Εντυπωσιακό το 1ο Ναύπλιο Τρίαθλον...

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015


Ολοκληρώθηκε το 1ο Τρίαθλο του Ναυπλίου, μία προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία, με την προσδοκία να γίνει θεσμός και του χρόνου να βρεθούν στο Ναύπλιο ακόμα περισσότεροι τριαθλητές...

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία, έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Ναύπλιο την τελευταία ημέρα της άνοιξης. Το προχθεσινό Τρίαθλο ήταν κάτι το ξεχωριστό για τους θεατές αλλά και για τους τριαθλητές, αφού ο αγώνας δρόμου μέσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης Ναυπλίου ήταν σίγουρα κάτι μοναδικό γι' αυτούς.
Ο πολύ απαιτητικός για τους αθλητές αγώνας ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς σοβαρά απρόοπτα, και με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης να συμβάλει κι' αυτή τα μέγιστα όπου χρειάστηκε. Ο Δήμος Ναυπλιέων, οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό βρέθηκαν στις επάλξεις και στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες καθ' όλη την διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και με το πέρας αυτών. 360 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους μετά τον αγώνα, παρά την φυσιολογική κόπωση από την υπερπροσπάθεια και ανεξαρτήτως επιδόσεων.
Το Τρίαθλο είναι ένας αγώνας αντοχής αλλά και τεχνικής, που συνδυάζει τρία αγωνίσματα χωρίς κενά μεταξύ τους, Το Κολύμπι, το Τρέξιμο και το Ποδήλατο. Στο 1ο Τρίαθλο του Ναυπλίου η Κολύμβηση περιελάμβανε 750 μέτρα σε ανοιχτή θάλασσα, από τις μπανιέρες μέχρι τον φάρο. Η ποδηλασία των 20 χλμ. έγινε επί της παραλιακής Ναυπλίου - Νέας Κίου Μύλων με αφετηρία και τερματισμό τον φάρο. Και τέλος το τρέξιμο ήταν και το πιο ενδιαφέρον αφού η διαδρομή των 5χλμ. διέσχιζε τα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Όχι κι' άσχημη εικόνα για έναν αθλητή.
Την διοργάνωση είχε αναλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων και η εταιρεία "diaplous ssda",  με  συνδιοργανωτές την εταιρεία "CAREFULL" και τον αθλητικό σύλλογο "ΝΗΡΗΙΔΑ".
Εκτός από τον αγώνα ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε την κυριακή, το σάββατο είχαμε και αγώνα παιδιών, δημοτικών και γυμνασίων, σε μικρότερες φυσικά αποστάσεις. 


Ενώ το απόγευμα στην αίθουσα της παλαιάς βουλής, πραγματοποιήθηκε αθλητική επιστημονική ημερίδα και τεχνική ενημέρωση του 1ου Τριάθλου Ναυπλίου, την επιμέλεια του περιεχομένου είχαν αναλάβει καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι επιστήμονες (Θωμάς Παπαβασιλείου, Τόνια Μαχαίρα και Αγγελική Δούκα).
Μετά τον αγώνα ακολούθησε DJ Party με πολύ μουσική και κέφι, ενώ οι πεινασμένοι τριαθλητές με τους φίλους και τις οικογένειές τους τίμησαν δεόντως τις γύρω ταβέρνες, ενώ παράλληλα απόλαυσαν τον καφέ τους και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης.
Nafplio Triathlon: mission accomplished!
Της Μαρίας Κουρούπη...

Η πρώτη διοργάνωση του Τριάθλου στο Ναύπλιο #nafliotriathlon, στις 30 & 31 Μαΐου, έκλεισε σε κλίμα γιορτινό! 300 μεγάλοι αθλητές, άνθρωποι σπουδαίοι, προσωπικότητες ξεχωριστές, ήταν όλοι εκεί! Σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον το κόσμου, των Μ.Μ.Ε., των τοπικών φορέων, των οργανισμών αλλά των μεγάλων εταιρειών που μας υποστήριξαν με τις χορηγίες τους.

Συγκινητικές στιγμές τόσο το Σάββατο 30/5 στο παιδικό τρίαθλο, όσο και την Κυριακή 31/5 με την παρουσία σπουδαίων αθλητών, πρωταθλητών και μεγάλων ονομάτων στο χώρο του τριάθλου!

Με την ευχή να βοηθήσαμε κι εμείς από την πλευρά μας στην αναβάθμιση της αθλητικής παιδείας της χώρας μας, δίνουμε ραντεβού το 2016 και στην επόμενη διοργάνωση.... stay tunned!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πρόσφατα Αρθρα

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food