Πανάξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο Ολυμπιακός του Δημήτρη Κραβαρίτη είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Εφήβων!
Τα ερυθρόλευκα πιτσιρίκια επικράτησαν με σκορ 8-5 του Παλαιού Φαλήρου στον τελικό που διεξήχθη στο Ρέστειο Κολυμβητήριο και κατέκτησαν πανάξια τον τίτλο,
που είναι ο πρώτος για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.
Η σκληρή δουλειά από το τεχνικό τιμ αλλά και από τη διοίκηση, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αρχίζει να αποδίδει καρπούς και στον Πειραιά απόψε γιορτάζουν για την εφηβική ομάδα.
Το Aquaticsnews.com βρέθηκε στο Φάληρο και ο συνεργατης μας Αλέξανδρος Ξενικάκης γράφει για το σημερινό τελικό:
Ερυθρόλευκο χρώμα είχε τελικά η κούπα το πρωταθλητή στο φετινό εφηβικό πρωτάθλημα. Οι μπέμπηδες του Δημήτρη Κραβαρίτη επικρατώντας με 8-5 του Παλαιού Φαλήρου στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία των ακαδημιών του συλλόγου και απέδειξαν πως έχουν πάνω από όλα ερυθρόλευκη ψυχή. Σε έναν τελικό για γερά νεύρα, οι παίκτες της ομάδας του μεγάλου λιμανιού κατάφεραν να μείνουν ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και το τέλος της αναμέτρησης του βρήκε αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία.
Στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Φαλήρου, για να στηρίξουν την προσπάθεια των νεαρών πλέον πρωταθλητών, παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού η οποία πανηγύρισε στο τέλος τη μεγάλη επιτυχία. Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος που ήταν και στον πάγκο, ο τιμ μάνατζερ Άκης Λογοθέτης, ο προπονητής του γυναικείου τμήματος Χάρης Παυλίδης, ο προπονητής των νεανίδων- και βοηθός στο γυναικείο τμήμα- Γιάννης Μπενόπουλος καθώς και δυο ερυθρόλευκοι πολίστες που ανανέωσαν πρόσφατα και τη συνεργασία τους με την ομάδα, ο Δημήτρης Μάζης και ο Φώτης Μπλάνης. Στο κολυμβητήριο ήταν και ο νεαρός ερυθρόλευκος τερματοφύλακας Στέφανος Γαλανόπουλος, ένα από τα παιδιά που βγήκαν από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και βασικό στέλεχος πλέον των μικρών Εθνικών ομάδων.
Επιπλέον δεν έλειψαν από το μεγάλο γεγονός ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδας Θεοδωρακάκης , ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Παληός και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δαλέζιος.  
Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, στον τελικό όπως αποδείχθηκε, αγωνίστηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το ματς ήταν ντέρμπυ από την αρχή και φαινόταν οτι ο πιο ψύχραιμος θα επικρατούσε. Όλα έμοιαζαν ισορροπημένα μέχρι την αρχή της τρίτης περιόδου με το σκορ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (2-2). Κάπου εκεί φάνηκε ποιος ήθελε περισσότερο αυτό το τίτλο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού με μπροστάρη τον αρχηγό Μανώλη Πρέκα έκαναν ένα σερί 4-0 ξεφεύγοντας στο σκορ, και έγιναν αυτόματα το αφεντικό του παιχνιδιού.
  Η τέταρτη περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η σωστή αμυντική τακτική των παικτών του Δημήτρη Κραβαρίτη έκλεισε κάθε πιθανό διάδρομο προς το τέρμα, μην επιτρέποντας στους πολίστες του Φαλήρου να απειλήσουν.
 Όσον αφορά τη πλευρά των ηττημένων , φάνηκε πως για να γίνει κανείς πρωταθλητής δεν επιτρέπεται να χάσει ούτε για λίγο τη συγκέντρωση του. Η ομάδα του Φαλήρου το πλήρωσε αυτό ακριβά, αφού η μοναδική ήττα που υπέστη στην τελική φάση αποδείχθηκε μοιραία, στερώντας της το πολυπόθητο τίτλο. Πάντως, παρά τη σημερινή ήττα, πρέπει να πούμε ότι φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι το Παλαιό Φάληρο δουλεύει τα τελευταία χρόνια πολύ καλά στις μικρές ηλικίες βγάζοντας παιδιά που δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν στο μέλλον στο υψηλό επίπεδο. Ήταν η 2η σερί συμμετοχή σε τελικό Εφηβικού πρωταθλήματος μετά την περυσινή κατάκτηση του τίτλου και αυτό λέει πολλά για αυτό που προαναφέραμε.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού μας μίλησε για το αποτέλεσμα αλλά και την γενικότερη εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο προπονητής των δευτεραθλητών Νίκος Μαμούρης:
«Νομίζω πως σήμερα μας βγήκε η κούραση των προηγούμενων παιχνιδιών. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με κάποια σημαντικά λάθη που κάναμε, μας στοίχισε και έτσι χάσαμε. Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά έπαιξε με έναν μάλλον υποδεέστερο αντίπαλο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα του ΠΑΟΚ, και εμφανίστηκε πιο ξεκούραστος από εμάς. Αυτό αποδείχτηκε καταλυτικό και έκρινε εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα. Παρ'όλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή μας σε τελικό. Πέρυσι το πήραμε φέτος το χάσαμε. Έτσι είναι η ζωή!».
 Ολυμπιακός: Χουχούλης, Τζώρτζης , Νίνος, Τουμπακάρης, Πρέκας 3, Γούρας, Καλογεράκος 1, Κολλάρος, Σαχπασίδης, Λιαπάκης 2, Πουλιόπουλος, Πέττας , Μάντης, Παπαδημητρίου, Αργυρόπουλος 2.
Παλαιό Φάληρο: Γρηγοριάδης, Γωνιωτάκης 2, Αθανασίου 2, Σπυρόπουλος 1, Τρούλος, Γαλανός, Πατάς, Μαρρής, Τσαχειλίδης , Σίμος, Αδαμόπουλος, Τσαγκάρης 4, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου , Βουνισέας.

 Στο βάθρο ανέβηκε και ο ΠΑΟΚ που στον μικρό τελικό,που διεξήχθη νωρίτερα, κέρδισε με σκόρ 4-2 τον Πανιώνιο.Οι Θεσσαλονικείς με οπλο την άμυνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Φοροτζιδη κατάφεραν να επικρατήσουν του κουρασμένου Πανιωνίου παίρνοντας την 3η θεση στην τελική φάση.Αναμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ