Για 4 καταραμένα δευτερόλεπτα

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μια ανάσα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία έχασε το εισιτήριο στη διαδικασία των πέναλτι από τη Ρωσία.
To μοναδικό παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει στα
πέναλτι με αντίπαλο τη Ρωσία, η Εθνική, ήταν το σημερινό. Για τρίτη φορά σε τρεις σπουδαίες διοργανώσεις οδηγηθήκαμε στη «ρώσικη ρουλέτα» με τις Ρωσίδες και δεν καταφέραμε να τριτώσουμε το καλό, καθώς οι Ελληνίδες παίκτριες δεν ήταν ψύχραιμες από το σημείο του πέναλτι. Θα μπορούσαμε όμως να μην είχαμε φτάσει καν στα πέναλντι…
Η Εθνική ξεκίνησε μουδιασμένα το πρώτο οκτάλεπτο με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-3. Με φοβερή αντεπίθεση ωστόσο έκανε ένα 4-0 και βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο οκτάλεπτο με 5-3 και την ψυχολογία να έχει γυρίσει υπέρ της παρά το χαμένο πέναλτι της Αβραμίδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτα, οι μάχες έγιναν πιο σκληρές, οι αποβολές ήταν περισσότερες με τις Ρωσίδες να κατορθώνουν να μειώσουν το σκορ καθώς η ελληνική ομάδα δε βρήκε τους διαδρόμους και σκόραρε μόλις ένα γκολ (6-5). Το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην τελευταία περίοδο ισόπαλες 7-7.
Η Εθνική χάνει Ελευθερία Πλευρίτου και Φιλιώ Μανωλιούδάκη με τρεις αποβολές (συνολικα 12) και το παιχνίδι είναι συγκλονιστικό μέχρι το τέλος. Η Ξενάκη κάνει το 10-9 όμως τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη με φοβερή προσπάθεια η Σιμάνοβιτς ισοφαρίζει το σκορ και εκεί που η Εθνική ήταν έτοιμη να ταξιδέψει για το Ρίο, της έκοψε τα φτερά.
Στη διαδικασία των πέναλτι, οι έμπειρες Ρουμπέση, Τσουκαλά δε φοβήθηκαν και ήταν εύστοχες. Αντιθέτως η Ξενάκη, η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Αβραμίδου η οποία είχε χάσει πέναλτι και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ήταν άσχοχες. Οι Ρωσίδες σκόραραν και πήραν την πρόκριση.
Οκτάλεπτα 5-3, 1-2, 1-2, 2-2 – 2-3 στα πέναλτι
Ελλάδα (Κεχαγιάς): Ρουμπέση 4, Τσουκαλά 2, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2.
Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Σιμάνοβιτς 3, Σομπόλεβα 1, Ιβάνοβα 3, Προκοφίεβα 2, Μπορισόβα 1.
Το εισιτήριο για το Ρίο σφράγισε και η ομάδα των ΗΠΑ η οποία επικράτησε 19-0 επί της Γαλλίας.
πηγή: sportsfeed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ