Ο... γέροντας Δρυμωνάκος και η έκκληση για στήριξη!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012


Τα χαμόγελα περίσσευαν στην άφιξη της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανδρών-γυναικών από το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου φιλοξενήθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ένα χρυσό και τα πέντε χάλκινα μετάλλια, οι συνολικά 16 παρουσίες σε τελικούς και τα εννέα
πανελλήνια ρεκόρ χαρακτήρισαν την παρουσία αυτής της ομάδας την πιο επιτυχημένη της ελληνικής κολύμβησης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Ο «γέρος» Δρυμωνάκος
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είχε πολύ κέφι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος και έκλεψε την παράσταση με τις δηλώσεις του. «Πλέον μπορώ να το πω με σιγουριά. Γέρασα μέσα στις πισίνες. Έχω κάνει περισσότερα χιλιόμετρα στην ζωή μου κολυμπώντας, παρά περπατώντας.
Πάντα θαύμαζα αυτούς που πεταγόντουσαν την μία μέρα και την άλλη εξαφανίζονταν, όμως το δύσκολο είναι να παραμείνεις μέσα στον χώρο, και όχι να εμφανιστείς και μετά να φύγεις.

Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνω, αλλά το κάνω για μία χώρα που έχει ανάγκη τις επιτυχίες και χαίρομαι γι' αυτό» είπε ο νεαρότερος Έλληνας κολυμβητής που έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 στο Σίδνεϊ σε ηλικία 15.5 ετών.
«Είναι όνειρο ο τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας. Θέλω πάρα πολύ να το πετύχω, χωρίς όμως να θεωρώ ότι είναι το παν.
Χαίρομαι που θα συμμετέχω. Από `κει και πέρα, ελπίζω να έρθει ένας τελικός για να κλείσει επιτυχημένα ο κύκλος μιας χρονιάς, αλλά η ζωή συνεχίζεται, έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να γίνει. Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων θέλω να ξεκουραστώ, και να αποφασίσω ήρεμος για το μέλλον», συμπλήρωσε ο αθλητής του Δημήτρη Δαματσιώτη.
Γρηγοριάδης: «Η ελληνική κολύμβηση εξελίσσεται»
Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ ύπτιο Αρης Γρηγοριάδης τόνισε: «Ως ομάδα τα πήγαμε περίφημα. Πρόκειται για την καλύτερη αποστολή στην ιστορία μας. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, σπάσαμε ρεκόρ στους τελικούς και σε μετάλλια.

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλα τα παιδιά. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε μέχρι το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς».
Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του δήλωσε: «Ήταν η δυσκολότερη χρονιά και όταν ανέβηκα πάνω στο βάθρο ήταν ταυτόχρονα και η πιο συγκινητική.
Είχαμε πολλά προβλήματα αλλά καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε. Είχαμε ψυχολογική πίεση όμως προσαρμοστήκαμε και μας βγήκε σε καλό και σε μένα και στα υπόλοιπα παιδιά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου που ήταν κοντά μου από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα και με στήριξε πιο πολύ ψυχολογικά».
Ο Άρης Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και στο μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, λέγοντας: «Κάναμε κάτι πολύ σπουδαίο. Η Ελλάδα στο άθλημα της κολύμβησης εξελίσσεται. Έχουμε μία σπουδαία πορεία που συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να είμαστε από τις χώρες που πρωταγωνιστούν, αλλά η Ελλάδα ακολουθεί παρά τα προβλήματα και αναδεικνύει νέα ταλέντα, νέους αθλητές που φέρνουν μετάλλια πίσω στην πατρίδα»

Σαμιλίδης: «Θέλουμε τα προνόμια που μας στερούν»

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης αναφέρθηκε στην περικοπή των προνομίων. «Οι αθλητές χρειάζονται τα κίνητρα και τα προνόμια που τους λείπουν. Υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται στην δευτέρα και τρίτη λυκείου, όπως ο Ανδρέας ο Βαζαίος που έφυγε από το πρωτάθλημα γιατί έπρεπε να δώσει εξετάσεις.
Όμως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όπως και κάθε άλλος αθλητής που θα βρισκόταν στην θέση του. Θέλουμε τα προνόμια που μας στερούν, ώστε να σπουδάσουμε, αλλά παράλληλα να ασχολούμαστε και με το κολύμπι που τόσο αγαπάμε και είμαστε καλοί».
Για το μετάλλιο που κατέκτησε στο Ντέμπρετσεν επεσήμανε: «Δεν φανταζόμουν πως από την κατηγορία εφήβων θα πάω σε αυτή των ανδρών και θα μπορέσω να πάρω και κάποιο μετάλλιο.
Ήμουν μικρός εκεί, και τώρα πήγα στους μεγάλους με μεγαλύτερη δυσκολία για να κάνω κάτι απλό, και τελικά ήρθε και αυτό. Δεν περίμενα να το πάρω.
Με το που τερμάτισα, γύρισα να κοιτάξω τι χρόνο έκανα, και όχι αν ανέβηκα στο βάθρο. Πήγα στους αγώνες για να πιάσω το Ολυμπιακό όριο, και αφού τα κατάφερα έπεσα στην πισίνα για τον τελικό χωρίς άγχος».
Νιανγκουάρα: «Μια από τις πιο απολαυστικές κούρσες της ζωής μου το 50άρι»
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σήμανε και την μεγάλη επιστροφή της Νέρι Νιανγκουάρα στην ενεργό δράση, που συνδυάστηκε με το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ελελύθερο. «Είχα σταματήσει γιατί δεν με ευχαριστούσε και δεν το απολάμβανα. Με λίγα λόγια, δεν ήθελα να το κάνω άλλο.

Τα χρόνια που πέρασαν μπορεί να ήταν χαμένα, μπορεί και όχι. Κανείς δεν ξέρει αν μέσα σε αυτήν την πενταετή απουσία μου θα είχα κατακτήσει μετάλλια.
«Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια πισίνα, μια κλειστή πισίνα, εδώ στην Αθήνα όπου θα δουλεύει αποκλειστικά η εθνική ομάδα, ώστε να εξελίξουμε τα ταλέντα», δήλωσε ο τεχνικός της Βόικο Ράτσε.

Ξανά στην αίθουσα αποσκευών ο Μπιτσαξής

Όπως συνέβη με την εθνική ομάδα πόλο γυναικών με την επιστροφή της στην Αθήνα από το προολυμπιακό τουρνουά, ο γ.γ Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής υποδέχθηκε την αποστολή της εθνικής ομάδας κολύμβησης στην αίθουσα αποσκευών του αεροδρομίου.
Ο Πάνος Μπιτσαξής τόνισε πως: «Η Πολιτεία βρει λύση στα προβλήματα των αθλητών στις επόμενες μέρες, ώστε να μπορέσουν να ανταμειφθούν ηθικά και υλικά οι κόποι τους»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ