Αναβίωση με Γιαννιώτη...

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Έναν αγώνα ιστορικής σημειολογίας διοργανώνει ο δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα θάλασσας. Στην αναβίωση του πρώτου αγωνίσματος των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 θα συμμετάσχει ο Ολυμπιονίκης μας, Σπύρος Γιαννιώτης.
Στη μαρίνα Ζέας, τον τόπο όπου διεξήχθη το πρώτο αγώνισμα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν τα 500μ. κολύμβηση στη θάλασσα, θα αναβιώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το Σάββατο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα θάλασσας, ο δήμος Πειραιάς διοργανώνει και κολυμβητικό αγώνα, τον οποίο επιμελήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος. Ο αγώνας αρχίζει στις 11:00 και θα τον τιμήσει με τη συμμετοχή του ο Ολυμπιονίκης μας, Σπύρος Γιαννιώτης.
«Είναι κάτι πολύ ωραίο. Θα μάθουμε στην πράξη την ιστορία μας, τον Ολυμπισμό μας. Θα μας βάλει σε μία διαδικασία για πώς ήταν τα πράγματα τότε και πώς άλλαξαν τώρα. Το τοπίο τριγύρω μπορεί να άλλαξε αλλά η θάλασσα είναι η ίδια και νομίζω ότι θα αρέσει και στον κόσμο. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει θερμός, γιατί ιδίως στο εξωτερικό αυτοί οι ιστορικής σημασίας αγώνες κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι κάτι που ιδίως στους μικρότερους δίνει μία ώθηση να δουλέψουν και να φτάσουν σε ένα μεγάλο στόχο, όπως είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δίνουμε ένα πρότυπο και σαν Πειραιάς κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ο αθλητισμός είναι αυτό που κάνουμε και αυτό που εκπροσωπούμε. Πέρα από αυτό, θα έχει και πλάκα. Θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε και το ρεκόρ του Άλφρεντ Χάγιες», τόνισε χαριτολογώντας το Γιαννιώτης, που είναι πρεσβευτής των αγώνων.
Παράλληλα με αυτή τη συμμετοχή, που έχει συμβολικό χαρακτήρα, ο Κερκυραίος κολυμβητής συνεχίζει την προετοιμασία του με απώτερο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν. Ο Ιούνιος θα είναι γεμάτος από αγώνες, αφού την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα open water, ακολουθεί το επόμενο σαββατοκύριακο το πανελλήνιο πρωτάθλημα όπεν στην πισίνα του Αλίμου, όπου θα κολυμπήσει τα 1.500μ. και θα πάρει σίγουρα μέρος σε έναν ακόμα αγώνα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας.


ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πρόσφατα Αρθρα

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food