Αποσύρεται από την κολύμβηση η Άντλινγκτον

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013


Δώδεκα ημέρες πριν γιορτάσει τα 24α γενέθλιά της η Ρεμπέκα Άντλινγκτον ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την κολύμβηση, με τη Βρετανίδα Ολυμπιονίκη να μιλά σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (5/7).

Η Ρεμπέκα Άντλινγκτον έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ και στα 800μ ελεύθερο, καταρρίπτοντας σε αυτό στο αγώνισμα με 8:14.10 το 19ρονο ρεκόρ της Τζάνετ Εβανς.
Μάλιστα στο Πεκίνο, η Άντλινγκτον γινόταν η πρώτη Βρετανίδα κολυμβήτρια που κέρδιζε χρυσό μετάλλιο μετά το 1988 και τους Αγώνες στη Σεούλ, αλλά και η πρώτη Βρτεανίδα που κατακτούσε δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1908 και μετά!

«Αγαπώ την κολύμβηση , αλλά δεν θα αγωνιστώ πια άλλο σε υψηλό επίπεδο. Σιχαίνομαι τη λέξη “αποσύρομαι”, γιατί δεν αποσύρομαι από την κολύμβηση, αλλά από τον πρωταθλητισμό» δήλωσε η Ρεμπέκα Άντλινγκτον, η οποία στο Λονδίνο δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους Ολυμπιακούς της τίτλους, μένοντας στην 3η θέση τόσο στα 400μ., όσο και στα 800μ ελεύθερο.
Βόλτα 450 χλμ με ποδήλατο στη Ζάμπια!
Η Άντλινγκτον μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» σε αυτούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέριο και για να ξεσκάσει, τον Οκτώβριο πήρε μέρος σε καμπάνια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sport in Action, που ενισχύει τις φτωχές κοινότητες στον αθλητισμό.
Τι έκανε; Μαζί με άλλους κολυμβητές κάλυψαν με ποδήλατο 450 χλμ στη Ζάμπια, ενισχύοντας την προσπάθεια για να εξευρεθούν 50,000 δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ