Ναυτικός Όμιλος Ιτέας 1964

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1964 και ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων του υγρού στίβου στην πόλη. Είναι το μοναδικό σωματείο που καλλιεργεί τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στο νομό Φωκίδας. Στην μακρόχρονη διαδρομή του, ο Ν.Ο. Ιτέας έχει κατακτήσει πέντε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης συλλόγων
θάλασσας τα έτη 1988, 1989, 1990, 1991 και1992. Από το 1992 που λειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο της Ιτέας, σαν σωματείο πισίνας πλέον, συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης όλων των κατηγοριών (από την υποδομή έως και την αγωνιστική κατηγορία), σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες (κατακτώντας μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα) ενώ και στο τμήμα της υδατοσφαίρισης διαθέτει ομάδες ανδρών, γυναικών, εφήβων, παίδων και νεανίδων, κορασίδων, μίνι παίδων και συμμετέχει κάθε χρόνο σε όλα τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.
Στην αγωνιστική περίοδο 2004-2005 η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του συλλόγου αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας που διεξήχθη μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων της χώρας, κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για μία μικρή πληθυσμιακά επαρχιακή πόλη. Την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στον Άγιο Νικόλαο  την Κρήτης όπου τερμάτισε αήττητη. 
Τέλος την Αγωνιστική περίοδο 2009-2010 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας απέναντι σε ιστορικές ομάδες όπως Ο ΠΑΟΚ και ο Ν.Ο. Ρεθύμνου και κέρδισε για 2η φορά στην Ιστορία του την άνοδο στην πρώτη τη τάξη εθνική Κατηγορία. Η αντρική ομάδα υδατοσφαίρισης έχει πετύχει 2 φορές την άνοδο από την Δ’ Εθνική στην Γ’, την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 και την 2009-2010 εντυπωσιάζοντας μάλιστα διότι αγωνίστηκε με εφήβους σε αντρικό πρωτάθλημα.
Πολύ καλή παρουσία είχε ο Ν.Ο.Ιτέας και στις ομάδες κολύμβησης αγωνιστικών και προ-αγωνιστικών κατηγοριών. Για πρώτη φορά η αγωνιστική ομάδα συμμετείχε με 8 αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών (28 /6 – 2/7/2008). Στις προαγωνιστικές κατηγορίες συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της Περιφέρειας αλλά και σε άλλες ημερίδες, ενώ διοργάνωσε με επιτυχία τα «42α Δελφίνεια», με συμμετοχή 15 συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.
Αυτή την στιγμή ο όμιλος έχει 45 παιδιά στο τμήμα εκμάθησης κολύμβησης , 20 παιδιά στην προαγωνιστική όπου προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στα επόμενα χρόνια στην αγωνιστική κατηγορία. Ακόμη ο όμιλος διαθέτει τμήμα παλαιμάχων με σημαντικές επιτυχίες την προηγούμενη χρονιά και το τμήμα του πόλο με την αντρική ομάδα και την εφηβική. Τέλος έχουμε ξεκινήσει και την ανασύσταση της γυναικείας ομάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ