Χανιώτισσα ναυαγοσώστρια βραβεύτηκε με παγκόσμιο βραβείο ηρωισμού

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

H Χανιώτισσα Μάνια Μπικώφ και η ομάδα της, βραβεύτηκαν από την International Maritime Rescue Federation με την παγκόσμια διάκριση H.E.R.O. (Honouring Excellence for Rescue Operations).

Σε αυτό τον διαγωνισμό βραβεύτηκαν ομάδες και άτομα από όλο τον κόσμο που με γενναιότητα και ηρωισμό συμμετείχαν σε διασώσεις προσφύγων. Μεταξύ αυτών ήταν και η Μάνια η οποία πρόσφερε μεγάλο εθελοντικό έργο της ομάδας της στη διάσωση προσφύγων στη Λέσβο, μια προσπάθεια που όπως λέει η ίδια δεν αναγνωρίζεται στην ίδια τη χώρα της. 

H Mάνια τελικά δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο βραβείο. Το γεγονός όμως ότι έφτασε στην τελική παγκόσμια τριάδα αποτελεί από μόνο του μεγάλη επιτυχία.

Η απονομή των βραβείων έγινε στην Πορτογαλία ενώ η ίδια και η ομάδα της κατάφεραν να τερματίσουν στην δεύτερη θέση.

Δείτε τι έγραψε στο προφίλ της στο Facebook

"Ένα βραβείο που ξεπέρασε τα όρια της Λέσβου, της Ελλάδας. Ένα βραβείο, που μας ανέβασε ψηλά εκεί που η φαντασία μας δεν θα είχε φτάσει ποτέ.
Ακόμη κ αν η πρώτη θέση δεν απονεμήθηκε σ' εμάς, είμαστε πρώτοι, στη συνείδηση μας, στις ευχές σας,στα μάτια όλων όσων χθες ήταν παρόντες στην βραδιά απονομής. Όλοι, μας έσφιξαν το χέρι, μας αγκάλιασαν, θέλησαν να μοιραστούμε μαζί τους εμπειρίες κ ας έχουν δει τα δικά τους μάτια εξίσου πολλές δύσκολες στιγμές στη θάλασσα. Καταφέραμε με την εξαιρετική εθελοντική δουλειά μας, να κάνουμε ηχηρή τη δράση μας, μιας ομάδας κ ενός λαού που δε γυρνάει την πλάτη στην ανάγκη.

Δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν μας στηρίζει οικονομικά κανείς, μας βοηθάνε μονάχα φίλοι κ ομάδες που μαζί έναν χρόνο τώρα ξεπερνάμε τον εαυτό μας, γίναμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες, σε συναισθήματα, σε αληθινές φιλίες. Μοναδικές κ μονάκριβες στιγμές, σε όλα τα στάδια αυτής της επιβράβευσης. Ήδη κοιτάμε μπροστά, στα μελλοντικά μας σχέδια, στις εκπαιδεύσεις, στο πως να είμαστε καλύτεροι. Όσα ευχαριστώ κι αν πω ποτέ δε θα είναι αρκετά, μα είναι τόσο πολύ απαραίτητο να τα τονίσω. Σε κάθε ναυαγοσώστη μας,σε κάθε εθελοντή είμαστε όλοι ισάξιοι κρίκοι σε αυτή την αλυσίδα διάσωσης κ επιβίωσης.
Υποσχόμαστε, πως αυτήν την τεράστια επιτυχία κ τιμή του να ανήκουμε στους ελάχιστους εκλεκτούς στη θαλάσσια διάσωση θα την κρατήσουμε μέσα μας σαν φυλαχτό κ θα συνεχίσουμε με μόνο μέλημα μας τη βοήθεια στο νερό, όπου κ όποτε χρειάζεται. Εκ μέρους όλης της μεγάλης οικογένειας της Lifeguard Hellas σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ