Βράβευσε 148 αθλητές και 53 προπονητές!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σε μια εκδήλωση όπου οι βραβευθέντες από μόνοι τους (201 φέτος) αρκούσαν για να γεμίσουν την αίθουσα του ξενοδοχείου που φιλοξένησε τη γιορτή, η ΚΟΕ τίμησε όλους αυτούς που ξεχώρισαν στα έξι αθλήματα που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της.

Πλήθος επισήμων έδωσε το παρόν και φυσικά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που ήταν οι αθλητές, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να συγκεντρώνει το περισσότερο χειροκρότητα στην αίθουσα. Παρόν στην εκδήλωση και ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντόνη, όπως και η βουλευτής και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου αλλά και ο πολίστας που έλαβε μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες και βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος, (πρόεδρος ΚΟΕ)
«Είναι η τρίτη χρονιά που η ΚΟΕ πραγματοποιεί τα KOE AWARDS. Είναι στη μοίρα μας να βραβεύουμε τους καλύτερους αθλητές και τους καλύτερους προπονητές της χρονιάς. Φέτος έχουμε την χαρά και την τιμή να τιμούμε 148 αθλητές και αθλήτριες, 53 προπονητές, οι οποίοι μας έφεραν 93 μετάλλια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 40 μετάλλια των βαλκανικών αγώνων. Τα 93 αυτά μετάλλια προέρχονται από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεσογειακούς αγώνες και πολυεθνείς συναντήσεις. Η σημερινή γιορτή, λοιπόν, είναι η μόνη ανταμοιβή, η αναγνώριση για όλα αυτά τα παιδιά και όλους αυτούς τους επαγγελματίες προπονητές. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτή την εκδήλωση, βρισκόμαστε δε 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και εκεί η ΚΟΕ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μέχρι τώρα περίπου 60 αθλητές και αθλήτριες, 28 εκ των οποίων προέρχονται από τα αθλήματα της ΚΟΕ, δηλαδή περίπου το 50 τοις εκατό. Θεωρώ ότι αυτή η γιορτή δίνει ένα κουράγιο και μια ηθική επιβράβευση σε αυτά τα παιδιά και τους προπονητές, λίγο πριν την κορυφαία διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η Ελλάδα κάθε μέρα δίνει και λιγότερες παροχές στους μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα βρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας από τους οποίους ζητάμε να αγαπούν περισσότερο τον αθλητισμό και τους πρωταγωνιστές του. Ο αθλητισμός είναι αυτός που δίνει διεθνές κύρος, αξιοπρέπεια, διαφήμιση στη χώρα. Είναι η κορωνίδα και χρειάζεται περισσότερη αγάπη για αυτά τα παιδιά και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους».

Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος ΕΟΕ)
«Συγχαρητήρια σε όσους έχουν καταστήσει τον υγρό στίβο την νούμερο ένα δύναμη στην Ελλάδα και στον ελληνικό αθλητισμό. Συγχαρητήρια για όλες τις προκρίσεις που έχουν πάρει μέχρι τώρα οι αθλητές μας για το Ρίο της Βραζιλίας. Κύριε πρόεδρε (Δημήτρης Διαθεσόπουλος) να είστε βέβαιος ότι θα υπάρξουν και άλλες προκρίσεις. Περιμένουμε προκρίσεις από το γυναικείο πόλο και από άλλους κολυμβητές μας. Συγχαρητήρια επίσης σε όσους εργάζονται δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και τους έχουν οδηγήσει σε αυτές τις επιτυχίες. Τα περσινά μετάλλια στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν κίνητρο για τα αγόρια και τα κορίτσια μας».

Σπύρος Γιαννιώτης (open water)
«Η χρονιά που έρχεται είναι πολύ μεγάλη για εμένα. Σίγουρα το Ρίο πλέον σχεδόν έχει φτάσει και εκεί επιθυμώ να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό, στην τελευταία κούρσα της καριέρας μου. Μετά τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα ολοκληρώσω την αγωνιστική καριέρα μου και για αυτό και θέλω να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει έως τότε. Δεν θα πάω με χαλαρότητα στην Ολυμπιάδα, καθώς έχω έναν πολύ μεγάλο στόχο τον οποίο θέλω και ελπίζω πως θα πετύχω».

Κέλλυ Αραούζου (open water)
«Το βραβείο αυτό είναι μια επιβράβευση για τον κόπο που κάναμε την περσινή χρονιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ΚΟΕ μας τιμά με αυτόν το τρόπο. Στοχεύουμε σε κάθε μετάλλιο, ειδικά όταν πρόκειται για κάποια διάκριση. Το μετάλλιο το έχουμε πάντα στο μυαλό μας».

Άκης Οικονόμου (προπονητής Κριστιάν Γκολομέεβ)
«Είναι μια επιβράβευση και για τους δύο μας (Κριστιάν Γκολομέεβ) . Η Ομοσπονδία μας βραβεύει για τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς. Ελπίζουμε να έχουμε ξανά ανάλογες επιτυχίες για να ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση του χρόνου και να βραβευτούμε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία».

Χρήστος Αφρουδάκης (Εθνική πόλο)
«Μεγάλη χρονιά το 2015 για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, καθώς κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα προκριθήκαμε απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το διττό αυτό αποτέλεσμα συνιστά τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του αθλήματος κατά την προσωπική μου άποψη. Λίγους μήνες αργότερα, στο Βελιγράδι, δείξαμε πως δεν ήταν μια φωτοβολίδα η επιτυχία μας στο Καζάν. Τώρα βέβαια έχουμε όλες τις βάσεις για να διεκδικήσουμε κάτι καλό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, κάτι τελείως διαφορετικό. Μακάρι να έχουμε υγεία, να είμαστε ικανοί αλλά και τυχεροί ώστε να φτάσουμε εκεί όπου δεν κατάφερε να φτάσει το 2004 η μεγάλη ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι μας».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Εθνική πόλο)
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που μας βραβεύει η ΚΟΕ. Είναι μια γιορτή η σημερινή μέρα για όλο τον υγρό στίβο. Αποδεικνύεται το πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει. Μεγάλος στόχος της Εθνικής ομάδας είναι να προκριθεί στην Ολυμπιάδα και εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ