Στο στόχαστρο της WADA Κίνα και Ρωσία

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Την απόφαση (έστω και καθυστερημένα) να διεξάγει έρευνα σε Ρώσους και Κινέζους πήρε η WADA για το άθλημα της κολύμβησης, με αφορμή της καταγγελίες του Γκρέγκορι Ροντσένκοφ ότι ζήτησε χρήματα από τη ρωσική ομοσπονδία προκειμένου να καλύψει θετικά δείγμα των αθλητών.

Σύμφωνα με δήλωσε του επικεφαλής της WADA, Γκρεγκ Ρίντι, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε συνεργασία με τη FINA προκειμένου να διαπιστωθεί αν Ρώσοι και Κινέζοι έχουν να… κρύψουν τίποτα. Οι δύο ομοσπονδίες είναι αυτές που είχαν τα περισσότερα κρούσματα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως οι ποινές που επιβλήθηκαν στους παραπτωματίες δεν ήταν ανάλογες. Μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις (όπως αυτή του Σουν Γιανγκ) όπου οι ποινές αποσιωπήθηκαν και ήταν… μικρές.
Με την IAAF (παγκόσμια ομοσπονδία στίβου) να έχει κάνει την αρχή, όλες οι υπόλοιπες ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν, πόσο μάλλον η FINA που είναι από τις μεγαλύτερες, σε αντίθεση όμως με το μπάτζετ που διαθέτει για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Ενώ για παράδειγμα η IAAF διαθέτει περισσότερα από 8.000.000 ευρώ ετησίως, η FINA δίνει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά οδήγησαν στη WADA, μετά και τις καταγγελίες του Ροντσένκοφ, να βάλει στο μάτι την κολύμβηση και να διεξάγει μεγάλη έρευνα. Αν τα ευρήματα είναι ενοχοποιητικά, τότε δεν αποκλείετε να έχουμε σοβαρές εξελίξεις, όπως τόνισε ο Ρίντι ο οποίος το προχώρησε ακόμα παραπέρα. Με την έρευνα για τους Ολυμπιακούς του Σότσι να είναι σε εξέλιξη, αν βρεθούν στοιχεία ότι το ρωσικό κράτος υποστήριζε το ντόπινγκ, τότε ο πρόεδρος της WADA θα ζητήσει την εξ’ ολοκλήρου αποβολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πρόσφατα Αρθρα

TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

powered by στοιχημα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΟΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

noa61.blogspot.gr

Delicious coffee & food