Η κολύμβηση σε αριθμούς

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Σε λίγες ώρες όλα τα βλέμματα του πλανήτη θα είναι στραμμένα στην τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων. Από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπάει στο Ρίο.
Η κολύμβηση που ξεκινάει
αύριο Σάββατο, θα είναι ένα από τα αθλήματα που θα κλέψουν την παράσταση. Πριν ανεβούν οι αθλητές στους βατήρες για την πρώτη κούρσα, ας ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς που συνοδεύουν τα κολυμβητικά τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1988 – Οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες στου οποίους οι ΗΠΑ δεν ήταν η χώρα με τα περισσότερα μετάλλια στην κολύμβηση. Εκείνη τη χρονιά την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων βρέθηκε η Ανατολική Γερμανία με 11 χρυσά.

231 – Τόσα είναι τα χρυσά μετάλλια που έχουν κατακτήσει οι ΗΠΑ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Ακολουθεί η Αυστραλία με 57 χρυσά μετάλλια.

32 – Είναι ο αριθμός των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χωρίς να υπολογίζεται το open water.

22 – Τόσα είναι τα Ολυμπιακά μετάλλια που κατέχει ο Μάικλ Φελπς (τα περισσότερα από κάθε αθλητή). Από αυτά τα 18 είναι χρυσά, τα δύο ασημένια και τα δύο χάλκινα. Ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων του Αμερικανού είναι διπλάσιος από τον δεύτερο στη λίστα με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια σε Αγώνες.

13 – Οι ΗΠΑ έχουν νικήσει στα 4×100μ. μεικτή ανδρών στις 13 προηγούμενες φορές που πήραν μέρος στο αγώνισμα. Το 1980 η Αυστραλία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφού οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν.

10 – Η Κέιτι Λεντέκι έχει το απόλυτο 10×10 στα αγωνίσματα που έχει πάρει μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα ή Ολυμπιακούς Αγώνες.

8 – Ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων που κατέκτησε ο Φελπς στο Πεκίνο το 2008 αποτελεί ρεκόρ για αθλητή σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

4 – Η Μίσι Φράνκλιν ήταν η πιο επιτυχημένη αθλήτρια στο Λονδίνο το 2012 καθώς κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια.

2 – Τόσα είναι τα παγκόσμια ρεκόρ που κατέχει Βραζιλιάνος κολυμβητής. Πρόκειται για τον Σέζαρ Σιέλο που αποτελεί τον ταχύτερο κολυμβητή όλων των εποχών στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ