Μοναδική… εμπειρία με Γιαννιώτη στο «Santorini Experience»

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η παρουσία του αργυρού Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη έδωσε ξεχωριστή λάμψη στον αγώνα των 2,4 χιλιομέτρων Open Water του “Santorini Experince”, από το Ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών, που διεξήχθη με τη συμμετοχή ρεκόρ των 142 κολυμβητών και κολυμβητριών, από την Ελλάδα και άλλες 30 χώρες.


Μετά το τέλος του αγώνα, οι πρωταγωνιστές μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις εντυπώσεις τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σπύρος Γιαννιώτης: “Ήταν μια όμορφη και μοναδική εμπειρία. Είχε πάρα πολλές συμμετοχές φέτος και ο καθένας από μας χάρηκε αυτή τη θαυμάσια, μοναδική διαδρομή. Για τη μεγάλη αύξηση των συμμετοχών, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, σίγουρα μέτρησε και η δική μου προσπάθειά και ολυμπιακή διάκριση στο Ρίο. Και γι αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που προάγουμε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Τα επόμενα χρόνια θα αναδειχθεί το Open Water και σε άλλες θάλασσες της Ελλάδας. Αυτή η διοργάνωση, το “Santorini Experience” θα γίνει σίγουρα θεσμός, υπό της αιγίδα και της Ομοσπονδίας. Θα τη στηρίξω γιατί είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο”. Για την κούρσα του σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα είπε: “Ήμουν πολύ χαλαρός, το απόλαυσα, έπαιξα με τους συναθλητές μου, μοιράσαμε χαμόγελα στους συνοδούς, τερματίσαμε πολλοί μαζί. Ήταν ένα ωραίο event”.

Κέλλυ Αραούζου: “Είναι σημαντικό να βλέπω να μετέχουν ερασιτέχνες, παιδιά, οικογένειες και να τερματίζουν με ένα τεράστιο χαμόγελο. Οι επιτυχίες μας φέρνουν και τον κόσμο κοντά στο άθλημα. Ειδικά αυτή του Σπύρου, αλλά και οι διακρίσεις οι δικές μας, αναδεικνύουν το άθλημα. Είναι κοντά στο event πλέον και η Ομοσπονδία, το στηρίζει και μαθαίνω ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει και υπό την αιγίδα των διεθνών ομοσπονδιών. Αυτό δίνει άλλη βαρύτητα”.

Αντώνης Φωκαΐδης: “Είναι εκπληκτική εμπειρία και είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε σε αυτό το όμορφο νησί. Οι συμμετοχές αυξάνονται και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Χαιρόμαστε να κολυμπάμε δίπλα στο Σπύρο, μια παρέα. Τερματίσαμε όλοι μαζί και το χαρήκαμε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής”.

Νίκος Γέμελος: “Το πρώτο μέλημα εκ μέρους της Ομοσπονδίας ήταν η σφάλεια και αυτό επιτεύχθηκε. Τριπλάσιος κόσμος μετείχε σε σχέση με την πρώτη φορά. Έτσι όπως είδα το τοπίο και τον κόσμο που τερμάτιζε και εφόσον εξασφαλίζονται όλες οι διεθνείς προδιαγραφές, αυτή τη διοργάνωση θα γίνει θεσμός”.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: “Ήταν τριπλές οι συμμετοχές από πέρυσι κι αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο ότι διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΚΟΕ. Και αυτό έγινε για πολλούς λόγους. Πρώτον, για να είναι πιο άρτια η διοργάνωση και εναρμονισμένη με τους διεθνείς κανονισμούς, με τα μέτρα ασφαλείας που αυτοί οι κανόνες επιβάλλουν. Και φυσικά μέσω της ΚΟΕ η διοργάνωση διαφημίστηκε ακόμα περισσότερο. Γίνεται σε μια περιοχή κόσμημα. Τον συνδυασμό του να συμμετέχουν μεγάλοι αθλητές, παγκοσμίου φήμης σε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, αυτό της Καλντέρας στη Σαντορίνη, δεν τον συναντάς πουθενά αλλού. Έχει χαρακτήρα μοναδικότητας. Αυτό το γεγονός μπορεί, με συντονισμένες ενέργειες και με τη συμμετοχή των διεθνών φορέων, να γίνει σε φήμη και παγκοσμιότητα μοναδική. Θα έρθει στιγμή που οι μεγάλοι αθλητές θα λένε “πότε θα πάμε Σαντορίνη”. Το κράμα αυτό, του αθλήματος που είναι πλέον πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα και της Καλντέρας, αποτελεί πόλο έλξης για να γίνει ο μαζικότερος και πλέον διεθνοποιημένος αγώνας στο μέλλον”.

Άκης Τσιόλης: “Ήταν ένα απόλυτα πετυχημένο και ασφαλές event. Κανένας δεν φοβήθηκε, σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά τα πολύ βαθιά νερά. Είναι ιδανικός τόπος και υποσχόμαστε να κάνουμε περισσότερα πράγματα του χρόνου. Η Ομοσπονδία μας έδωσε ώθηση, μας έδωσε διενθές άγγιγμα, καταφέραμε να έχουμε συμμετοχές από 30 χώρες. Ευχαριστούμε Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και το ΔΣ ΚΟΕ. Ελπίζουμε να είναι μαζί μας για πάντα”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ