Πιο βατός ο δρόμος για Λονδίνο

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012


Χαρμόσυνα είναι τα νέα για τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών αναφορικά με την προσπάθειά τους να βρεθούν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) ανακοίνωσε ότι η αφρικανική
ήπειρος δεν θα κάνει προολυμπιακά τουρνουά ανοίγοντας ταυτόχρονα μια ακόμα θέση στα αντίστοιχα τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα εισιτήρια από τρία αυξάνονται κατά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Το προολυμπιακό τουρνουά ανδρών θα γίνει στο Εντμοντον του Καναδά (1-8 Απριλίου) και η εθνική ομάδα, εφόσον βρεθεί στην εξάδα του ευρωπαϊκού του Αϊντχόφεν, θα κυνηγήσει εκεί την πρόκρισή της.
Στο Ολυμπιακό τουρνουά στην υδατοσφαίριση των ανδρών μετέχουν 12 ομάδες.
Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Μ. Βρετανία, η Σερβία (νικήτρια του World League to 2011), ενώ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη την παρουσία τους σφράγισαν ακόμα οι Ιταλία, Κροατία και Ουγγαρία.
Στις πέντε προαναφερόμενες χώρες προσθέστε την Αυστραλία και τις ΗΠΑ (ήδη κι αυτές έχουν πάρει την πρόκριση από τους αντίστοιχους αγώνες των ηπείρων τους), ενώ η 8η ομάδα αναμένεται να είναι η Κίνα από το ασιατικό προολυμπιακό που θα γίνει στην πόλη Τσίμπα της Ιαπωνίας (23-29 Ιανουαρίου).
Ετσι απομένουν τέσσερα εισιτήρια που θα κριθούν στον Καναδά.
Θεωρητικά κι εφόσον όλα κυλήσουν βάσει της λογικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν αυτές τις θέσεις θα διεκδικήσουν οι Ελλάδα, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία.

Τι ισχύει στις γυναίκες
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετέχουν οκτώ ομάδες στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Η διοργανώτρια Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ από την Αμερική, η Αυστραλία από την Ωκεανία είναι ήδη οι τρεις σίγουρες.
Σε αυτές θα είναι και η φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κίνα από την Ασία, αλλά η απουσία ομάδα από την Αφρική, αυξάνει τα εισιτήρια από τρία σε τέσσερα για το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου).
Στην ιταλική πόλη, η εθνική μας ομάδα μαζί, με την Ολυμπιονίκη του Πεκίνου Ολλανδία, την νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία, τη γηπεδούχο Ιταλία, την Ισπανία και τον Καναδά θα είναι οι βασικές διεκδικήτριες για τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ