Μητρόπαπας Κων/νος: Αγάπη για τον αθλητισμό-Προσφορά για τον Ν.Ο.Α.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας γεννημένος τον Ιούλιο του 1969, εντάσσεται στην κολυμβητική οικογένεια του Ν.Ο.Αλιβερίου στην ηλικία των 10 ετών και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1979, καθοριστικός ήταν ο ρόλος των γονιών του Νίκου και Ελισάβετ Μητρόπαπα, άνθρωποι που αγαπούσαν (και συνεχίζουν να το κάνουν)

τον αθλητισμό, οι οποίοι μετέδωσαν την αγάπη αυτή και στον γιο τους (καθώς και στους άλλους δύο τους γιούς: Γιώργο και Αναστάση), από τους στυλοβάτες και ενεργά μέλη των διοικήσεων του ομίλου μας την δεκαετία του '70 & '80.
Επίσημα στις 12 Ιουλίου του '79 εγγράφεται στα μητρώα της Κ.Ο.Ε. και πλέον μπορεί να συμμετέχει σε πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της. Η πρώτη συμμετοχή του Κωστή σε επίσημο πρωτάθλημα γίνεται τον Αύγουστο (8-9) του '79 στο Περιφερειακό Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, εκεί θα αγωνιστεί στα αγωνίσματα των 100μ. υπτίου και προσθίου καθώς και στο ομαδικό των 4Χ100μ. μικτής ομαδικής κατηγορία Παίδων.
Ο Κωστής από την αρχή της ενασχόλησης του με τον υγρό στίβο έδειξε ότι διέθετε τα προσόντα και πολύ νωρίς άρχισε να ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του και τις νίκες του. Κολυμπούσε όλα τα στυλ εξίσου καλά και αν και ξεκίνησε στην πρώτη του συμμέτοχη να αγωνίζεται στο ύπτιο, η μεγάλη του αγάπη τελικά ήταν το αγώνισμα της πεταλούδας και του προσθίου.
ΛΑΡΙΣΑ 1982
Στο περιφερειακό κεντρικής Ελλάδος που διεξήχθη στην Λάρισα (21-23/8/1982) ο Κωστής κατακτά 2 πρώτες νίκες 100μ. πεταλούδα(1'23"26) και 200μ. πρόσθιο(3'11"43) και μία δεύτερη στα 100μ.πρόσθιο(1'29"85) στην κατηγορία των ΠΠ-Α', ήταν και τα πρώτα του μετάλλια σε επίσημους αγώνες και φυσικά έκτοτε τα μετάλλια και το πρώτο σκαλί ήταν το σύνηθες για τον Κωστή, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τους συναθλητές του και τον σύλλογο με τις επιτυχίες του.


Οι πρωτιές σε πρωταθλήματα κολύμβησης:
-Στις 21-23 Αυγούστου 1982 Λάρισα, περιφερειακό κεντρικής Ελλάδος, κατηγορία ΠΠ-Β' 1η θέση 100μ. πεταλούδα (1'23"26)
-Στις 21-23 Αυγούστου 1982 Λάρισα, περιφερειακό κεντρικής Ελλάδος, κατηγορία ΠΠ-Β' 1η θέση 200μ. πρόσθιο (3'11"43)
-Στις 13-16 Αυγούστου 1983 Ξάνθη, περιφερειακό Βορείου Ελλάδος, κατηγορία ΠΠ-Α' 1η θέση 100μ.πεταλούδα (1'22"45)
-Στις 25-29 Αυγούστου 1984 Πάτρα, περιφερειακό Δυτικής Ελλάδος, κατηγορία Παίδων 1η θέση 200μ. πρόσθιο (2'57"89)
-Στις 23-25 Αυγούστου 1985 Βόλος, περιφερειακό Αν.Στερεάς & Εύβοιας, κατηγορία Παίδων 1η θέση 100μ. πρόσθιο (1'23"92)
-Στις 22-24 Ιουλίου        1988 Λαμία, περιφερειακό Αν.Στερεάς & Εύβοιας, κατηγορία  Ανδρών 1η θέση 200μ. πρόσθιο (3'15"99)
-Στις 22-24 Ιουλίου        1988 Λαμία, περιφερειακό Αν.Στερεάς & Εύβοιας, κατηγορία  Ανδρών 1η θέση 100μ. πρόσθιο (1'23"45)
ΠΑΤΡΑ 1984-(ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
Ασφαλώς τα μετάλλια δεν είναι μόνο αυτά, είναι κάποια από αυτά. Επίσης από τις καλές του παρουσίες ήταν και αξίζει να σημειωθεί και αυτή στο πανεπαρχιακό πρωτάθλημα που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης (28-31/8/1983) όπου ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, με συλλόγους πισίνας με ιστορία στο χώρο, κατακτώντας την 3η θέση στα 100μ.πεταλούδα στην κατηγορία ΠΠ-Α' με τον πολύ καλό χρόνο (1'15"08).
Το 1988 (25-28) Αυγούστου στο πανελλήνιο συλλόγων θάλασσας, προπονώντας το αγωνιστικό τμήμα της κολύμβησης του Ν.Ο.Α. κατακτά για τον σύλλογο, τις κατηγορίες των ανδρών-γυναικών και γενική αυτής, είχε προηγηθεί η κατάκτηση των ίδιων κατηγοριών, στο Περιφερειακό Αν. Στερεάς & Εύβοιας, τον Ιούλιο του ίδιου έτους στην Λαμία.
Το 1989 η περιφερειακή επιτροπή κολύμβησης Αν.Στερεάς & Εύβοιας βραβεύει των Κωνσταντίνο Μητρόπαπα ως καλύτερο κολυμβητή για την κατηγορία των ανδρών, το έπαθλο το παραλαμβάνει ο πατέρας του Νίκος και αυτό γιατί ο ίδιος υπηρετούσε την θητεία του και δεν ήταν εφικτό να είναι παρών.
Το 1990 στη Χαλκίδα (25-26) Αυγούστου ήταν η τελευταία συμμετοχή του Κωστή σε αγώνες με τον Ν.Ο.Α. στο πανελλήνιο συλλόγων θάλασσας, κατακτώντας και το τελευταίο του μετάλλιο, την 2η θέση στα 200μ.πρόσθιο(3'14"55).
ΑΘΗΝΑ 1986-(ΟΡΘΙΟΣ-ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
Ταυτόχρονα με την κολύμβηση έδωσε το παρόν και στο τμήμα της υδατοσφαίρισης, σε ηλικία 11 χρονών συμμετέχει στην ομάδα της υδατοσφαίρισης των ανδρών η οποία αγωνιζόταν για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας στο κολυμβητήριο της Λάρισας(25-27/7/1980).
Έκτοτε έχει συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Δ' εθνικής του 1986,1987,1988(πρώτος σκόρερ του Ν.Ο.Α. με 8 γκολ),1989,1990,1991,1992.
ΚΟΛ/ΡΙΟ ΑΓ.ΚΟΣΜΑΣ 1990
Η αγάπη του για τον σύλλογο και η θέλησή του για προσφορά, τον κάνει και αποδέχεται να αναλάβει την προπόνηση της ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών η οποία θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας τον Αύγουστο του 1990, κάνοντας μάλιστα πολύ καλή εμφάνιση κερδίζοντας τα 3 απο τα 6 παιχνίδια.
Ο Ν.Ο.Αλιβερίου ήταν από τους τυχερούς συλλόγους που είχε στις τάξεις του έναν τέτοιο κολυμβητή με αυτά τα προσόντα αλλά και με ήθος που τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα. Η προσφορά του Κωνσταντίνου Μητρόπαπα είναι αδιαμφισβήτητη που εκτός από τις επιτυχίες του που ψήλωσαν τον όμιλο μας, κάνοντας το Αλιβέρι να ακούγεται κάθε φορά που ανέβαινε στο βάθρο, προσέφερε τις υπηρεσίες του όποτε του ζητήθηκε, γι’ αυτό τον λόγο η οικογένεια του Ν.Ο.Α. τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ!!!
Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας βέβαια τον αθλητισμό δεν τον αφήνει, γι’ αυτόν είναι τρόπος ζωής, έτσι είναι ενεργός αθλητής και δεν αφήνει θάλασσα και αγώνες κολύμβησης που να μην πάει και φυσικά το κάνει με επιτυχία. Δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους για να ασχοληθούν με την κολύμβηση και τον αθλητισμό.

Τερματισμός 1ου διάπλου Τορωναίου κόλπου (9 ώρες και 45 λεπτά)!
Τα τελευταία 10 έτη ασχολείται με την Μαραθώνια κολύμβηση (έχει τερματίσει επιτυχώς τον Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου στη Χαλκιδική -26 χλμ- δύο φορές κατακτώντας την 7η και 5η θέση αντίστοιχα, και έχει συμμετάσχει σε πλήθος events μαραθώνιας κολύμβησης με διακρίσεις σε Βουλιαγμένη, Λάρισα, Χίο, Χαλκιδική, Τουρκία κλπ), τον Μαραθώνιο (έχοντας τερματίσει τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2 φορές, του Παρισιού, του Λονδίνου, του Αμβούργου, το γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων κλπ) το ψαροντούφεκο (έχοντας λάβει μέρος σε πανελλήνια και μη πρωταθλήματα) και ασφαλώς το Τρίαθλο (με συμμετοχές σε Half IronMan, Olympic και Half Olympic distance αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σήμερα είναι επικεφαλής της ομάδας "ΤrΙΜΟRΕ" η οποία την τελευταία διετία ('15'16) έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία και αγώνες τριάθλου σε Ναύπλιο και Σύρο, διοργανώσεις που κατά γενική ομολογία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Ο Κωστής όμως εκτός από τον αθλητισμό διαπρέπει και στον τομέα του επιχειρείν, είναι ο ιδρυτής της diaplous s.s.d.a., έναν εξειδικευμένο φορέα Συμβούλων, επιθεώρησης πιστοποίησης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού.
Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη Διοίκηση  Επιχειρήσεων, το Marketing, την Ποιότητα, έχει μεταπτυχιακό GreenBelt Lean Six Sigma, ενώ επίσης έχει και δίπλωμα σπουδών φωτογραφίας. Έχει εμβαθύνει σε συστήματα διαχείρισης και οργάνωσης  επιχειρήσεων, επιχειρησιακή ηθική, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ανάπτυξη δεξιοτήτων, coaching, εκπαίδευση, και εκπαίδευση εκπαιδευτών και Coach The Trainer.
Έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Train The Trainer και Coach The Trainer σε Στουτγάρδη και Λονδίνο, λαμβάνοντας τον τίτλο Master Trainer.

Το 1990 ξεκίνησε στο χώρο της  διαφήμισης. Έως και το 1993 εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία, κατέχοντας αρχικά τη θέση του Account Executive και στη συνέχεια του Account Director. Το 1993 μεταπηδά στο Marketing – Δημόσιες Σχέσεις μεγάλης εταιρείας ελαστικών αυτοκινήτων, στην οποία ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση εξειδικευμένων πωλήσεων.
Το 1998 ξεκινά το δικό του επαγγελματικό εγχείρημα. Ιδρύει τη «Διάπλους» και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητος. Αναπτύσσοντας αρχικά συνεργασίες με μικρές εταιρείες και εν συνεχεία με μεγαλύτερες, επιδίωκε πάντα να προσθέτει πραγματική αξία στην προσπάθεια βέλτιστης οργάνωσης και απόδοσης ανθρώπων εντός επιχειρήσεων/οργανισμών.
Το 2003 που επελέγη -μέσω συστάσεων- από τον Γερμανικό Φορέα Πιστοποιήσεων TUV SUD, αναλαμβάνει αρχικά επιθεωρήσεις και αργότερα πλήθος έργων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 2007 η «Διάπλους» πλέον είναι partner του TUV SUD Auto Service στην Ελλάδα και ξεκινώντας παράλληλα την εκπροσώπηση (international partner) του TUV Hessen, μετατρέπεται σε Φορέας Πιστοποίησης, Ελέγχου και Εκπαίδευσης.
Το 2012 η «Διάπλους» καταθέτει τη δική της πρόταση στο χώρο της εκπαίδευσης, δημιουργώντας το «diaplous Training Experience Center», ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο, έτοιμο να υποδεχθεί ανθρώπους από όλους τους κλάδους επιχειρήσεων. Ειδοποιό διαφορά σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια, αποτελεί ο ιδιαίτερα πρωτοποριακός χώρος εκπαίδευσης που στεγάζεται στο βιομηχανικό χώρο του ART FACTORY.
Γνωρίζοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων εκ των έσω, προτείνει μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά, που βασίζεται στο σχεδιασμό ενός ιδιαίτερα προσεγμένου χώρου εκπαίδευσης, στους καταρτισμένους – προσηλωμένους εκπαιδευτές με έντονη ανθρώπινη υπόσταση, στις εναλλακτικές μεθόδους που σχεδιάζονται με βάση τη διάδραση και την ανατροφοδότηση και σε εκπαιδευτικά θέματα που τυγχάνουν προσέγγισης από νέες σκοπιές. Η πρόταση αυτή και το επιχειρηματικό της σχέδιο, βραβεύτηκαν από το Βραβείο επιχειρηματικότητος και καινοτομίας (LIBRA).

Παράλληλα, προσφέρει τις υπηρεσίες του (Mentor) στο «iforU Greek Mentoring Network», συμμετείχε εθελοντικά στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας του «Ιδρύματος Λαμπράκη» για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια μεταλαμπάδευσης αξιών.
Εισήγαγε στα ελληνικά δεδομένα το web coaching, με ολοκληρωμένη πρόταση που εφαρμόστηκε στο δίκτυο της Ford Motor Hellas με μεγάλη επιτυχία. Η Ford μάλιστα, υιοθέτησε το concept που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ως μέθοδο να εργάζεται παγκοσμίως σε σχέση με τα δίκτυά της ανά τον κόσμο, ακολουθώντας το Ελληνικό παράδειγμα, κάνοντας τόσο τον ίδιο υπερήφανο, όσο και τους ανθρώπους της Ford Motor Hellas που τον εμπιστεύτηκαν και εφάρμοσαν την ιδέα. 
Όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια - workshops είναι πιστοποιημένα από το TUV Hessen. 
Ανέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε τη ιδέα του ανοιχτού εκπαιδευτικού κέντρου, μετατρέποντας ένα βιομηχανικό χώρο (ART FACTORY) και το εκπαιδευτικό κέντρο της Ford Motor Hellas στη συνέχεια, σε ένα εναλλακτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό-συνεδριακό πολυχώρο. 
Είναι επιλεγμένος συνεργάτης των φορέων πιστοποίησης TUV SUD & TUV Hessen και έχει υπό την ευθύνη του Project εντός και εκτός Ελλάδος (Daimler – Mercedes Benz Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής).
-Υπήρξε ένας εκ των δέκα επικρατέστερων υποψηφίων, για το Βραβείο Επιχειρηματικότητας και καινοτομίας 2012, μεταξύ 980 προτάσεων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν είμαστε απλά, "Σύμβουλοι Επιχειρήσεων"! Στην diaplous s.s.d.a μοιραζόμαστε ιδέες, γνώσεις, τεχνικές, εργαλεία και εμπειρία, για τη συνεχή οργανωτική βελτίωση ανθρώπων πρώτα και επιχειρήσεων κατ’ επέκταση. 
Αυτό που πρεσβεύει ότι επιτυγχάνεται στο τέλος, είναι να προσθέτει (με την ομάδα του) ξεκάθαρα, πραγματική αξία στους πελάτες - συνεργάτες που εμπιστεύονται και να συνεισφέρει με απόλυτο σεβασμό, στον προσδιορισμό και στην επίτευξη στρατηγικής και στόχων».


Επιμέλεια: noa61.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ