνίζομαι ή να κάνω προπόνηση, αλλά απολαμβάνω να δουλεύω σκληρά γιατί ακόμα έχω ανεκπλήρωτους στόχους».
Όπως είχε κάνει και πριν το Πεκίνο, το ίδιο κάνει και πριν το Λονδίνο ο Φελπς αφού δεν αποκαλύπτει ποιοι είναι οι στόχοι του. Το μόνο που είπε είναι πως δεν θα λάβει μέρος και στα οκτώ αγωνίσματα.
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ