Θορπ: «Αλκοόλ και τάσεις αυτοκτονίας»

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012


Ο Ιαν Θορπ γιορτάζει σήμερα, 13 Οκτωβρίου, τα 30 του χρόνια. Θα μπορούσε και να μην το κάνει. Κατά δική του ομολογία μια βαριά κατάθλιψη έφερε στη ζωή του σκέψεις αυτοκτονίας και υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, πριν τελικά αποχωρήσει από την ενεργό δράση.


Ενας πρωταθλητής που έξω από τις πισίνες βρισκόταν σε εξαθλίωση, φθαρμένος ψυχολογικά. Τα παραπάνω τα αποκαλύπτει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του «This is Me: The Autobiography», που σύντομα κυκλοφορεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων και για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται πως «δεν είναι γκέι» και ονειρεύεται κάποτε να κάνει τη δική του οικογένεια.
«Το αλκοόλ ήταν ο μόνος τρόπος να κοιμηθώ, αλλά δεν συνέβαινε κάθε βράδυ. Υπήρξαν όμως πολλές φορές, ειδικά μεταξύ του 2002 και του 2004 καθώς προετοιμαζόμουν να υπερασπιστώ τους Ολυμπιακούς μου τίτλους στην Αθήνα, που κακοποιούσα τον εαυτό μου με αυτό τον τρόπο – πάντα μόνος και πάντα σε μια ομίχλη ντροπής», γράφει.
«Είχα σκεφτεί ακόμη και συγκεκριμένα μέρη ή συγκεκριμένους τρόπους να αυτοκτονήσω – όμως ύστερα πάντα θα έκανα πίσω, συνειδητοποιώντας πόσο γελοίο ήταν όλο αυτό. Αν θα μπορούσα να έχω αυτοκτονήσει; Κοιτώντας τώρα πίσω θα έλεγα όχι, αλλά υπήρχαν μέρες στη ζωή μου που ακόμη και τώρα μου φέρνουν ρίγη», αναφέρει.
Κάτοχος εννέα Ολυμπιακών μεταλλίων, πέντε εκ των οποίων χρυσά, και με ένα σωρό ακόμη τίτλους και διακρίσεις στο βιογραφικό του, ο Αυστραλός κολυμβητής αποσύρθηκε στα 24 του.
«Αισθανόμουν πόση χαρά έδινα στους άλλους κολυμπώντας: σε φίλους, οικογένεια, προπονητές, στο κοινό - οι Αυστραλοί τρελαίνονται όταν κερδίζεις χρυσά μετάλλια. Τους έκανε όλους ευτυχισμένους. Εμένα όμως δυστυχή», γράφει ο Θορπ, περιγράφοντας πως πριν αποχωρήσει αισθανόταν σαν «φώκια σε σόου».
Εχοντας πάρει τον χρόνο του και μοιάζοντας πιο ήρεμος, ο Θορπ επιχείρησε να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί.
Επόμενος στόχος; Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 στη Βαρκελώνη.
Πηγη:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ