300 μέρες από το όνειρο

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η αντίστροφή μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε την 300η μέρα από την τελετή του Μαρακανά. Εκεί όπου παραδοσιακά η ελληνική σημαία θα εισέλθει πρώτη στο στάδιο με την ελπίδα η Ολυμπιακή μας ομάδα να είναι σε ποσότητα
και ποιότητα καλύτερη από αυτήν του 2012 στο Λονδίνο.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ποιοτικά, οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν στο Ρίο, είναι σε καλύτερο επίπεδο από την ομάδα του 2012. Στο στίβο υπάρχουν διεκδικητές μεταλλίων. Το ίδιο και στην κολύμβηση με το open water να είναι ψηλά. Στην υδατοσφαίριση των ανδρών θα ταξιδέψει στους Αγώνες ομάδα με πολύ μέλλον και όχι ομάδα βετεράνων όπως έγινε στο Λονδίνο. Στην ιστιοπλοϊα, όλες οι αναλύσεις που γίνονται από ξένα μέσα μας δίνουν δύο μετάλλια (RS:Χ και 470) όχι άδικα. Στην κωπηλασία Νικολαΐδου-Ασουμανάκη έχουν τρομάξει Νεοζηλανδές, Αυστραλέζες, Γερμανίδες, Βρετανίδες, Λιθουανές κτλ. Στο τζούντο υπάρχει το τοτέμ Ηλίας Ηλιάδης. Σε γυμναστική και πάλη μπορεί ακόμα να μην έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση όμως, Μάρας, Πετρούνιας (ενόργανη) και Πρεβολαράκη (πάλη) είναι αθλητές μεταλλίων. Στην ποδηλασία, ο Χρήστος Βολικάκης τους έχει κερδίσει όλους. Η Κορακάκη και ο Μίττας στην σκοποβολή δεν είναι έκπληξη αν θα ανέβουν στο βάθρο.
Ποιότητα υπάρχει. Προς το παρόν αυτό που λείπει είναι η ποσότητα. Τριακόσιες μέρες πριν από τους Αγώνες, θα μπορούσαμε να είμαστε ήδη με 70-75 αθλητές αντί για… σχεδόν 50. Υπάρχουν όμως και άλλες ευκαιρίες για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας με την ΕΟΕ να ελπίζει σε εκπροσώπηση άνω των 100 αθλητών σε 18 αθλήματα.
Λαμβανοντας υπόψη τις συνθήκες στην Ελλάδα, τις οικονομικές όσο αυτές των υποδομών, κάθε πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι τεράστια υπόθεση.
Στην Αθήνα το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ είναι κυριολεκτικά κλειστό ως απαγορευμένο από επιτροπή της ΓΓΑ. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ούτε ανοιχτός, αλλά ούτε κλειστός χώρος. Στα κολυμβητήρια το ίδιο πρόβλημα. Στο κωπηλατοδρόμιο κόβεται το ρεύμα, στο καταδυτήριο δεν υπάρχουν σανίδες, οι αθλητές της ενόργανης κάνουν προπόνηση σε συνθήκες ψύχους (για το λόγο αυτό είναι και ευπαθείς στους τραυματισμούς).
Για το οικονομικό, όλα έχουν γραφτεί και για όλα κάποιος έχει υποσχεθεί. Προς το παρόν υφίστανται οι υιοθεσίες του Σπύρου Καπράλου. Πέραν τούτου ουδέν.
Τριακόσιες μέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων. Δεν είναι λίγες αλλά δεν είναι και πολλές. Για κάποιον που απλά παρακολουθεί είναι πολλές. Για τους αθλητές που προετοιμάζονται είναι λίγες. Ο μεγάλος Γιουσέιν Μπολτ ο οποίος δεν αγωνίζεται ποτέ στον κλειστό στίβο, ξεκινά τη Δευτέρα την προετοιμασία του για τους Αγώνες του Ρίο…
Και μέσα σε όλα, ο ελληνικός αθλητισμός συνυπάρχει με την πιο αδιάφορη προς τον αθλητισμό πολιτεία. Μία πολιτεία που έχει επιλέξει να ασχολείται με τους παράγοντες και όχι με τους αθλητές.
Ας ελπίσουμε πως η τακτική αυτή θα αλλάξει σύντομα και η πολιτεία δε θα θυμηθεί τους αθλητές τις 16 μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ