Στο παγκόσμιο 25αρας λόγω κλάσης

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας αποτελεί ημερολογιακά την τελευταία σημαντική στάση της χρονιάς αλλά την πρώτη της νέας σεζόν. Τρεις Έλληνες αθλητές θα βρίσκονται στον Καναδά για να εκπροσωπήσουν τη
χώρα μας. Στο Γούιντσορ του Καναδά από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό ραντεβού των αθλητών μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τρεις κολυμβητές – τον Κριστιάν Γκολομέεβ, τον Ανδρέα Βαζαίο και τον Απόστολο Χρήστου. Οι συγκεκριμένοι αθλητές αποτελούν την αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης αλλά πέρα από αυτό, ο καθένας τους έχει να επιδείξει κάτι ξεχωριστό στην 25άρα πισίνα.
Ο Γκολομέεβ είναι ο αθλητής με την περισσότερη εμπειρία από τις μικρές πισίνες. Η πολύχρονη παραμονή του στις ΗΠΑ τον βελτίωσε αισθητά με αποτέλεσμα ο Γκολομέεβ να είναι όλα αυτά τα χρόνια ο ακρογωνιαίος λίθος του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα. Ο 23χρονος πρωταθλητής έχει αγωνιστεί στο παρελθόν δύο φορές σε μεγάλες διοργανώσεις 25άρας πισίνας. Η πρώτη στο ευρωπαϊκό της Πολωνίας το 2011 και η δεύτερη στο παγκόσμιο της Τουρκίας το 2012.
Ο Βαζαίος αποτελεί τον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης στα 100μ. μεικτή. Πριν από εννέα μήνες ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ είχε παρουσία στους τελικούς των άλλων δύο αγωνισμάτων που συμμετείχε. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν πως κατέρριπτε συνεχώς τα δικά του πανελλήνια ρεκόρ. Ο 22χρονος συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 και στο παγκόσμιο της Τουρκίας το 2012 και της Ντόχα το 2014. Επίσης και ο Χρήστου είναι από τους κολυμβητές που δε λέει όχι σε μία διοργάνωση 25άρας. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν το 2013, σε ηλικία 17 ετών, στο παγκόσμιο κύπελλο του Ντουμπάι. Ακολούθησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το 2014. Στην πρωτεύουσα του Κατάρ σημείωσε πανελλήνια ρεκόρ εφήβων που κρατάνε μέχρι σήμερα. Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας αποτελεί το πρώτο που διοργανώνεται στον Καναδά. Το Γουίνστορ επελέγη μεταξύ του Άμπου Ντάμπι, του Χονγκ Κονγκ και του Ασκαμπάντ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ