Στα τέλη του μήνα θα διασχίσουν κολυμπώντας τον Ισθμό της Κορίνθου

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

-Θα κολυμπήσουν 6 χιλιόμετρα!
-Τα θαλάσσια ρεύματα τα οποία και θα καθορίσουν τον σταθμό και την ώρα εκκίνησης του αγώνα προς διευκόλυνση των αθλητών, συνήθως αλλάζουν κατεύθυνση ανά έξι ώρες.
«Οι διοργανωτές του «SWIM ACROSS CORINTH CANAL»
διεξάγουν αγώνα κολύμβησης, ενηλίκων και παιδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στη διώρυγα της Κορίνθου (Ισθμός).

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Η διώρυγα τέμνει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346μ. Το πλάτος της στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6μ. και στο βυθό 21,3 μ.,ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8 μ.

Σήμερα δύο οδικές, δύο σιδηροδρομικές και δύο βυθιζόμενες γέφυρες στα δυο άκρα της διώρυγας συνδέουν την ηπειρωτική πλευρά του Ισθμού με εκείνη της Πελοποννήσου. Στο δυτικό άκρο της διώρυγας βρίσκεται επίσης μια στρατιωτική γέφυρα έκτακτης ανάγκης.

Οι άνεμοι που επικρατούν στη Διώρυγα είναι κυρίως βορειοδυτικοί. Τα θαλάσσια ρεύματα τα οποία και θα καθορίσουν τον σταθμό και την ώρα εκκίνησης του αγώνα προς διευκόλυνση των αθλητών, συνήθως αλλάζουν κατεύθυνση ανά έξι ώρες. Η συνήθης ταχύτητα των ρευμάτων ανέρχεται στους δυόμιση κόμβους και σπάνια υπερβαίνει τους τρεις κόμβους. Κατά την αλλαγή της κατεύθυνσης των ρευμάτων είναι αισθητή η στάση του νερού ενώ η ταχύτητά του κατά την αντίθετη φορά αυξάνεται βαθμιαία.

Ο αθλητής που θα λάβει, αποκλειστικά με δική του ευθύνη, μέρος στον αγώνα «SWIM ACROSS CORINTH CANAL» καλείται να κολυμπήσει την απόσταση των περίπου 6 χιλιομέτρων κατά μήκος του θαλάσσιου καναλιού μέσα στη χρονική διάρκεια των 4 ωρών, που έχει δοθεί για τον λόγο αυτό από την διεύθυνση της Διώρυγας της Κορίνθου (Α. Ε .ΔΙ .Κ).

Στις δύο άκρες της Διώρυγας του Ισθμού λειτουργούν δυο σύγχρονες βυθιζόμενες γέφυρες, η μια προς την πλευρά του Κορινθιακού (στην Ποσειδωνία) και η άλλη προς την πλευρά του Σαρωνικού (στα Ίσθμια).
Λόγω της ιδιαιτερότητας του καναλιού της Διώρυγας με τα δυνατά εναλλασσόμενα (ανά έξι ώρες ) θαλάσσια ρεύματα και προς εξασφάλιση της υγείας των αθλητών και της καλύτερης δυνατής οργάνωσης του αγώνα «SWIM ACROSS CORINTH CANAL» η Διεύθυνση της Διώρυγας της Κορίνθου Α. Ε .ΔΙ .Κ θα προαναγγείλει και θα υποδείξει το Σταθμό Εκκίνησης και την ακριβή της ώρα καθώς και τον Σταθμό τερματισμού δυο ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν, θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικώς και με e-mail από την επιτροπή διοργάνωσης για την ακριβή ώρα και την τοποθεσία των Σταθμών του αγώνα. Η Εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Διώρυγας (βυθιζόμενη γέφυρα) στην οποία τα θαλάσσια ρεύματα θα ρέουν προς όφελος των αθλητών(να ρέουν με φορά κατεύθυνσης προς το σταθμό τερματισμού).

Η στενότητα της θαλάσσιας λωρίδας της Διώρυγας υποχρεώνει την Εκκίνηση να γίνει ανά κύματα σε ομάδες των 50 (πενήντα) ατόμων, σύμφωνα με τις χρονικές επιδόσεις που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή συμμετοχής τους και όχι με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες ανήκουν. Η χρονική απόσταση Εκκίνησης μεταξύ των ομάδων ορίζονται τα 2:00  λεπτά. Οι ομάδες θα διαχωριστούν με διαφορετικό χρώμα σκουφάκι που θα τους προσφέρει η διοργάνωση στη Γραμματεία.

Ο Τερματισμός των αθλητών θα γίνει μέσα στο νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα μέτρησης χρόνου. Χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται υποχρεωτικά οι 4  ώρες», αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ