Αλλαγές στις σκυτάλες

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Τον περασμένο Ιανουάριο, η FINA επέβαλλε έναν κανονισμό όσον αφορά στις σκυτάλες, σύμφωνα με τον οποίο, όλοι οι δηλωμένοι αθλητές που είναι μόνο για τη σκυτάλη, θα πρέπει να αγωνιστούν είτε στον προκριματικό, είτε στον τελικό.

Αυτός ήταν ένας κανόνας, προκειμένου να αγωνιστούν όλοι οι κολυμβητές που θα ταξιδέψουν στο Ρίο. Όπως είναι γνωστό, κάθε ομάδα στη σκυτάλη δικαιούται να έχει δύο αλλαγές, έτσι οι περισσότερες ομάδες δηλώνουν έξι αθλητές ή αθλήτριες. Αυτό γίνεται γιατί πολλοί σταρ, συμμετέχουν σε πολλά αγωνίσματα και οι προπονητές τους, επιλέγουν να τους χρησιμοποιούν μόνο στον τελικό των σκυταλοδρομιών. Επειδή όμως αρκετές χώρες στο Καζάν την… πάτησαν, όλοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τα… βαριά χαρτιά.
Για να αποφύγει λοιπόν η FINA να έχει στην κολύμβηση αθλητές που θα ταξιδέψουν στο Ρίο αλλά δε θα συμμετάσχουν έβαλε αυτόν τον κανονισμό που δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε σε καμία διοργάνωση.
Σήμερα όμως φρόντισε να επιχειρήσει την τροποποίηση του, δίνοντας το περιθώριο μάλιστα στα μέλη της να αποφασίσουν αυτά.
Η πρώτη τροποποίηση έχει να κάνει με την ποινή της μη συμμετοχής αθλητής που θα είναι στο Ρίο μόνο για τη σκυτάλη. Η FINA προτείνει να αποβάλλεται η τελευταία σκυτάλη (στο πρόγραμμα είναι η 4Χ100μ. μεικτή) και όχι η σκυτάλη που έκανε το παράπτωμα.
Επίσης, η FINA θέλει να έχει δικό της γιατρό προκειμένου να γνωμοδοτεί αν κάποιος μπορεί ή δεν μπορεί να αγωνιστεί, θέλοντας να αποτρέψει «μαϊμού» τραυματισμούς.
Οι ομοσπονδίες θα πρέπει να έχουν ψηφίσει μέχρι την 21η Μαΐου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πρόσφατα Αρθρα

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food