Ψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με αναμνήσεις από το χθες...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ακόμα και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε βετεράνους και στην ευγενή άμιλλα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! Πέραν της δεδομένης–σε οργανωτικό, αλλά και αγωνιστικό επίπεδο- επιτυχίας του 1ου διεθνή αγώνα κολύμβησης βετεράνων, οι επιδόσεις και οι χρόνοι ήταν παραπάνω
από εξαιρετικοί. Απόδειξη οι 48 παγκύπριες επιδόσεις, αλλά και οι 46 πρώτες θέσεις που εξασφάλισαν οι Κύπριοι αθλητές στη διοργάνωση, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/10) στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στον 1ο διεθνή αγώνα βετεράνων, συμμετοίχαν 165 αθλητές από έντεκα χώρες (Ρωσία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία και Κύπρο. Παράλληλα όμως αποδεικνύεται–μέσα από τους αγώνες αυτούς-πως η κολύμβηση δεν έχει ηλικία! Απόδειξη για του λόγου το αληθές, δύο από τις πολλές συμμετοχές, του Νικόλα Μάνοφ από την Βουλγαρία ετών 81 παρακαλώ και της Κύπριας Έρσης Θωμά ετών 76.
Άλλο ένα δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος της διοργάνωσης είναι και οι μεγάλες συμμετοχές που υπάρχουν σε αρκετά αγωνίσματα. Τα αγωνίσματα με τις πιο πολλές συμμετοχές είναι τα 50μ. πρόσθιο ανδρών, ενώ ξεχωρίζουν και τα 50μ. ελεύθερο στο οποίο συμμετείχαν πέραν των 50 αθλητών. Ακόμα στα 1500μ. συμμετείχαν 18 αθλητές.
Το δικό μας ενδιαφέρον εστιάστηκε στον Ευβοιώτη βετεράνο διεθνή και Πανελληνιονίκη της κολύμβησης τη δεκαετία του '70 & '80 κ. Αντώνη Τσώνο που συμμετείχε, κατακτώντας μάλιστα 2 πρώτες νίκες στα 50μ. & 100μ. πεταλούδας.
Επίσης απο τον Ν.Ο.Ιτέας που συμμετείχε με τους βετεράνους κολυμβητές του, Θεόδωρο Κατσαρό και Δέσποινα Γιαγκίλιτση, κατακτώντας δυο δεύτερες νίκες ο Θεόδωρος στα 50μ. & 100μ. ύπτιο και η Δέσποινα 2 δεύτερες και μια τρίτη στα 200μ. ελεύθερο, 100μ.ύπτιο και 400μ. ελεύθερο.
Οι αγώνες βετεράνων έχουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και σ’ αυτούς δίνουν το παρών τους πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές και καταξιωμένοι κολυμβητές, που συνεχίζουν την ενασχόληση τους με το άθλημα και μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας.
Στην Κύπρο οι αγώνες των βετεράνων διεξάγονται τα τελευταία 20 χρόνια και φέτος η ΚΟΕΚ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω δίνοντας διεθνή χαρακτήρα στην διοργάνωση.
Οι ξένοι αθλητές που έλαβαν μέρος, από έντεκα συνολικά χώρες, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την άψογη διοργάνωση, έδωσαν συγχαρητήρια στην ΚΟΕΚ για την άρτια οργάνωση και έδωσαν προκαταβολικά ραντεβού για του χρόνου! Σε ορισμένα αγωνίσματα ο συναγωνισμός ήταν έντονος και πολύ ψηλού επιπέδου, χρωματίζοντας με ένα επιπλέον στοιχείο τη διοργάνωση. Ακόμα, μέσα από τους αγώνες «ξύπνησαν» όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν και η διοργάνωση έκλεισε με την υπόσχεση πως η επόμενη συνάντηση θα είναι του χρόνου, περίπου τέτοια εποχή πάλι.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο: 100μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 400μ. μικτή, 100μ. ύπτιο, 200μ. πεταλούδα, 400μ. ελεύθερο, 200μ. πρόσθιο, 50μ. πεταλούδα, 800μ. ελεύθερο, 4Χ50μ. ελεύθερο.
Κυριακή: 200μ. ελεύθερο, 100μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα, 50μ. ύπτιο, 200μ. μικτή ατομική, 50μ. ελεύθερο, 200μ. ύπτιο, 1500μ

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ