Αντιδράσεις από την απόφαση της Κ.Ο.Ε για την επιβολή παράβολου στη συμμετοχή των αθλητών

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013


Η δραματική συρρίκνωση των χρημάτων που θα λάβει η ΚΟΕ από την πολιτεία για το 2013 ναι μεν δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απόφασή της να επιβάλει παράβολο στη συμμετοχή των αθλητών, καθώς και στην κατάργηση
της αποζημίωσης των μετακινούμενων αθλητών.
Τα σωματεία κολύμβησης της Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή τους προς την ΚΟΕ, καταδικάζουν αυτή την κίνηση και ζητούν άμεσα η Ομοσπονδία να προχωρήσει στην ακύρωσή της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εστάλη στο ΔΣ της ΚΟΕ στις 2 Φεβρουαρίου έχει ως εξής:
«Κύριοι,
Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΟΕ σχετικά με την επιβολή παραβόλου για την συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες, καθώς και την κατάργηση της αποζημίωσης των μετακινούμενων αθλητών, σε συνέχεια της επιβολής κόστους για την ανανέωση των ιατρικών δελτίων.
Διαμαρτυρόμαστε διότι η συγκεκριμένη απόφαση ΔΕΝ λαμβάνει καθόλου υπ΄ όψιν της την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των αθλητών των συλλόγων της επαρχίας ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΥΝ σχεδόν στο 100% των συμμετοχών τους σε επίσημους περιφερειακούς αγώνες (προαγωνιστικά) και πανελλήνιους αγώνες (αγωνιστική κατηγορία).
Είναι προφανές ότι κάθε κόστος (μετακίνησης-διανυκτέρευσης-συμμετοχής) μεταφέρεται από τα σωματεία στους γονείς των αθλητών, στους ίδιους γονείς που έχουν δει τους μισθούς τους και τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται (όσοι απ' αυτούς είναι τυχεροί να δουλεύουν ακόμα), στους ίδιους γονείς που για χρόνια έχουν ήδη «ματώσει» οικονομικά ώστε τα παιδιά τους να ασχολούνται με το «ακριβό» άθλημα της κολύμβησης και πολλοί εκ των οποίων δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις υποχρεώσεις τους προς τα σωματεία και οδηγούνται σε αποχή ή απομάκρυνση των παιδιών από τον αθλητισμό.
Τελικά, η εισπρακτική αυτή κίνηση που εισάγετε σήμερα μπορεί να αποφέρει προσωρινά οικονομική ανάσα στην Ομοσπονδία, μακροπρόθεσμα όμως θα αποτελέσει τον αφανισμό των Σωματείων που είναι τα κύτταρα στήριξης του Ελληνικού Αθλητισμού .
Τα μέλη της ΚΟΕ - Σωματεία της περιφέρειας Θεσσαλίας - ζητάμε να επανεξετάσετε απόφασή σας συνυπολογίζοντας το τεράστιο κόστος που θα έχει για την ομοσπονδία η συρρίκνωση των συλλόγων της επαρχίας και που θα μετατρέψει την κολύμβηση σε άθλημα των λίγων προνομιούχων στα δύο αστικά κέντρα.
Ζητάμε:
*Την κατάργηση των παραβόλων συμμετοχής για τους συλλόγους της περιφέρειας στις Αγωνιστικές και Προαγωνιστικές κατηγορίες. *Την επαναφορά των αποζημιώσεων μετακίνησης για τους αθλητές των συλλόγων της περιφέρειας που καταλαμβάνουν τις θέσεις από 1η έως 8η στις Αγωνιστικές κατηγορίες».
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εκπροσώπων των Σωματείων Κολύμβησης της περιφέρειας Θεσσαλίας ΒΟΛΟΣ : ΝΙΚΗ Β., Ν.Ο.Β-Α, Ο.Ε.Α-Ν.Α.Β, Ο.Υ.Κ.Β,
ΛΑΡΙΣΑ: Ν.Ο.Λ, ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ, ΝΗΡΕΑΣ, Α.Κ.Α.Λ,
ΚΑΡΔΙΤΣΑ : Α.Κ.Α.Κ, Κ.Ο.Κ,
ΤΡΙΚΑΛΑ : Α.Ε.Τ, Α.Κ.Ο.Τ, Α.Σ.Ε.Τ 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food